Menu Premium
Loading...

Brievenmaandag over PC-gamers en de Nintendo Switch

Google Plus David van Arragon
Google Plus Jan Johan Belderok
Foto Gamekings Shelly van Zeventer
Google Plus Shelly van Seventer
13/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jeeuh, het is weer maandag. De zon schijnt en er ligt een dik pak sneeuw. Gekkenhuis dus. David, Shelly en JJ vertellen jullie alles over hun weekend en beantwoorden de vragen die zijn opgestuurd voor deze Brievenmaandag over PC-gamers en de Nintendo Switch.

Zoals elk weekend heeft Shelly haar stad Rotterdam onveilig gemaakt en gestreamd, JJ ging op bezoek bij zijn vader in het Noorden, en David heeft in het Zuiden van het land Nioh helemaal kapot gespeeld. Skate had er eigenlijk moeten zitten, maar ja, we weten allemaal hoe de man is met op tijd komen… Jammer, want JJ had graag met hem willen praten over de UFC van afgelopen zaterdag waar een Nederlandse vechtster op een aparte manier kampioen is geworden! Kortom er is weer genoeg stof om deze Brievenmaandag helemaal te vullen!

Tijdens het beantwoorden van de brieven hebben onze Gamekings het onder andere over PC-gamers, multiplatform titels en de Nintendo Switch. Wat als je nu begint met World of Warcraft? Moet je alle uitbreidingen spelen of is het verstandiger om gewoon bij de laatste versie te beginnen? Deze week komt er een Nintendo Switch event aan en JJ is er helemaal klaar voor om de uiers stevig beet te pakken en een koe leeg te gaan melken. Althans dat denkt Shelly, die meegaat om JJ de liefde voor Nintendo bij te brengen. Of dat gaat lukken zie je in het weekend.

Benieuwd of ze jouw brief ook bespreken? Check dan snel deze gloednieuwe Brievenmaandag over PC-gamers en de Nintendo Switch!

 

Loading...
 • NestreX

  Hmm, vroeg…. Ben benieuwd…

  • andre9000

   Holm ging niet KO tegen Tate, ze werd submitted in de 3e ronde terwijl ze de partij eigenlijk domineerde

   • NestreX

    Een submission is een KO. En ze ging out, dus het was niet eens een TKO. Dat ze domineerde, mag misschien wel waar zijn, maar is niet relevant. Dit is MMA en zoals ik al zei was het worstelwerk haar zwakke punt.

    Op eenzelfde manier was bij Rousey het zwakke punt het stoot- en trapwerk, waarbij ze zich dan ook nog in het hoofd gehaald had dat dit geen zwak punt van haar was en ze dit wel kon.

    • Notoire B

     She went to sleep.

     Staat officieel te boek als Technical Submission.

     Een submission is niet per definitie een K.O.

     • NestreX

      En een technical submission is dus geen KO zie ik nu inderdaad (ik dacht dus van wel). I stand corrected. Apart dat ze hier een aparte naam voor hebben. Immers zou je zeggen KO of TKO (bewusteloos of het gevaar dat het toch wel zou gebeuren) met vervolgens een specificatie van hoe het gegaan is (punches, kicks, submission). Maar voor submission is dus een aparte categorie aangemaakt…

      In de statistieken telt een submission dus ook niet door voor het aantal KO’s neem ik aan?

     • Notoire B

      Daar hadden ze idd wel voor kunnen kiezen. KO by submission hold.

     • Notoire B

      Nope. Wel voor het aantal finishes.

     • Jase024

      Een submission is een klem waarmee je iemand tot opgave dwingt(tegenstander tikt af of er breekt iets/ bij een verwurging kan er iemand out gaan door geen zuurstof meer naar de hersenen).

    • andre9000

     Ik ben het wel met je eens wat betreft GDR, ze maakt weinig kans tegen iemand die het gevecht naar de grond krijgt. Maarja het sowieso maar de vraag hoe het verder moet met die 145 divisie, er zijn nauwelijks vechters, wanneer Cyborg weer mag vechten weten we niet, Nunes gaat geen shot op 145 krijgen denk ik, Holm rematch gaat er sowieso niet komen na deze dramatische partij. Daarnaast ook nog die hand surgery opmerking

  • Tom Breeder

   Er zijn meningsverschillen over wanneer een ronde eindigt. Sommigen zeggen dat de ronde eindigt bij de bel, sommigen zeggen dat het is als de scheidsrechter de ronde stopt. McCarthy zei op twitter dat hij de tweede manier aanhoud.
   https://twitter.com/JohnMcCarthyMMA/status/526808753165713408

 • Mike

  Kleine correctie’s, Germaine komt uit Utrecht, is Hoofd agent in opleiding.
  Sloeg door na de bel wat volgens de regels niet het einde van de ronde betekent.
  De bel is ervoor dat de scheids het einde weet en dan verbaal en fysiek zelf de ronde moet stoppen.
  Een vechter zijn taak is het niet om op de bel te letten maar op de scheids.
  Dit deed ze dus ook alleen die scheids maakte fouten.
  Dit is gezegd door officiele scheidsrechters zoals big john mcharthy en mark goodard.
  Ook Dan Hardy bevestigt dit.
  Ze heeft eerlijk gewonnen, mischien een tikkie onsportief maar als je het in slow mo terug kijkt en haar positie bekijkt kan ik het me voorstellen als je terug knokt na bijv een headkick te hebben ontvangen.
  Oftewel skate heeft het weer FOUT.

  • David

   Maar Skate zit niet in dit item…

   • David

    Of…?

   • Mike

    Klopt David, weet ik.
    JJ had het over het na de bel slaan bij de randamie en voegde daar een tweet van skate toe die over brunson silva bleek te gaan.
    Hierbij suggereerde JJ dat Skate het belachelijk vond dat de Randamie gewonnen had.
    Blijkbaar had JJ wel meer dingen fout, lol, en had skate een andere mening dan JJ verkondigde.
    Maar laat ik het JJ dan maar vergeven het was een late zaterdag nacht natuurlijk.

    • Mike

     En eigenlijk een brievenmaandag zonder Skate nadat Nederland een UFC kampioen heeft is eigenlijk not done natuurlijk.
     😉

  • NatteVaatdoek

   ‘heroes of the storm is geen succes’ :’), geen bijval? Oke dan maar draaien over prijzenpotten.

  • Notoire B

   Er had wel puntenaftrek plaats moeten vinden. Zeker na de 2e keer, maar dat is de schuld van de scheids. Dit zie je eigenlijk nooit meer in UFC fights, dat zie je meer bij de regionale mma evenementen.

   Maar goed met de scorecards van zaterdag (48-47 48-47 48-47) had puntenaftrek een gelijkspel of een overwinning voor Holm betekend.

   • Geen kans? Dat heb ik volgens mij niet gezegd. Ik zag Holm als favoriet, maar in de octagon maakt iedereen kans. Ik ben blij dat de Randamie dat heeft weten te demonstreren, al had ik niet raar opgekeken wanneer de partij tot een draw werd uitgeroepen. Maar ja, volgens mij heeft Dana tegen die juryleden gezegd “wat jullie ook besluiten, maak er ALLESBEHALVE een draw van! Die belt MOET om iemands middel vanavond!”:-)

    • Notoire B

     Lol idd dat heb je niet zo gezegd (haha clickbait;) al kreeg ik wel het idee dat je het een beetje een ‘zekerheidje’ vond.

     idd ze houden (vooral in Amerika) echt niet van draws. Een extra ronde om een winnaar te forceren zou misschien beter zijn dan die vage scorecards af en toe.

     De fight had met de scorecards van zaterdag minimaal een draw moeten zijn, maarja de scorecards zelf zijn ook weer discutabel.

  • NestreX

   Ook Dan Hardy zegt dat voor de tweede keer puntaftrek terecht was geweest: https://twitter.com/danhardymma/status/830807024564830208

  • JJ haalt hier een verkeerde tweet van me aan. Ik tweette namelijk “Oké. Je reinste bullshit”. Wat hij zich echter niet realiseert, is dat ik die tweet vlak na Anderson Silva’s gewonnen partij de wereld in stuurde. Want kom op, die partij was voor 100% voor Brunson. Niet dan? Er was zelfs een jurylid dat 30-27 voor Silva gaf. Way to go, New York! En de Randamie heeft mijns inziens wel terecht gewonnen. Dat doorstoten na de buzzer is ook wel een beetje een muay thai ding. Zie je daar zo vaak. Misschien maar beter ook dat ik vanochtend niet naast JJ zat. Anders had ik hem aan de lopende band moeten verbeteren (de Randamie, een indo uit Rotterdam die de eerste Nederlandse UFC champ is, tegen Holly Holmes; eh, oké…) en dat vindt ie niet leuk. 😉

   • Notoire B

    JJ was lekker bezig :’)

    • Jase024

     Had skate er maar gezeten. Waarom was ie te laat dan?

   • Mike

    Haha, jammer dat je er niet bij zat.
    Had graag feitelijke input van je gehad al deed JJ een leuke poging tot.
    Wist wel dat je zou reageren als ik zou zeggen dat je fout zat 😉
    Ik zag je tweet gister en had al een vermoede dat het om silva brunson ging maar vond het wel grappig mocht je het toch over de randamie hebben, je effe een hak te zetten.
    Aangezien in die tweet stond dat als je een beetje verstand van mma hebt dan..
    Precies wat je zegt het is een beetje een muay thai mentallity vechten tot de scheids er tussen komt en de bel is volgens officiele regels ter indicatie dat de scheids de ronde moet stoppen.
    Ze stopte met vechten hierna dus zie ook geen probleem hier mee.
    Laat haar gedrevenheid zien.
    Toch cewl van Germaine dat ze zichzelf de Eerste NL vrouwelijke featherweight champ mag noemen.
    Hoop op een rematch hier in nederland.

    • Notoire B

     #ClickBaitSkate 😉

    • Notoire B

     Germaine zei op Schiphol voor de camera dat degene(n) die haar uit willen uitdagen de belt in Nederland mogen komen ophalen 😉

     Misschien een mooie Fight Night card met Overeem en Struve erbij in de Ziggo Dome/Ahoy?

     Zie het niet zo snel gebeuren, denk dat ze haar gewoon opofferen aan Cyborg en dan pas echt verder gaan met de vrouwelijke Featherweight divisie.

     UFC had om financiele redenen natuurlijk liever dat Holly had gewonnen, zij had nog wel wat marketing value. Germaine helaas een heel stuk minder, alhoewel ik vond dat ze de fight met Holly echt goed aan het promoten was.

 • Bram Gerretsen

  De Randamie komt uit Utrecht…

 • Notoire B

  https://uploads.disquscdn.com/images/cbfe1f5cd8fb839044d8b1304dafb7fd97dc1d69e0d2e3ed40e1c87f4effa4c5.jpg

  Hell Yeah Germaine de Randamie!!! Gewoon op het NOS Journaal vanochtend. Congrats!!!

  @JJ Bas Rutten was al UFC (Heavyweight) Champion!..in 1999! Shame on you! 😉

  • Jase024

   En ook voorstukjes bij rtl boulevard voor het gevecht. Best wel aardig wat media aandacht. Vanavond zit ze bij RTL late night trouwens. En JJ ga eerst een je huiswerk doen als je over ufc 208 praat. Man man man.

   • Notoire B

    haha lol

   • Notoire B

    Zal rtl late night nog ff terugkijken dan.

  • straataap

   BAS RUTTEN HELD

 • Juicy 🙂

 • mike7king

  even voor de cross platform vraag.
  wat betreft xbox/windows 10 .
  dat heet play anywhere en dit zijn de games die je nu uit zijn en een paar toekomstige games.

  http://www.xbox.com/nl-NL/games/xbox-play-anywhere?xr=shellnav

 • NegersZijnZwart

  Sorry hoor, maar een keer wat variatie in de trio’s bij Brievenmaandag zal ook wel een keer fijn zijn. Natuurlijk ook mede door het feit dat Melle en Pascal er nooit meer zijn, maar lang geleden dat ik Boris heb gezien bij Brievenmaandag

 • Mister Onion
  • jc denton

   Tof, maar hoezo?

   • Mister Onion

    Omdat ze de naam niet leken te herkennen 😉

    • jc denton

     Oh lol die had ik even gemist.

 • Chrosser

  Heroes of the Storm heeft recent juist een enorme push gekregen door het inrichten van een eigen competitie voor prof’s (HCG in europa, korea en Noord Amerika). Momenteel is LOL nog een heel stuk groter maar Blizzard lijkt wel een lange adem te hebben wat deze game betreft. Ze pompen er in ieder geval een shitload aan money in!

 • ? ? ? ? ?

  Irritante piep in de audio, zoals wel vaker. Graag fixen.

  • Harry

   In de podcast nergens last van ;-p

 • Bravado

  Beetje onzin over de podcast en waarom dat niet kan. Zoiets doe je gewoon in een paar minuten via Soundcloud of iets dergelijks. Iemand had onder een eindejaarsinterview die video omgezet in een podcast-formaat en dat kostte hem maximaal tien minuten volgens mij.

  • NatteVaatdoek

   Kunnen ze geen geld mee verdienen he. En eerlijkheid kennen ze bij gamekings niet, dan verzinnen ze liever een eigen waarheid.

   • NestreX

    Je kan gewoon reclame pasten in podcasts. In sommige gevallen zelfs automatisch via de dienst, maar ze kunnen ook gewoon zelf reclames voorlezen.

   • Harry

    Het kost ze meer tijd om het goed en professioneel te doen zonder afbreuk te doen aan de views en inkomsten van de normale site . Maar dat zeggen ze hier niet met zoveel woorden.

    Daarnaast is er het nog altijd het trotse wij zijn een video site en ja ze besteden veel tijd aan de video’s. Vervolgens staan die mooie video’s bij mij in een achtergond tabje terwijl ik andere sites bekijk maar dat doet er niet toe. Volgens hun meting heb ik met aandacht de hele video bekeken.

    Jammer genoeg moet je als podcast liefhebber dus nog steeds op zoek naar het juiste linkje in de site code om daarna die als url te voeren aan 1 van de 10 tallen gratis online converters. Het is niet zoveel werk maar ja. Hoeveel tijd kost hetvGameKings om het als optie voor premium members aan te bieden. Dit is nu we iets waar ik die 1 Euro per maand voor over heb.

 • goldmartijn

  David, ik wil jouw baard!

  • PauluitOosterhout

   Net zo’n baard als David of wil je echt David zijn baard? Want dat is een beetje creepy. ?

   • Laurens!-_-!

    😀

 • Pascal Tettero

  op de pc zijn games vaak iets goedkoper dus gratis op de ps4 krijgen en dan dus minder betalen klinkt wel raar vind ik

  • Kane888

   Überhaupt online spelen is op de PC gratis..

   • NestreX

    Niet altijd. Sommige games vergen aan apart account waarvoor betaald moet worden, denk aan WoW.

    • Kane888

     WoW kan je ook niet offline spelen, daar is het spel niet op ontworpen. En het beperkt zich tot MMO’s. Dat vind ik nogal een verschil in vergelijking met bijvoorbeeld PSplus.

 • ? ? ? ? ?

  Microsoft verkoopt games al multi platform. Als je een Microsoft game koopt in de MS store kan je het spelen op de Xbox One en PC. Alleen niemand koopt hun games in de MS store haha.

  • BroerKonijn

   Waar heb jij de cijfers gezien en bij hoeveel games trekt Microsoft de conclusie dat hun games slecht verkopen op PC? Ik kan de cijfers nergens vinden.

   Gezien het overmatige gehuil dat op internetfora te vinden is over Forza Horizon 3 zal het me niets verbazen als die game zeer goed verkocht blijkt te zijn aan PC gamers. Het zal mij ook niets verbazen dat als die games naast Xbox op PC nog een 100.000 keer verkopen, de extra kosten voor de PC optimalisatie zijn terugverdiend. Maar we weten de cijfers niet dus het blijft gissen.

   • BassieB

    Heerlijke vent xD
    Hij zegt niet dat microsoft games slecht verkopen op PC, hij zegt dat de MS store zo goed als dood is wat betreft game verkopen.

    Nu zijn er idd geen cijfers bekent…..en dat is eigenlijk al informatie genoeg. Want als de cijfers goed zouden zijn, had MS van de daken af geschreeuwd dat UWP een succes is.

    • BroerKonijn

     “Hij zegt niet dat microsoft games slecht verkopen op PC, hij zegt dat de MS store zo goed als dood is wat betreft game verkopen.”

     Geen idee wat je daarmee wilt zeggen, hij zegt letterlijk dat niemand hun games in de MS store koopt. ForzaHorizon3 wordt alleen in de WindowsStore verkocht dus vandaar dat ik die game noemde.

     Hoe kan UWP nu al een groot succes zijn in gaming? Er zijn pas enkele games uitgebracht. Microsoft moet hun Scorpio nog releasen en games maken kost tijd. Het gamesaanbod moet groeien voordat het een succes kan worden dus het kan niet van de ene op de andere dag een groot succes zijn.

     We gaan in de loop van dit jaar en aankomende jaren steeds meer UWP titels zien want iedere Scorpio titel is eenvoudig naar PC te porten of andersom.

     UWP is de toekomst, Win32 gaat in AAA gaming een langzame dood tegemoet. Het zal een aantal jaar duren maar dood gaat het zeker.

 • Larzyuh

  Eerste belt sinds Bas Rutten (toch?) en GDR komt uit Utrecht. Haar vorige gevecht was wel in Rotterdam, vandaar de verwarring denk ik.

  • Notoire B

   Bas Rutten idd.

 • Bridgeman

  Ze hebben dat stukkie tand van Shelly d’r weer aangelijmd zie ik

  • Notoire B

   Nu je het zegt..

 • mmadigest

  @JJ aangezien Skate the Late 😉 er niet was om UFC 208 te bespreken is het misschien een idee om een (kort) item te wijden aan de eerste Nederlandse Vrouwelijke UFC Champ (en UFC 208).

  #ElGuapo

 • andre9000

  De Randamie komt uit Utrecht, niet uit Rotterdam. En het is Holly Holm, niet Holmes

  En met een punt aftrek zou het een draw zijn, geen verlies. Je zou eerder een case kunnen voor het feit dat Holly de laatste 3 rondes gewonnen zou hebben (waar ik het niet mee eens ben verder) Ik vond het uiteindelijk wel terecht, maar ze heeft echt op de lelijkst mogelijke manier gewonnen. (die ‘fuck you’ tijdens het announcen van haar winst was redelijk goed te horen)

  Vervolgens na de vraag over Cyborg beginnen over surgery is ook lekker slim

 • Kid MMXV

  Microsoft is bezig om een catalogus te maken. Beschikbaar maken van XBOX 360 games is een onderdeel hiervan. Skyrim is niet beschikbaar als backward compatible game. Oblivion wel. Ongetwijfeld speelt hier geld een rol; je kunt de HD versie immers kopen voor XO.
  Ik verwacht wel in de toekomst dat je vaker je oude games mee kan nemen en bij remaster/rerelease (met kleine fee) je game in verbeterde vorm kan spelen.

  • optimuspecs

   Dit gaat meer over het kopen van een game op pc en dezelde game kunnen spelen op consoles ( of omgekeerd ). Dit is al mogelijk via de XB1 met de games die ” play anywhere ” zijn. RE7 is zo een titel bijvoorbeeld.
   Natuurlijk heeft XB1 ook backwards compatible feature, waardoor je je gekochte 360 games ook op de XB1 kan spelen, maar dat is net iets anders.

   • Kid MMXV

    Ja, we kunnen van MS dan ook alleen verwachten dat er cross-platform (PC/console) en cross generatie game ondersteuning komt. Deels, want niet alle uitgevers zijn gekke Henkie en gaan dit ondersteunen.
    PS4 games, ook speelbaar op PC zou misschien kunnen als het een indie is. Anders zou het nooit voorkomen dat je PC game (goedkoper) kunt spelen zonder kosten op een console. Licentiegeld moet betaald worden.

 • Bloempjes

  Volgens mij denken jullie veel te moeilijk over de podcast versie. Maak een soundcloud of iTunes account aan, desnoods door een stagiaire, en zet daar de audio versie van Brievenmaandag op. Druk het linkje in de beschrijving onder de video en benoem aan het begin even dat er nu ook een audio only versie is. Dan kun je achter de schermen vast in de statistieken wel zien of er überhaupt interesse is en of dat bij meer items gedaan kan worden. Op de podcast websites levert het je dan ook nog promotie op als gaming talkshow.

  • optimuspecs

   Alles kan in deze wereld. Er zijn bepaalde dingen die ik niet zeg in de comments, omdat ik ze niet wil promoten op de GK website. GK krijgt inkomsten voornamelijk uit reclame. Op het moment dat je videos gaat zetten op Itunes bijvoorbeeld, krijg je minder verkeer op de website en dus ook minder inkomsten.

   • Bloempjes

    Vorige week nog een nieuwsitem van de NOS dat steeds meer mensen podcasts luisteren in plaats van radio. Gamekings geeft steeds vaker aan dat de inkomsten uit advertenties teruglopen en dat velen adblock gebruiken. Met behulp van podcasts kunnen ze hun naam verspreiden bij een nieuw publiek en premium leden werven.

    Bij piraterij hoor je ook telkens terug dat het deels om gebruiksgemak gaat en als er vanuit de community vraag is om een audio versie dan lijkt het mij niet al teveel moeite om daar gehoor aan te geven. Een goede uitleg heb ik tot op heden nog niet gehoord.

    • optimuspecs

     Men wil verkeer op de website houden. Een betere uitleg zal je niet krijgen. Natuurlijk is podcasten populairder geworden, maar het zijn vooral mensen die dit doen op amateur-niveau.
     GK is een bedrijf ( ookal lijkt het soms niet zo) en dus is het ook niet raar dat ze het verkeer op hun website zoveel mogelijk willen houden.

     Iedereen die van gaming houdt en iets te maken heeft met Nederland, kent Game Kings. Hoeveel extra mensen denk je dat GK kan aantrekken met podcasten? 3 Misschien.

     Ik snap de behoefte bij sommigen trouwens heel goed hoor, maar ik snap ook dat GK dit zoveel mogelijk wil vermijden.

     • Laurens!-_-!

      Al zouden er wel opties voor zijn, ook met reclame er doorheen e.d. Maar persoonlijk gezien, Gamekings is idd een video content website en het punt is ook dat bij podcasten e.d. de reclame vast staat, waarbij deze nu elk moment verandert en meer dynamisch is. En zo zijn er nog wel wat meer punten.

      Verder ben ik het ook wel redelijk eens met de stelling, dat bij video bij het kijken naar de uitspraken e.d. men toch meer ook de reacties qua uitdrukkingen en lichaamstaal kan zien/waarnemen. Is toch altijd wel wat anders dan alleen een audio spoor.

      Indien er wel over nagedacht wordt, zal er denk ik wel veel tijd in gestoken worden wat haalbaar is en wat niet. Dat gaat echt niet op één of andere dag zo als misschien bepaalde bezoekers denken. Daar komt echt wel meer bij kijken dan gewoon even een audio spoor rippen en uploaden.

     • Bloempjes

      Ik ben het me je eens dat de video erbij van toegevoegde waarde is en dat GK in de kern om video content draait. Toch zijn er nu blijkbaar al mensen die tijdens het reizen een item opzetten of een item in de achtergrond laten draaien terwijl ze niet naar de video kijken. Het is geen of of, maar en en.

     • Bloempjes

      Dat ze bezoekers op GK willen houden voor advertentie inkomsten begrijp ik. Echter is die rooskleurige tijd voorbij. GK komt zelf met statistieken van 75% is adblock gebruiker en ze plaatsten zelf her en der oproepen om premium te worden.

      Dan is mijn redenering voeg dan ook waarde en vooral gebruiksgemak toe voor premium leden. Als er vraag is naar een podcast versie zet dan een embedded soundcloud versie onder de video. Aan mensen die de video kijken met adblock aan verdien je niets, in de podcast versie kun je nog advertenties inspreken en naturel mensen aanspreken om premium te worden.

      De meeste gamers kennen GK vast wel van naam maar misschien ben ik dan naïef om te denken dat mensen in hun eigen bekende bubbel leven bij concurrerende websites.

 • Fantastic xNL

  Als het onder elk item staat moet er toch misschien gewoon wat mee gedaan worden?

 • lolwut95

  Oh manmanman ik poep in mn broek voor jumpscares. Vind t wel goed als er af en toe een is, maar minimaal. In de film Nocturnal Animals is daar bijvoorbeeld goed over nagedacht

 • BassieB

  Blizzard is koning in melken, zo heel geweldig (repetitive/grind/farm games) zijn de games niet maar Blizzard bespeelt het publiek perfect.

 • Marthijn

  Over die podcasts….
  Als het onder ieder item staat, Shelly, waarom doen jullie er dan niks mee? Ik dacht dat jullie altijd zo connected met de community wilden zijn?

  • RomeoNovember

   Ze willen toch altijd een soort van hun eigen ding doordrijven en jelle is absoluut tegen podcast, want beeld hoort bij gamekings volgens hem

   • Marthijn

    Jammer hoor die eigenheimer-mentaliteit van Gamekings. Denk dat ik mijn Premium-abo maar niet verleng.

   • Rudy

    Denk dat inkomsten een groot probleem is met podcasts, omdat je geen banners etc kunt zien.

    Eventueel tekst ertussendoor plaatsen zou kunnen (doen veel podcasts) echter is dat al vrij snel vervelend.

    • RomeoNovember

     Bij premium zie je toch ook geen banners? Er zijn ook al genoeg voorbeelden gegeven van hoe andere sites dat oplossen.

   • Bravado

    Als beeld zoveel waarde bij Gamekings heeft, was die achtergrond bij de discussies al lang veranderd.

    • Stinkyfingahz

     Haha true that

 • optimuspecs

  De XB1 heeft een feature die heeft ” Play anywhere”. Voor Microsoft PA-titels krijg je dus een W10 en een XB1 licentie voor 1 prijs. Dus je kan de game op 2 platformen spelen. Recore, Gears 4, maar ook Resident Evil 7, zijn play anywhere titels. Deze feature is allang aangekondigd en geintroduceerd. Ik sta ook weer verbaasd van te kijken dat niemand van jullie dit ook weet. Dan vraag ik me ook af wat voor waarde, bijvoorbeeld een premium-item heeft, als mensen van GK dit soort dingen nog steeds niet weten. Shelly doet goed haar best, maar ook zij weet het niet helemaal.

  Dit soort dingen kunnen echt niet en het gaat nu over Microsoft, dus iedereen zal zeggen dat het een fanboy reactie is, maar ookal was het geen Microsoft. Dit is een game-website, dan verwacht je toch ook dat de presentatoren de basis weten? Dit zijn de dingen waarvan ik hoop echt dat GK iets aan doet. Wat voorbereiding zou dit soort pijnlijke situaties verminderen. Beetje jammer weer hoor.

  • BassieB

   Je bent een ontzettende fanboy, maar dit is zeer terecht 😉
   Zeker een belangrijk informatie puntje!

   • optimuspecs

    Dit is een geval van ” writing while green” en dus profiling. 😛

  • Soulreaver

   Ze zeggen toch zelf dat zij alle 3 geen pc gamers zijn en dus niks weten van PC en dus ook niet op de hoogte zijn van “Play anywhere”. Leer is luisteren voordat je weer is al je negativiteit verspreid.

   • optimuspecs

    Dit is een feature van DE XBOX ONE!!!!! Is de XB1 een pc? SMH! En jij komt mij vertellen dat ik beter moet luisteren????? Leer eens beter te lezen voordat je je ignorantie tentoonstelt!

    • Soulreaver

     Het is een Xbox one functie maar dat maakt het toch omgekeerd ook een Windows 10 functie. Maar waar ik het wel mee eens ben is dat Gamekings een vaste PC guy op de redactie mag hebben die andere mensen kan informeren bij bepaalde vragen en anders deze vragen niet in items moeten verwerken.

     • optimuspecs

      Dit is een XB1 functie. Het zijn XB1 games die naar de PC zijn gegaan met Play anywhere. Niet het omgekeerde. Het is ook aangekondigd en geadverteerd als XB1 feature en dus hoef je geen pc-gamer te zijn om dit te weten. Zeker niet als je bij een game-website werkt.

     • Casper Prinsen

      hierom weten xbox spelers er toch niets van af omdat het hun niks geeft.

     • optimuspecs

      Wie zegt dat dan? Deze functie is geadverteerd op de E3 bijvoorbeeld. Ik ben geen pc-speler en ik weet ook niet alle functies van de xb1, maar dit is best een grote feature.

      En je mis ook mijn punt. Presentatoren op een gamewebsite moeten dit soort basis en uitvoerig geadverteerde features kennen.

      Een xbox gamer kent de Kinect. Ookal hebben ze geen interesse in motion gaming. Maar dat is terzijde. Ook ga je ervan uit dat een xbox Gamer, per definitie niks te maken heeft met pc gaming. Dit is ook niet zo.

     • BroerKonijn

      Ze moeten bij GK in ieder geval geen wilde conclusies trekken over of de PR van een bedrijf goed of slecht is als ze hun ogen voor de PR van dat bedrijf gesloten houden.

     • optimuspecs

      Ik heb geen woord hier aan toe te voegen. Een waarheid als een hele grote dikke koe!

  • ramonddevrede

   stoort me ook een beetje…. maar jeps, hier GoW4 en FH3 zowel op XBOX ONE S als PC (laptop en pc)

 • Chahid B

  Shelley ben je er al op voorbereid het kampioenschap op de Coolsingel dat word een episch gekkenhuis in Rotterdam als dat lukt.

  • Michael

   Ik heb me er al bijna bij neergelegd. Het is jullie gegund…. zolang de volgende ook maar weer 18 jaar duurt 😉

   • Chahid B

    Haha bedankt het word potverdorie wel weer is tijd ook. Het zou gewoon zuur zijn als het nu niet zou lukken. Maar Feyenoord is zo verdomt goed bezig dat als het geen 18 jaar had geduurt ik gewoon zoiets van al werden we 15e aan het spel ligt het niet. Daarbij is het voor het totaal plaatje goed het zet Ajax en PSV ook op scherp als Feyenoord weer serieus mee gaat doen.

 • Notoire B
  • Jase024

   Die bisping en mcgregor mogen wel eens hun titel gaan verdedigen tegen de juiste contenders.

   • Notoire B

    Die McGregor en Mayweather mogen wel eens de ring in stappen met al dat geouwehoer 😉

    Maar ff serieus gezien heb je natuurlijk gelijk, zwz is de UFC een chaos met al die interim belts. Wat een ‘Gekkehuis’!

 • Stinkyfingahz

  Toffe brievenlsdag weer! Kan helaas nog steeds m’n premium niet vernieuwen.. :/

  • RomeoNovember

   Je hebt nog steeds geen antwoord op je mails gekregen?

   • Stinkyfingahz

    Heb 2 mails gestuurd, nu voor de 3e keer op disqus aangekaart, via Instagram en via insta DM… Tot op heden nergens een reactie…

   • Stinkyfingahz

    Helaasch..

 • itsalaser

  De uitgevers denken dat PC gamers ongeveer 127 spellen tegelijk spelen, want alles op de pc wordt illegaal geinstalleerd als we de uitgevers mogen geloven.

  Everytime you copy this link… a baby duck dies. hahaha

  • Harry

   Its so easy.

  • sa_nl

   Ik denk dat hun video editing software ook alleen de audio kan weg schrijven, ff mp3 van maken, en dan via een bittorrent tracker aanbieden, dan kost het hun ook weinig bandbreedte.

 • Jase024

  Zo slecht was die 208 card niet JJ. Poirier- miller was een prima pot en Jacare was gruwelijk. Germaine- Holm was leuke pot. Doorslaan na de horn was denk ik in the heat of the moment, daarvoor had germaine toch wel puntenaftrek moeten krijgen na de 2e keer. Verder heel goed gevochten, 0 keer naar de grond gehaald(holm haalde ronda wel naar de grond) en veel meer damage gedaan. En dat voor haar eerste title fight en main event(geeft toch wat meer stress).

 • Stukje toast

  Hé, David van Arragon, houd eens een je negatieve bakkus dicht, man. Je voegt totaal niets toe, bent altijd negatief en hebt blijkbaar altijd een focking mening die echt niemand deelt. Maar je moet altijd het woord nemen om je mening door te drukken. Je herrinnert mij aan Nino die naar Power Unlimited is gegaan en uiteindelijk heeft moeten vertrekken vanwege de HAAT van de community. Ga jezelf even focken zeg. Ga weg, vriendje van Jelle, maar niet terecht.

  • Bravado

   Toe maar.

  • Shadow87

   Beetje aangebrand? ( Get it? Toast, aangebrand)

  • Edwins1984

   Gelukkig voegt dit goed onderbouwde verhaal wel een hoop toe, vond het leuk om te lezen op deze koude maandag. Ik wens je dan ook heel veel succes deze week!

   Met vriendelijke groet,
   Ediwn

  • Luckyluc

   Sow, grote jongen zeg! Maar wel je bord leeg eten en niet te laat naar bed hè.. morgen is er weer een dag ?

   • Stukje toast

    Laat deze jongen even 47 jaar jong zijn en GameKings volgen en ook een mening hebben. Het niveau van GameKings is gedaald en dit meen ik.

  • B. Pot

   Ik deel ALTIJD de mening van David van Arrogant! Vreselijk!

   • optimuspecs

    Als iemand nou niet arrogant is, is dat David. Hij is meer van ” doe maar normaal, dan doe je gek genoeg” en doet daarom vaak TE normaal, wat ook irritant kan zijn.

    Als je het over arrogantie hebt, hebt je het over Jelle.

    • B. Pot

     Laten we het wel gezellig houden… je detector is broken.

     • optimuspecs

      Ow dacht je echt dat je ” gezellig” bezig was? Niet met jouw posts.

     • B. Pot

      sarcasme: learn2detectit

 • Stukje toast

  Misschien een gigantische TIP aan GameKings om iets aan te passen om echt GELD uit te sparen op het gebeuren dat gameKings maakt. Dit is de gamechanger om het “PREMIUM” op GameKings af te schaffen. De laatste toevoegingen aan GameKings zijn niet echt TOP. Een stelletje vegatarieres c.q. veganisten. VET is afgeschaft samen met het BIER. David, Shelley en achterhaalde JJ kunnen allen weg. Hé, nu kunnen we de site wél regelen. Ik haat rollende “RRRRRRRRRR”-en en JJ moet naar het bejaardentehuis. Een tip voor GameKings: neem aub mensen aan die “echt” van games houden. Ik voel dit niet met de huidige combinatie. Ik kijk vaker naar Power Unlimited, omdat ze het daar wel begrijpen.

  • Shadow87

   ok, goed verhaal. Mag wel wat korter voortaan

  • B. Pot

   BESTE…. TIP….. EVARRRRRRRRRRR!!!

 • De Nintendo switch is eigenlijk verdoemt om te failen.
  ik hoop het niet maar het gebeurt wel.

 • Job

  @ david, je had het over luisteren in de auto, zelf luister ik veel tijdens het spelen van racegames zoals forza of eurotrucksim of bij het bouwen bij een game als cities skyline/planet coaster. 😀 Echter heb ik jullie dan gewoon aan staan op de achtergrond met de video erbij zonder dat ik de video zie.

 • Reill

  Audio podcast optie zou een prima toegevoegde waarde zijn voor Premium members..

  Hoop dat jullie je bedenken. Er is duidelijk vraag naar en jullie zeggen altijd dat jullie voorloper zijn in de industrie qua initiatieven. In dit aspect lopen jullie echter achter.

 • Kijkeenolifant

  Speciaal voor de postcastliefhebbers hier een linkje: http://www.wikiupload.com/G2RHNIGGQ7YPVXQ
  Als de berg niet naar Mohammed komt, gaat Mohammed maar naar de berg.

  Weet overigens niet of dit is toegestaan, anders haal ik hem uiteraard weg.

  • Ranesh Vai

   Hier staat ook een directe link naar een mp3: http://www.gamekings.tv/videos/brievenmaandag-over-pc-gamers-en-de-nintendo-switch/#comment-3152513550

   Daarnaast noemt NestreX wat argumenten waarom een podcast ook in commercieel opzicht logisch is.

   • Kijkeenolifant

    Oh my bad! Nouja, mirrortje dan maar!

  • optimuspecs

   Ik denk dat Mohammed de berg eerder kapot maakt, door dit soort dingen te promoten op de website.

   Als het mocht, had GK het zelf gedaan.

   • Kijkeenolifant

    Nouja, dat is uiteraard de vraag. Vooralsnog lijkt het vooral niet te worden gedaan vanuit praktisch oogpunt en filosofie over het consumeren van content. Het commerciele aspect heb ik vooralsnog niet voorbij horen komen, neemt niet weg dat dat uiteraard een reden voor GK kan zijn. Het zal even wachten zijn op ‘jurisprudentie’ door de mods hier ;).

    • optimuspecs

     Je hoeft niet te wachten op mods. Je bent groot en slim genoeg om te weten dat dit soort dingen niks goed brengen voor GK.

     Ik weet en kan van alles, maar ik kies bewust om dit soort dingen niet te posten op GK. Je doet een deur open die gevolgen kan hebben voor GK en ons allemaal. Ook Mohammed.

 • Jack-O10

  Man, wat zou ik graag de audio van Gamekings luisteren tussen de andere podcasts van IGN en Gamespot etc.

 • Henkie

  ik heb brievenmaandag nog niet gekeken, maar het is volgens mijn te lezen in de onderste comment’s dat het over potcast ging…

  volgens mijn was ik een van de 1e of snelste mensen die in de comment de sectie had geschreven of er een mogelijkheid bestond om er een linkje met alleen het geluidsfragment of potcast er op te zetten… lang heel erg lang geleden!
  puur persoonlijk hoeft dit voor mijn niet meer, ik vind het prima zoals het is, gamekings moet weten waar het meeste geld mee valt te verdienen en dicht bij jullie kracht blijven.

  verder vraag ik me af… jullie hebben zo veel fans bij elkaar geharkt, omdat ze jullie tof vinden, het vele ouwehoeren en grappen maken en tegelijkertijd serieus te zijn, het vaak kijken naar jullie hoofden maakt het voor jullie fans de moeite waard om naar gamekings te gaan.
  dus ik vraag me af of het een goed idee is om van dit format af te gaan?
  maar je kan ook weer nieuwe bezoekers krijgen door een potcast en of geluidsfragmenten er op te zetten, dit lijkt me erg moeilijk te beslissen!

  je zo idd in een potcast, een aantal reclames kunnen plaatsten dus in 30 minuten 2 reclames ofzo die je verder ook ook niet kan overslaan!dit lijkt me best een goede uitgangs punt! omdat mensen toch niet meer naar de site kijken en onbewust reclame tot zich nemen, is reclame in een potcast van ongeveer 10 minuten voor 30 minuten content, in totaal heb je dus dan ongeveer 40 minuten er op zitten…

  ik zou dan voor stellen,de mensen die premium zijn, misschien maar 2 minuten reclame krijgen of geen.
  de niet primium leden krijgen de geluids fragmenten of de potcast gewoon met de volle reclame blokken er in dit lijkt me een prima regeling voor alle game kings leden!

  alleen zou ik wel voor een model gaan waarbij ze naar de gamekings site moeten gaan, zo dat ze daar direct naar toe gaan… anders gaan ze direct naar soundcloud.com en krijg je helemaal geen bezoekers meer.
  gewoon de zelfde media speler gebruiken en dan alleen het geluidsfragementen of de potcast in de gamekings media speler stoppen.

  • Kane888

   Als je je verhaal begint met ”Ik heb brievenmaandag nog niet gekeken” en vervolgens zo’n boekwerk typt ben je sowieso niet serieus te nemen.

   • Henkie

    dan lees je het niet !

 • Henkie

  Gamekings, lezen jullie dit?
  je kan ook tussen een Geripte-video/audio item ook nog is reclame blokken tussen door zetten.
  zorg dat je gewoon je Geripte audio ftragementen van gamekings items, in een media speler van gamekings stopt en ze gaan automatisch naar jullie website…die scaled prima naar je smartphone!
  verder wel gewoon door blijven gaan met video items!

  persoonlijk heb ik helemaal niks met soundcloud.com en dat moet je ook niet willen maar gewoon want anders gaan ze weg bij jullie site en gaan direct naar soundcloud.com

 • Druidys

  Overigens is Microsoft hier wel mee bezig. Gears of war en Halo wars zijn met één code op beide platforms te spelen.

 • Kraufthauser

  Alle pc-gamers die ik ken betalen altijd voor hun games. Sterker nog: mensen die illegaal aan hun games komen zijn gewoon loosers.

 • Woohaa

  Jezus J.J. … Lekker je huiswerk gedaan …

  – Germaine komt uit Utrecht en niet uit Rotterdam;
  – Bas Rutten is de eerste NL UFC kampioen (jaren 90));
  – Germaine is een politieagent in opleiding in Amsterdam.

  Verder weer een gezellige brievenmaandag! 😉

 • MiracleB

  Podcast tijd en moeite? Je exporteert enkel de audio kanaal, upload het naar een podcast medium website en klaar. De site handelt vervolgens de rest.

  • Woohaa

   Ik vind het ook een goed idee!

 • Gforcez1337

  @ De World of Warcraft vraag
  Neem de tijd, Level door de zones en je komt door de meeste content van alle expansions heen. Als je level 100 bereikt. Begin met de Legion content, het verhaal is goed en leuk om te doorlopen, daarnaast breng Legion je terug naar sommige oude plekken en raids. en als je verhalen mist, er zijn tientallen youtube videos en kanalen waar je de verhalen door kan nemen en eventueel de lore uit de boeken kan leren mocht je daar intresse in hebben!
  Als je 110 (max level op dit moment) bereikt kan je met de end-game content aan de slag en krijg je verschillende verhaallijnen die specifiek zijn voor je faction en class. Daarnaast kan je de oude raids en content doorlopen als je daar intresse in hebt om bijvoorbeeld mounts, titles en gear kunt verzamelen waarna je de gear kunt gebruiken voor transmog (uiterlijk van je gear aanpassen naar oude sets).

  Kort samengevat: Neem de tijd, er is zoveel content en de verhaallijnen zijn echt goed. Blijf lekker questen in de expansion die je echt boeit en ben je daar op uitegekeken? Level naar de volgende zone of expansion! 🙂

  • jefmode079

   Mooi uitgelegd scheelt mij weer typen.

 • Pakalu

  Voor de stagiaire die de beat van Biggie – Juicy aan het begin van de item heeft ge-edit, props voor jou. Eén van mijn favoriete nummers of all time :).

  Verder was het weer een prima item.

  • Botjenr1

   Jip, bonuspunten voor de instrumental!

  • straataap
  • Keyser Soze

   ‘Birthdays was the worst days now we sip champagne when we thirstaayy’

   memories

 • Dario

  Ik Speel allen maar The Crew Calling all Unite terwijl ik allen 5 games heb

 • Padawan1993

  Podcast please

 • Padawan1993

  Wat JJ zegt over HOTS klopt enigszins wel.

 • cockdorianblob

  JEZUS BORIS GA IS WEG MET JE “HO STOP”! Echt gigantisch vervelend. Ik kijk nu niks meer op jullie site.

  • Padawan1993

   Zet je adblocker gewoon uit voor Gamekings of neem Premium. Kan al voor 1 euro per maand.

 • Padawan1993

  Ik vind dat jullie het podcasts idee iets te snel wegwuiven + allemaal aannames doen m.b.t hoe mensen podcasts luisteren en de redenen waarom mensen graag naar podcasts luisteren. Daar komt bij dat je helemnaal niet een ”heel nieuw platform” hoeft te creëren maar het bijv. gewoon kan uploaden via Soundcloud/Spotify/iTunes/etc.

  • Stephan

   Misschien wel iets voor Premium-leden?

  • Ik ga geen directe link plaatsen omdat ik niet weet of de Gamekings er op tegen zijn, maar er zijn toch mogelijkheden zat om filmpjes van deze site en Youtube (en een heleboel andere sites) te downloaden als bv een MP3tje of MP4 ? … Dus ik zou zeggen neem die hele kleine moeite en maak gewoon je eigen Podcast als je dat graag wil 😉

   • Padawan1993

    Ja natuurlijk is dat ook mogelijk, maar dat is geen reden om Podcasts niet te overwegen.

 • RandyRealtalk

  Come on JJ, JC Denton is uit Deus Ex.

 • mmadigest
 • GekkeHenkie

  Voor wat betreft Microsoft en Xbox:

  Als je een game in de Windows Store koopt (windows 10) is deze game (mits je het zelfde account gebruikt voor zowel de Windows 10 store als Xbox live) ook beschikbaar op je xbox one.

  Op die manier heb ik bijvoorbeeld Forza Horizon 3 gekocht.
  Werkt goed! 🙂

 • db87

  Xbox Play Anywhere, spel zowel op de PC als Xbox speelbaar:

  http://www.xbox.com/nl-NL/games/xbox-play-anywhere

 • BassieB

  0:02 Shelly wtf lekkere houding, over 2 jaar een bochel door die brakke laptop van je xD

 • Mr BIG J 078

  jj je hebt zelf bass rutten nog geïnterviewd dat was de eerste ufc champion

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord