Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Premium: Speelt leeftijd een rol bij het beoordelen van een game?

19/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De nieuwe Zelda scoort een 96 op Metacritic en dat is een hoog cijfer. Geen van de redacteuren van Gamekings haalde dat ooit op school. Vandaar dat ze ook bij Gamekings werken. Anyway, de altijd alerte Steven merkte op dat de andere top-games van de laatste tijd, zoals een Horizon Zero Dawn niet veel hoger dan een 88 scoorden. Waarmee de vraag opduikt of Zelda echt een heel punt beter is of dat er iets anders speelt.

De generatiekloof

Bijvoorbeeld een generatiekloof. De gemiddelde game-journalist is immers inmiddels een 30-, en vaak zelfs 40-plusser. Allemaal opgegroeid met de games van Nintendo, Sega en andere Aziatische grootmachten. Nog meer ‘bewijs’ voor deze stelling vindt Steven in de top-10 aller tijden, die voor het merendeel uit Zelda- en Mario games bestaat. Zijn die nu echt zo veel beter dan de games van vandaag de dag of speelt nostalgie en een zeker snobisme ook een rol?

Steven gaat de discussie aan met jongeling Shelly en veteraan JJ. Hoe kijken zij tegen deze stelling aan? Vindt Shelly, Steven en JJ snobs of ziet ze het toch anders? En hebben Steven en JJ zelfkritiek als het gaat om hun generatie? Ideaal materiaal voor een pittige discussie in deze Premium over de generatiekloof in de media.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerchDiscord