Menu Premium
Loading...

Brievenmaandag over Mass Effect: Andromeda en de E3

Gamekings Boris
Google Plus Boris van de Ven
Google Plus David van Arragon
Google Plus Jelle Kunst
20/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is een sombere, regenachtige maandag en daar zit niemand op te wachten. Om de boel wat draaglijker te maken hebben we daarom een dikke nieuwe Brievenmaandag voor je online gezet. Met Jelle, Boris en David achter de bekende tafel, klaar om al jullie vragen te beantwoorden. Jammer alleen dat de drie allemaal een pleuris-weekend hebben gehad, waarin ze pleuris-dingen moesten doen. En vooral Boris is nog niet over die doffe ellende heen en vindt alles kut. Een depri Brievenmaandag dus met onder andere vragen over Mass Effect: Andromeda en de E3.

Eerste kritieken Mass Effect: Andromeda

Mass Effect: Andromeda dus. De eerste cijfers zijn niet briljant, maar omdat er enkel een paar grote internationale sites een vroege versie kregen en de rest van de wereld pas vandaag, kunnen Jelle, Boris en David er nog niet veel over zeggen. Wel kunnen ze de vraag beantwoorden of je de eerste delen moet hebben gespeeld om dit nieuwe deel te kunnen begrijpen. Ook zijn er vragen over het spelen van games in je backlog, third-party games voor de Nintendo Switch en welke games wij het liefst zouden zien op de aankomende E3.

Kijk snel of jouw vraag bij deze editie van Brievenmaandag zit. En zo niet, probeer het dan volgende week gewoon nog eens. Je kunt ons bereiken door te mailen, op Facebook, Twitter of Instagram te posten of door letterlijk een brief via de post of postduif naar ons toe te sturen.

Loading...
 • deadstroke030

  nee heb geen pleuris weekend gehad en mass effect Andromeda trail gespeeld en toch maar besloten hem voor de pc te kopen in plaats ps4.
  en ja er zitten wat bugs in en de gezichtsuitdrukkingen zijn niet echt goed maar dat weer houdt mij niet van het kopen van de game. heb die bashing video gezien van pewdiepie over mass effect adromeda
  boris wat ben jij een zeikerd het gaat om het verhaal en de beleving die je krijgt en niet die facial animations

  • Het verhaal krijgt juist ook kritiek hier en daar. Dat zou saai en clichématig zijn. Op Rock, Paper, Shotgun staat uitgebreide analyse van de game, is wel het lezen waard.

   • deadstroke030

    dat ga ik niet lezen wil gewoon de game spelen en wil het zelf beleven zonder dat het nu al verpest word

    • Timo van Vliet

     Dan niet zeuren dat het allemaal bullshit is, als het zo vaak gemeld wordt zal er echt wel een kern van waarheid inzitten.

  • Greenekitten

   Een 7.7 van ign is niet goed voor een game als dit. Dat is zelfs vreselijk slecht. Gamespot geeft het zelfs een 6. Kun jij mij de laatste westerse triple-A game noemen die zo’n score van hun binnen wist te halen?

   En het de grootste klachten zijn juist dat het verhaal, de squad-mates en de hele backstory vreselijk saai en ongeïnspireerd zijn. Dus laten we nou niet doen alsof enkel de facial animations niet goed zijn.

 • Digitaal Smoelwerk

  Ik vond de inhoud van het item goed maar kon David slecht horen wat hij zij. Verder wel erg kort! Weinig content laatste tijd voor als je geen Premium bent als ik.

 • Ossies Power
 • deadstroke030

  jelle black sails is gewoon goed en nadert ze einde met nog 2 episodes te gaan jij hebt geen verstand van goeie series of je hebt een andere smaak kwa series

 • Steven

  De gebruikelijke poep over nintendo even ontkrachten:
  Die enquete komt uit 2016 voor de switch echt aangekondigd was, laat staan dat ze enig idee hadden dat het ding rond deze tijd al tegen de 2 miljoen units verkocht zou hebben. Als je het de 3rd party ontwikkelaars nu zou vragen zouden ze waarschijnlijk iets anders zeggen.

  • Greenekitten

   Bovendien ging het om een enquête onder 4,500 developers. Daarvan zijn dus zeker 95% indies die dus hoogstwaarschijnlijk destijds nog geen devkit hadden.

  • Timo van Vliet

   Het is niet relevant om nog veel 3rd party games uit te brengen op een platform waar het alles behalve goed mee gaat, iig geen dingen als Assasins Creed of Horizon, of weet ik veel wat voor groot spel. Die games hadden er al moeten zijn en die moeten niet nu nog komen, dan ben je te laat. Indies.. ja kan, maar Nintendo had gewoon zelf al veel titels moeten uitbrengen. Hebben ze niet gedaan, dom.

   • Steven

    Het is de best verkopende Nintendo console ooit so far he. Beter dan de wii zelfs. Super relevant voor 3rd party dus. Verder komen er voldoende exclusives komende periode. Dus hoeft een ubi of ea alleen maar de bal binnen te koppen.

    • Timo van Vliet

     Dat zegt niks. Zodra je klaar bent met Zelda kan je Switch momenteel weer de kast in. Mensen spelen dat soort spellen wel gewoon op de PS, Xbox of PC. Ontwikkelaars hadden al lang en breed kunnen investeren in de Switch indien daar om gevraagd was. En zoals hier wordt gezegd vragen ze er gewoon (te) veel geld voor, wellicht kost dat een ontwikkelaar meer dan dat ‘ie eraan denkt te gaan verdienen. Als je het op een ander platform uitbrengt heb je vrijwel gegarandeerd winst.

     • Steven

      2 miljoen in 2 weken zegt niks. Ok XD. Voor je info over Nintendo zou ik vooral niet op gamekings vertrouwen want ze verzinnen echt de helft.

     • Timo van Vliet

      ”XD” Oké, ik zie dat het niveau hier op niveautje msn/Hyves ligt.
      Nee, dat zegt niks. Mensen kopen een apparaat voor 1 spel momenteel. Nogmaals: Zelda, daarna kan je Switch de kast in. Maar die knal moet nog even binnenkomen bij de meesten. Plus het feit dat er al best wat klachten zijn of niet/slecht werkende shit. 2 miljoen, leuke cijfers, maar wat moet je ermee? Is het tot dusver een succes? Nee, want er is niks. Ze hebben bij Nintendo wat binnengekregen, maar het blijft bij ‘wat’. Genoeg mensen die denken ‘Er zijn geen spellen, dus ik koop hem niet’, en terecht. Wat betreft info zou ik zeker op Gamekings vertrouwen, zij staan iets meer in contact met ontwikkelaars dan wij.

     • Steven

      Gebruik van Emojis insuneert niveau? Ok :’)
      In 2 weken 2 miljoen is een goed teken. Daar kan je niet om heen. Dat er een x percentage kapot is/gaat is normaal bij elke launch van hardware. Ik en vele anderen hebben geen enkel probleem so far. Er zijn inderdaad nog niet veel spellen maar het apparaat is net uit. Op de ps4 en xbox was er net zoveel of minder interessants te spelen rond launch. Volkomen normaal dus. We zullen zien wat ze nog op de e3 gaan aankondigen.

     • Timo van Vliet

      Dat is niet echt normaal, Playstation en Xbox hadden niet maar één spel toen de consoles werden uitgebracht. Verder zit Nintendo nog steeds enkel met zijn eigen games, wat ze niet ten goede komt op het moment. We zullen zien wat de toekomst is voor ze, momenteel ziet er het niet rooskleurig uit.

     • Steven

      De Switch heeft ook meerdere games maar ok.. 2 miljoen sales in 2 weken is inderdaad niet rooskleurig, ze zullen vandaag of morgen wel faillissement aan moeten vragen.

     • Timo van Vliet

      Noem maar op. We beginnen met Zelda, en daarna kooomt …

 • Joost T

  https://youtu.be/s2-1hz1juBI

  meerstelijke film. ???

 • jefmode079

  boris FIFA 2018 komt gewoon voor de switch, blerbekje, XxX

  • Digitaal Smoelwerk

   Bij deze ontkracht dus.switch is wederom dood geboren kind.

   • Rudolph van Harn
   • Greenekitten

    Boris heeft er een handje van om gewoon lukraak dingen te verzinnen wanneer het aankomt op Nintendo, Microsoft, PC, Sony… en eigenlijk alles wat niet Ubisoft is.

    Zo wacht ik persoonlijk nog steeds tot het moment waarop Microsoft bekend maakt Nintendo over te kopen. Kan nu elk moment gebeuren, Boris wist het zeker.

 • PauluitOosterhout

  Ik vond het einde van ” The Mist ” ook echt briljant. De gebeurtenis, de impact en de muziek van ” dead can dance ” eronder. Echt geniaal.
  Stephen King zei achteraf zelfs dat hij het einde beter vond, dan dat in zijn boek.
  Hij had gehoopt dat hij het zelf verzonnen had.

  • deadstroke030

   boris zit gewoon zoals altijd te haten

   • PauluitOosterhout

    Ach, Boris is Boris. Gewoon met een korreltje zout nemen.

   • PauluitOosterhout

    Volgens mij was het Jelle die het einde van ” The mist ” niks vond hoor. Boris vond het juist wel goed. Ben ik met hem eens.

  • Nephilim1977

   Mee eens. Zo heerlijk zwartgallig dat einde. Ik hou van bad endings.

 • Digitaal Smoelwerk

  Ik krij de laatste tijd allemaal snelle helle reclames tussen het item door. Vervolgens stopt de video en herhaalt dit weer. Vet irritant. Ik eet geen snelle jelle. En items zie ik maar deels, gebeurt zelfs met gk extra

 • Ghrane

  Ik snap al die haat tegen Andromeda niet, ik ga zo van die game genieten.

  • deadstroke030

   eindelijk een gelijk gestemde de mensen die haten willen gewoon veel views hebben op hun YouTube pagina en ik weet nu al dat de gene die dit gaat reviewen bij gamekings al bij voorbaat gaat haten op de game want zijn is daar vooral boris

   • Thegladoss

    Wat een onzin complottheorieën toch weer.

    De game is niet eens gemaakt door het originele Bioware, maar door een nieuwe studio die EA gewoon Bioware heeft genoemd om mensen zoals jou te foppen. Het is daarom ook bij lange na niet op hetzelfde niveau als alle andere Mass Effect games en dus krijgt het slechte reviews en recensies. Daar zit verder geen complot achter, het is gewoon niet zo’n goede game.

    • Ghrane

     Het is niet zo’n goede game omdat?
     Ik wil dat namelijk graag weten, want als de animaties je reden is, ben jij net zo nep als elke andere hater die ’t zelfde zegt.
     Daarbij is inderdaad de game niet ontwikkeld door de nr:1 BioWare studio, maar 3 BioWare studio’s, de game moet nou eenmaal verkopen, dus EA gaat met zijn vieze tengels vieze dingetjes doen, EA mag van mijn ook heel erg hard anaal genomen worden, maar dat neemt niet weg dat ik wil van die game wil genieten, wat ’t internet ook zegt.

     • Thegladoss

      Het zit vol met bugs, het speelt als een offline-mmo en het schrijfwerk is slechter dan de meeste fanfiction.

      In de woorden van giantbomb: “It’s a bootleg direct-to-video Mass Effect”.

     • Ghrane

      Hmm, oké.
      Is kut om te horen, ik zal ’t morgen wel zien hoe kut het is of niet.
      ’t blijft wel jammer :/

   • Ghrane

    Mensen hebben gehaat op NMS, ik heb mij er prima mee vermaakt en bij elke update die uit komt, speel ik zo weer wat uurtjes bij.
    Deus Ex Mankind Devided, de performance van de game was bagger, internet ging weer haten, mij boeit dat niet, ik heb er van genoten.
    Dit ga ik ook zo verder doen met ME:A, ik ga niet naar reviews en youtube videos kijken waarin mensen het hebben al dan niet haten op ME:A, dat neemt de plezier voor mij weg, ik ga van die game genieten en kijk die videos later wel.

  • Qxy

   Je hebt de game nog niet gespeeld, misschien is het werkelijk wel heel kut?

   • deadstroke030

    misschien heeft hij al de game 10 uur gespeeld in de trail afgelopen weekend

    • Ghrane

     Ik heb inderdaad de Trial gespeeld en ben zelf 1 keer een animaties probleem tegen gekomen. Verder heb ik ze niet gemerkt, game draait zo super smooth, dat was niet terug te zien in NMS, Fallout 4 en Deus Ex Mankind Devided welke ook (deels) open wereld games waren en daar hoor in vergelijking met Mass Effect Andromeda dan bijna niemand over, al heeft NMS zijn haat golf wel goed te pakken gehad.
     Ik denk dat die animaties wel verholpen gaan worden met patches en dat de game een van de beste games van het jaar gaat worden, momenteel zit iedereen zich nog af te trekken op Horizon Zero Dawn en wat niet goed genoeg is, is meteen kut en moet afgezeken worden.

  • PrivatePyle

   preach

  • Steez977

   Kijk al uit naar Skate z’n mening over deze!

  • PremchandNL

   Ik ook niet.. heb na de trail zelfs de game gepreordered.

   • Falmaiya

    Jullie hebben ook helemaal niets van Mafia 3 geleerd he..?

    Geen wonder dat de grote publishers als EA en Ubisoft steeds meer de kantjes er vanaf lopen. Jullie kopen hun games toch wel, hoe buggy en rushed ze ook zijn.

    • PremchandNL

     Je hebt gelijk.. omdat andere mensen de game kut vinden zal ik me pre order maar weer annuleren. Wat ik er zelf van vind doet er in dit geval niet toe.. ook al wil na 10 uur meer en kan ik niet wachten, zal ik de game niet halen… omdat Falmaiya en de rest de gezicht animatie kut vinden.

     • Falmaiya

      Het gaat niet om de gezichtsanimaties. De hele game is een bootleg direct-to-video aftreksel van de originele Mass Effect. Met slecht schrijfwerk, Ubisoft open-wereld gameplay en talloze bugs en glitches.

      Als jij alle waarschuwingen van alle reviews wilt negeren en hier 60 euro voor wilt neerleggen, dan doe dat vooral. Maar dan neem ik ook aan dat je in de toekomst niet zeurt over hoe generiek Ubisoft games zijn, hoe gerushed EA games zijn en hoe kut CoD nu is.

      Een paar maanden geleden nog was iedereen aan het zeiken over hoe men door de marketing van Mafia 3 en NMS voor de gek was gehouden. En hier gebeurt weer precies hetzelfde met ME:A en jullie hebben er niks van geleerd.

     • PremchandNL

      Word toch niet voor de gek gehouden… heb de reviews gezien. Snap jou probleem niet… lijkt wel alsof ik ME A niet leuk mag vinden. En als ik hem koop mag ik nooit meer klagen …jij bent lekker. Heb je er ooit over nagedacht dat ik de game misschien wel goed kan gaan vinden ?
      Er zijn vast ook mensen die NMS en mafia 3 goed vonden… daar is toch niks mis mee.
      En ik vind de marketing van NMS niet te vergelijken met Mafia of ME A…maar goed.
      Het is ook niet alsof ik hier blind instap.. heb al 10 uur gespeeld en kan straks gewoon met me save game verder. Dit is dan misschien geen game of the year material maar dat boeit mij niks..

     • Falmaiya

      Je mag leuk vinden wat jij wilt, maar jij bent degene die zegt dat je de haat jegens die game niet snapt. Dat vind ik dom, dan heb je niks van Mafia 3 geleerd.

     • Harry

      Nee je moet echt nog een jaar of 3 wachten totdat er een andere AAA game in dit genre uit komt die wij van het internet wel goedkeuren.

      Gewone boterhammen mogen ook niet meer, moeten allemaal spelt boterhammen worden en als er geen spelt is eet je maar niks. Dat is veel beter voor je.

      🙂

    • Ghrane

     De kwaliteit van Mafia 3 is niet te vergelijken met Mass Effect Andromeda, Mafia 3 was echt super dikke stront op alle vlakken, maar mensen geen helemaal louw om Cutscenes in ME:A, dat is echt belachelijk, de trial draaide zo super vlekkeloos, natuurlijk keur ik de foute animaties af, maar de game draait als een zon, Mafia 3 draaide als stront, niet te vergelijken.

     • Falmaiya

      MEA is zo buggy als het maar kan , en het belangrijkste aspect van de game (het schrijfwerk) is beneden alle niveau.

      Het is niet alsof het enkel de animaties zijn die slecht zijn. Allesbehalve.

 • Digitaal Smoelwerk

  Moonlight , the grit. Veel goede films.
  Series zijn kut man. Veels te uitgemolken en langdradig. Ik ben dan ook anti netvlies. Waarom is die shit zo populair.

 • Audrey Horne

  Fijne piep, alweer voor de 100e keer. Jongens komop nou, wat een aandacht voor de kijker. Niet te houden die piep, ik kijk serieus de videos daardoor niet meer. Fix die shit. Wel mooi beeld overigens maar die achtergrond piep is gewoon niet te doen.

  • OsirisNLD

   Ik hoor geen piep hoor?

   • Audrey Horne

    Mag jij blij zijn met je (relatief slechte) oren of speakers/koptelefoon. Daarnaast kan je David ook amper horen want ofwel zijn microfoon lijkt niet te werken ofwel het is gewoon kak gemixt.

    • JJ

     We zijn ee wel degelijk bezig mee. Piep ik kantoor is de koelkast. We hebben nieuwe mics en die zijn dus scherper. Dus hoor je dit harder. Piep in studio zijn we aan het meten. Alle kastjes, alles. Nog niks gevonden. Bizar. Ene item wel, ene item niet.

     • Plakbaard

      Ik ben geen audio-ingenieur maar kan er niet software-matig gewoon een low-pass filter erop worden geknald?

     • manoahvdvelde

      David had het over een koeling op een pc. Dus wel een koeling, maar niet van een pc haha :p

     • Bloempjes

      Kan het geen coil whine van een videokaart in een pc zijn?

     • ? ? ? ? ?

      Lol die piep die je in studio items hoort is geen koelkast, is een zeer hoge toon (18.000hz +) kan je idd oplossen met een low-pass filter. De piep wordt waarschijnlijk gewoon geproduceerd door de audio apparatuur zelf. Ouderdom, of er stoort iets (aangesloten op een stopcontact waar ook veel andere electronica op is aangesloten, studio monitoren hebben hier ook vaak last van).

  • Het komt door onze koelkast. Die gaat morgen bij het grofvuil

 • DJWillM

  Hell or High Water. Top film!

 • Foxnr1

  Truffels gegeten en Avatar en Spongebob out of the water gekeken. Good Times! De gasten die Spongebob hebben verzonnen houden er zelf ook wel van, fantastische combo

 • Nitrocide

  Goede film, wat dachten jullie van Rogue one? Ik vind Eye in the sky ook wel goede film, aanradertje. Black sails is een beetje B maar dat hoort bij die piraten shit, laatste seizoen helaas alweer.

 • Qxy

  Damn, geen goede films tegenwoordig? Vorig jaar was echt een kei sterk film jaar. Even de laatste 3 recente films die ik heb gezien en erg van genoten heb:
  -The Handmaiden, Koreaanse film van de regisseur van Oldboy.
  -Nocturnal Animals, een film waarin een vrouw de novel van haar ex doorleest. Erg spannend.
  -Sing Street, een coming of age film over een groepje jongeren in de jaren ’80 een poprock bandje beginnen.

  • RomeoNovember

   Ssst niet over the Handmaiden beginnen, dan komt Tijl Van de Velde tevoorschijn.?

   • Dat gebeurt ook als je voor de spiegel staat en drie keer achtereen Handmaiden zegt. Staat ie zomaar achter je, de mallerd.

 • Bridgeman

  Volgens mij zit Boris in een midlife crisis. Ik hoor hem eigenlijk nooit meer heel enthousiast zijn tegenwoordig, het is altijd maar overal over zeiken of ergens tegen aan trappen. Zelfs games waar hij schijnbaar zin in heeft laat ie het niet heel erg merken.

  • deadstroke030

   vind je het gek dat ze advertensies verliezen dat komt omdat boris zo bezig is

   • OsirisNLD

    Tuurlijk, dat is de ENIGE reden…

  • koekjew

   Ik denk dat hij er niet meer op mag.

  • Rick James Sanchez

   Hij kan wel enthousiast zijn hoor, maar dan gaat het over bitcoins, of politiek, of de onderwereld.

 • Pascal Tettero

  ik ben wel benieuwd naar friday the 13th the game, ben waarschijnlijk de enigste aangezien je er niet veel over hoord.

  • …ja de “enigste” inderdaad.

 • deadstroke030
  • PrivatePyle

   Niet grappige memes gemaakt door zure losers die haten op facetten in een game die altijd zo geweest zijn.

  • ? ? ? ? ?

   Wat is dit “internet” waar je over spreekt? vertel me meer.

 • Christiane

  Ik vind het zwaar kut dat ik pas donderdag mass effect kan spelen.

  • deadstroke030

   idd Amerika kan het vanavond/vannacht als spelen en Europa moet weer 2 dagen wachten helaas

   • Christiane

    Zwaar irritant, ik snap nog steeds niet waarom het nodig is om dingen later te releasen in europa.

    • deadstroke030

     het is ook zwaar kut tegen de tijd dat wij hem hebben staat het einde al op YouTube

    • Michael

     Nu via VPN op Zuid-Korea en morgen op VS, kan je hem unlocken op Origin.

 • Kid MMXV

  Het geluid is nu echt bar slecht. Kan brievenmaandag niet offline worden gehaald? Dit is niet om aan te horen. David is erg slecht te verstaan, volume is laag en de piep is aanweziger dan ooit.

  • OsirisNLD

   Ik kon alles zonder weinig moeite verstaan.

   • Michel

    Ik hoor inderdaad ook een piep, Boris zit af en toe over zijn microfoon heen waardoor hij een beetje dof klinkt. Maar ja, het geluid wordt overstemd door de looks van deze mannen, of niet dan?

   • Timo van Vliet

    De audio was kut inderdaad, maar om nou te zeggen dat ze onverstaanbaar of slecht te horen zijn.. Dan zet je je geluid maar wat harder.

 • Notoire B

  3-2-1..Neujj Pleur op met die pleuris zooi!

 • Fantastic xNL

  Het geluid is beroerd vandaag.

 • Job

  Boris is (dit keer) nogal ongeïnteresseerd in zijn publiek, zowel naar de kijkers als naar de schrijvers van brieven toe. Ik vraag me af waarom hij niet dolblij een ontbijtje gaat halen bij een veganistische bio-toko, iets van steenoven gebakken zonnebloempitten taart met wortel-pompoensap om vervolgens met iets meer joy op de Gamekings set te verschijnen. Zo laconiek heb ik je nog nooit gezien, dit komt niet ten goede van het item. Houdoe!

 • Aquablog_NL_Paul
  • Job

   ik dacht eerst dat het probleem bij mij lokaal lach, maar vooral in de begin van dit item is de audio echt heel slecht!

 • PrivatePyle

  ik wordt moe van de andromeda haat. Belachelijke kritiek over rare character design dat altijd zo is geweest. Ik heb gisteren mass effect 1 opgezet. Vol met bugs en karakters die er veel slechter uitzien dan die in Andromeda. De characters in Inquisition waren qua ontwerp exact hetzelfde en daar heb ik nooit iemand over horen mierenneuken. En ook die haat op mass effect 3, boehoehoehoe, een slecht einde, Fuck outa here, die game schijt nog steeds over elke gemiddelde game heen. In plaats van dat jullie watch dogs 2 afzeiken of al die andere generieke zooi van ubisoft gaan jullie mee op de haat trein. Speel die game en kom daarna met een opinie Game Queefs

  Ik ga donderdag gewoon lekker genieten van Andromeda

  • Greenekitten

   Het is geen 2007 meer.

   • Notoire B

    Men beweert online dat ME1 er beter uit zou zien dan Andromeda, tuurlijk niet!

    • Greenekitten

     Wel als het om het animatiewerk gaat.

     Tuurlijk heeft Andromeda betere textures en een hogere resolutie. Maar als je naar de animaties kijkt dan is ME1 op vele vlakken gewoon veel beter. Ook zijn de gezichten van de personages in ME1 ook veel levendiger en realistischer. In Andromeda zijn het allemaal net androids die levenloos voor zich uit staren en enkel hun lippen op een rare manier bewegen en af en toe knipperen.

     https://youtu.be/tEc0sWXpSAY?t=1m52s

     • Notoire B

      Dat filmpje spreekt voor zich, dat kan ik niet tegen spreken. Niet best die animaties. Is dat de hele game zo? Bij alle humans? Hoe kan dat? Is het omdat de game zoveel groter is dan de PS3 games? Bezuinigingen, hebben ze teveel stageaires ingehuurd? 😉
      Denk dat ik als ME fan zwz dik ga genieten maar heel vreemd dit.

      Lol X files, nice touch. Zo maak je nog wat van een glitch 😉

     • Greenekitten

      Het is vrij simpel, de studio die deze game heeft gemaakt heeft nog nooit eerder eerder een game gemaakt. Dit is hun allereerste game. Het zijn amateurs vergeleken met de mensen die ME1 hebben gemaakt.

      Het is een vrij nieuwe studio waar EA het Bioware label op heeft geplakt voor marketing redenen, terwijl ze hiervoor enkel hebben geholpen bij de DLC van ME3. De Bioware studio die verantwoordelijk is voor de originele drie Mass Effect games heeft niks met deze game te maken. Zij zijn aan een heel nieuwe ip aan het werken en hebben misschien hier en daar wat tips gegeven maar verder niets.

     • Notoire B

      Die gasten zijn dus gewoon klaar met ME zoals Bungie met Halo toen, de serie ging gewoon door.
      Dacht dat dit echt de laatste ME game zou zijn, zoals bij Uncharted.
      En dat ze daarna een nieuwe ip gingen fixen.
      Ik koop zwz geen games bij launch en bij deze zal ik ook een paar maanden wachten, dus ik zie dan wel hoe de game er voor staat.

  • Digitaal Smoelwerk

   Inderdaad, die generieke opzet van alle Ubisoft titels!? Daar poep ik op. Dat ze dat niet inzien bij gk.

  • Duchess

   En ik dacht dat console-fanboys zielig waren, maar jullie biodrones kunnen er ook wat van.

   Het is gewoon geen goede game. Het is een cashgrab door EA die een totaal onervaren team ineens de Bioware naam heeft gegeven en ze een nieuwe Mass Effect hebben laten maken. Dit is niet dezelfde studio die de originele Mass Effect trilogie heeft gemaakt. Dit is een studio die nog nooit zelf een volledige game heeft ontwikkeld.

   Is het dan niet beter om te laten merken dat je niet gediend bent van dit soort dingen zodat de volgende Mass Effect game wel weer goed is? Waarom zou je deze mediocre tot slechte cashgrab belonen en EA aanmoedigen om dit soort dingen vaker te doen? Ik snap dit gedrag echt niet.

   • Notoire B

    Lol Biodrones

   • manoahvdvelde

    Dat het geen goede game is valt volgens mij wel mee. Dat hij wat teleurstelt ten opzichte van de originele trilogie is jammer, maar dat betekent niet dat de game gelijk slecht is. Tot nu toe is de meta-score 75. Dat is gewoon goed. Ik ga de game zelf spelen en dan beslis ik zelf wel of het een cash-grab is of niet.

    Je zit te zeuren dat PrivatePyle een bioware-fanboy is, maar hij zegt gewoon dat je eerst de game moet spelen voordat je je mening geeft. Jij bent hier degene die op basis van een paar negatieve reviews zegt dat de game slecht is.

    • Duchess

     75 is slecht voor een westerse AAA game. Een Dragon Age 2 zit op 82 en een No Man’s Sky op 71. Ik denk dat dat genoeg zegt.

     Reviewers scoren dit soort games niet van 1 tot 10, ze scoren het van 7 tot 10. Met een 6 voor de hele slechte games. Ga maar na, je zult vrijwel geen westerse AAA games vinden met een 75 of lager als score. Enkel flops hebben dat.

     Je hele argument dat iemand het eerst gespeeld moet hebben is ook totale onzin. Dat is juist waar reviews voor zijn, om je te behoeden om geld uit te geven voor slechte games. Jij hebt zeker ook eerst Mafia III gekocht voordat je besloot dat het een slechte game was, want waarom zou je naar reviews luisteren die duidelijk aangeven dat het een buggy rotzooi is..?

     Het enige dat je doet is EA aanmoedigen om hiermee door te gaan. Gefeliciteerd, jij bent de reden dat Ubisoft dezelfde generieke troep blijft maken, dat CoD elk jaar weer wordt uitgemolken en door andere publishers wordt nagedaan, en dat EA elke studio die met iets origineels komt meteen afmaakt. Enkel en alleen omdat jij dit soort bedrijven beloont voor dit gedrag.

     • manoahvdvelde

      Niet alle games zijn zo makkelijk te vergelijken. En ja, 75 zit op het randje, maar de reviews lopen nogal uiteen. 22/35 reviews zijn positief (=75% of hoger). Ik ga zelf wel uitzoeken aan welke kant van het spectrum ik zit. Mafia 3 ligt op 68%, met een grote meerderheid die de game niet goed vond. Na de kritieken daarop gehoord te hebben, heb ik de game dan ook niet gekocht. Maar ik vind 75% toch echt nog wel goed genoeg om het zelf te proberen.

      Je zegt dat je niet zelf hoeft te spelen om een mening te vormen? Wat een onzin. Je kan mbv de media kijken of de kans groot is dat jij het tof gaat vinden, maar dan kan je nog niet een objectieve mening vormen. En bovendien zeg je dat ‘de media’ zegt dat het een slechte game is. Dat is niet juist. Een meerderheid vindt het een goede game. Niet geweldig, uitstekend, slecht of zwaar kut, maar gewoon goed.

     • Duchess

      Ik weet vrij zeker dat je deze onzin zelf ook niet gelooft.

      Als het een Zelda, Halo of Uncharted was geweest die een 75 had gehad op Metacritic dan was iedereen het erover eens geweest dat het slecht was. Deze score is dramatisch voor een game als dit.

      Overigens raden slechts 42% van de critics deze game aan (http://opencritic.com/game/1547/mass-effect-andromeda?tab=1 ). Dat is geen meerderheid en is dus niet “gewoon goed”, het is bedroevend slecht.

     • manoahvdvelde

      Ik zeg ook niet dat 75 een uitstekende game is… Maar 75% is ook niet slecht. Teleurstellend is het wel. Want als je uitstekend verwacht en het is ‘ok’, voelt dat als heel slecht. Het is niet zwart of wit “geweldig of kut”. En uiteindelijk komt het toch aan op je eigen smaak. De kans is groot dat ik mij met de game prima ga vermaken en dat ik geen spijt ga krijgen. Als de game echt zo slecht is als dat sommige reviewers zeggen, dan zal ik dat ook gewoon toegeven en bij de volgende Mass Effect nog eens 2x achter mijn oren krabben 😉 (Dit doe ik overigens ook met Ubisoft games sinds Unity ;))

     • PrivatePyle

      Veel mensen tegenwoordig hebben last van game borderline stoornis. Of iets is geweldig, of het is de allergrootste trash ooit., Ook hebben veel mensen last van een korte aandachtsboog,m ik bedoel ik heb een review gezien van een gast die zeurde over de hoeveelheid dialoog in bioware rpg.. kom op lol

     • Notoire B

      ‘Enkel en alleen omdat jij dit soort bedrijven beloont voor dit gedrag’ bwahaha
      Go get em Crusader!!

     • PrivatePyle

      Het enige wat dat zegt is dat No mans sky en DA2 een te hoge score hebben

     • Duchess

      Zie je het patroon?

      Westerse grote namen krijgen hogere scores dan ze verdienen. Zoals nu ook MEA.

   • PrivatePyle

    consolefanboys zijn minder zielig dan de dedaine pc elite die bij elk spel moeten aangeven dat het beter is op hun platform.

  • Michael

   PS op het Bioware-forum en op reddit staat uitgelegd hoe je hem nu al kan unlocken. Via een VPN, via Zuid-Korea en/of VS… fluitje van een cent.

  • Harry

   Ik heb door al die negatieve aandacht afgelopen weekend eens een paar Twitch streams meegekeken. Ik had al die overdreven voorbeelden in m’n hoofd maar zag gewoon een game die er mooi uitzag. Misschien een paar keer wat haperende animaties maar wie herinnert zich de Flying Horse bug uit Skyrim niet? In een grote openworld game is zoiets niet te vermijden.

   Ook dat gedoe over de facial animations. Ja, de stijl is anders en wellicht staat op dit moment de mimiek van de keyframes een tandje te hoog. Wanneer je alles onder een vergrootglas legt ga je steeds meer vinden maar wat verwacht je. Dat al die duizenden dialoog opties met de hand gemotion captured gaan worden?

   Waar ik nog het meest verbaast over ben is dat het hier lijkt alsof designated reviewer Jelle zijn mening al grotendeels gevormd heeft door andere reviewers en internet hype na te praten. Ik hoor hem ook niet over zijn eigen ervaringen. Misschien dat de game nog niet binnen is? Niet zo vreemd daar de ‘gewone volk’ early access optie via de PC en X-Box One gaat. Dat is lastig testen wanneer je standaard op je PS4 gamed. Dit staat wel heel ver af van de wij als onbevooroordeelde proffesioneler reviewers Extra van JJ.

   Oh, trouwens. Ik ben (nog) geen Mass Effect fan. Ik moet nog wel ergens nog een copy van ME3 hebben liggen. Ik ga ie eens een keer aanzwengelen om te kijken of het iets voor me is.

 • Notoire B
 • Brinq

  Ik zou C&C Red Alert 1 of Generals wel met huidige graphics willen spelen.

  • Henkie

   Red alert 1 en 2 heb ik uren gespeelt watt een games waren dat! Eigen alles van westwood gespeelt :)!

   Ik heb dat er nog een versie komt van deze tijd,met deze graphics, maar ik denk van niet :(.

   Age of ampires heb ik ook echt van genoten…

   Maar de RTS GAMES van nu vind in echt niet leuk!

  • Notoire B

   Jaaa Generals heb ik echt dood gespeeld!! Ik speel nooit rts games meer maar een Generals remaster zou ik zekers checken.

 • Digitaal Smoelwerk

  Jammer te horen dat er geen 3rd party games worden gemaakt voor de switch. Wat nep van Nintendo weer. Hadden ze wel beloofd.

 • Arjan de Mik

  Sunn O))) Held!

 • Kapiteinkoek

  Bedoelt Boris nou Turks Fruit (1973) met die lompe shit?
  “Schijt godverdomme schijt, ik lik de stront van je reeeeett!” haha.

 • Michael

  Ik heb 10 uur heerlijk Mass Effect gespeeld. De planeten en dergelijke zien er gruwelijk uit. Ook de meeste alliens vind ik er erg vet uitzien:

  https://68.media.tumblr.com/64b0b94da01a5bead92daaccde4f702e/tumblr_omyadzlaZX1up61abo2_1280.png

  En ja sommige facial animations zien er beroerd uit (voornamelijk bij humans) maar voor mij verder totaal niet hinderlijk.
  Al met al kan ik hem de rpg fans zeker aanraden. Pik hem anders na een paar maanden wat goedkoper op.

 • GekkeAr

  Films uit de laatste vijf jaar, die ik tof vind/vond.
  – Django Unchained (2012)
  – Captain Phillips (2013)
  – Prisoners (2013)
  – 12 Years a Slave (2013)
  – Gone Girl (2014) (Lees eerst het boek)
  – Whiplash (2014)
  – The Imitation Game (2014)
  – Interstellar (2014)
  – The Martian (2015) (Lees eerst het boek)
  – Spotlight (2015)
  – The Hateful Eight (2015)
  – Hacksaw Ridge (2016)
  – Arrival (2016)

  • De soundtrack van interstellar was heerlijk.

  • Henkie

   Kan je achter elke film vind of vond schrijven ? Welke film je leuk vind en welke je leuk vond?

   • GekkeAr

    Ik kan mijn rating er wel achter zetten als je dat wilt. Mijn vind/vond-constructie is omdat ik de films tof vind, maar oudere films vond ik toen tof. (Nu ook wel, maar anders.. begrijp je?)

    • Henkie

     Ik begrijp je, zelf weten!

     • GekkeAr

      Interstellar / Django Unchained / Captain Phillips (9/10)
      De rest (8/10)

  • RidhoHidayat

   Mooie lijst! Wat een prachtige films zijn er eigenlijk uitgekomen als je alles zo op een rijtje zet.

   Wil er nog wel een aantal andere aan toevoegen die ik zelf ook heel erg tof vond (al heb je mijn favorieten grotendeels al wel opgenoemd):
   – Argo (2012)
   – The Avengers (2012)
   – The Raid (2012 in NL)
   – Gravity (2013)
   – Edge of Tomorrow (2014)
   – Guardians of the Galaxy (2014)
   – John Wick (2014)
   – Nightcrawler (2014)
   – Star Wars: The Force Awakens (2015)
   – The Big Short (2016)
   – John Wick 2 (2017)

   • GekkeAr

    Argo heb ik wel gezien, vond ik wel tof. Kan me er (helaas) niet zoveel van herinneren.
    Big short / John wick zijn ook toffe films.
    Gravity vond ik goed.

    Guardians of the galaxy helaas nog niet gezien.
    De rest ook nog niet gezien.

   • PauluitOosterhout

    Ook een goede lijst waarvan ik alleen John Wick 2 nog niet heb gezien. Vorige week nog een keer John Wick gekeken om mijn geheugen op te frissen.
    Heerlijke film. Keanu is zo cool in die rol.

   • Kapiteinkoek

    En net zoals bij GekkeAr geen Rush (2013). Hoe dan?!

  • PauluitOosterhout

   Goede lijst waarvan ik alleen hacksaw ridge nog niet heb gezien maar die komt volgende week uit op blu-ray dus dat ga ik snel rechtzetten.

   • Spud82

    Die kan je gerust skippen, wat een belachelijk gedrocht, bahbah. Al zijn de meningen verdeeld…

  • bryan

   Het boek van The Martian is letterlijk hetzelfde als de film. Goeie lijst mis alleen The Big Short en The Wolf of Wall Street.

   • GekkeAr

    *Vond het boek toffer dan de film. De wetenschappelijke gedachtegang van Mark Watney vond ik in het boek beter terug komen.
    *Zijn beide idd zeer toffe films.

  • Henkie

   Geen,
   home alone 1 en 2 ?
   Pff vind ik echt nog geweldig 🙂

   • GekkeAr

    Het is geen lijstje van vaakst opnieuw gekeken films.

    • Henkie

     Maar wel een lijstje van films die je wel leuk vind of vond ?

     • GekkeAr

      Precies.

     • Henkie

      Ook VIND ik home alone1-2 nog steeds leuk!
      Net zoals back to the future 1-2.
      En james bond met sean connery etc etc etc.

  • Edwins1984

   Hele nette lijst! Hacksaw Ridge was hier wel de verrassing van 2016! 🙂
   Had er echt helemaal niks van verwacht maar hoe erg kan je er naast zitten 😀 😀

  • Mike Sandler

   Waar is Deadpool ;P

   • GekkeAr

    Room was goede film, boek was beter. Veel beter.
    Deadpool, Star Wars VII, Mad Max, Guardians, Short Term 12, TDK Rises helaas nog niet gezien.

 • Je mic zat kut David. Je was bijna onverstaanbaar.

 • hypernovadje

  Hey Gamekings!

  Ik merk de laatste weken een beetje een negatieve tendens over films bij meerderen van jullie. En ook nog eens met de meest belabberde argumenten. Vaak over dat series betere character-building hebben. Ik snap waar dat argument vandaan komt, maar als je op die voet verder gaat dan ben je gewoon appels en peren met elkaar aan het vergelijken. Plus, het is niet alsof je maar een soort film hebt. Er bestaat meer dan alleen actie films (al geniet ik daar ook van, natuurlijk) of alleen films die draaien om dialoog. Niet alles hoeft haarfijn uitgelegd te worden en dat kan in films zo ontzettend mooi.

  Maar goed, voor de goede films (die vaak ook nog eens wat anders doen dan het al bewandelde pad) moet je voor het merendeel niet bij een Pathé wezen, maar bij de goede filmhuizen. Daar is natuurlijk ook niet alles goed en ik zeg dit ook niet vanuit een hipster/snobbistische point of view, maar daar draaien gewoon de independent films die vaker dan niet de creatieven aan het stuur laten i.p.v. de grote studio’s en de mannen en vrouwen in pak. En dat zie je aan de films af.

  Sommige opmerkingen de laatste tijd over films moet ik altijd een beetje denken aan mensen die zeggen dat er geen goede muziek meer gemaakt wordt of geen goede boeken meer geschreven worden. Onzin, het is er allemaal wel, maar er is zo fucking veel aanbod dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en dus beter op zoek moet. En moet weten waar.

  Maar goed, hier dus iets constructiefs in de vorm van een lijstje met films die ik heb gezien de laatste jaren die me enorm hebben geraakt.

  – Chorus
  – Préjudice
  – Corn Island
  – Experimenter
  – El Abrazo de la Serpiente
  – History’s Future
  – Évolution
  – La Última Tierra
  – Poesía sin fin

  En ik zou er zo een dozijn meer kunnen noemen. Heb bewust voor een aantal wat minder toegankelijke gekozen, omdat ik vind dat ze niet genoeg lof kunnen krijgen en graag laat zien dat er ook andere soort films zijn dan het toegankelijke. Stuk voor stuk indrukwekkende films.

  Laterrrrr.

  • Spud82

   Precies dit dus. En nee heren GK’s als je niet verder kijkt dan je blockbuster-neus lang is, snap ik dat er voor je gevoel maar weinig interessants uitkomt qua films. Juist op seriegebied is het naar mijn idee hard zoeken naar de echte parels (die er wel zijn, dat wel) en komt er momenteel heel veel generieke troep uit. Zeker op dat matige Netflix.

   • GekkeAr

    Netflix is op dit moment qua films zeer matig. Qua series komen er gelukkig gauw weer nieuwe seizoenen aan van toffe series.

    • Spud82

     Mwah welke series zijn daar dan echt de moeite waard? Ik hou niet van superhero gedoe overigens…

     • GekkeAr

      Fargo, Better Call Saul, Breaking Bad, House of Cards, Dexter, Black Mirror, Narcos, Sherlock, Homeland, Orange is the new Black. (Stranger Things)

     • Spud82

      Ja oke series als Breaking Bad, House of Cards, Fargo en Homeland zijn regelrechte top inderdaad. Ik ging er even vanuit dat we de voor de hand liggende series die iedereen al gezien heeft buiten beschouwing laten. 🙂

      Maar ik doelde meer op al die dertien in een dozijn series die de laatste tijd op (o.a) Netflix als paddestoelen uit de grond schieten. Echt niet superslecht allemaal, maar vaak nietszeggend. Dan is er op filmgebied wel wat beters te vinden.

     • GekkeAr

      Haha, ja die series zijn wel een beetje voor de hand liggend.
      Afgelopen tijd niet veel nieuwe series meer gekeken eigenlijk.
      Qua films vind ik Netflix juist achteruit gaan. Weet jij nog een paar leuke films?

     • Spud82

      Even op m’n moviemeteraccount gecheckt naar wat (minder voor de hand liggende) werkjes die ik de laatste tijd gezien heb en zeer de moeite waard vond:

      Manchester by the sea
      Suburra
      Nocturnal Animals
      Victoria
      Sicario
      American Honey
      D’Ardennen
      Arrival
      Kubo and the two Strings
      The Neon Demon
      Nightcrawler
      Only lovers left alive
      Straight Outta Compton
      Lion
      Split
      Relatos Salvajes
      Mommy
      Leviafan
      Réalité

     • GekkeAr

      Suburra de film staat niet op Netflix, maar er komt wel een Netlfix-serie van dit jaar.
      Alleen Straight Outta Compton staat op Netflix.
      Er staan wel een paar films op je lijst die ik wil gaan kijken. Tnx.

     • Spud82

      Thanks voor de tip, Suburra de serie ga ik in de gaten houden!

      Overigens kan ik ook gewoon van Blockbusters / Hollywood genieten hoor, van het weekend nog Logan gezien. Ook een heerlijke film en dat voor iemand die niet van het superhero-gebeuren houdt.

     • JJ

      Mooie tips

     • Henkie

      Dat heb om echt geen tijd voor omdat allemaal te kijken, ben ik minstens 1 jaar mee bezig!

     • Spud82

      Oké oké Henk, geeft niks 🙂

     • Laurens!-_-!

      Heb niet alles in je lijst gezien, maar staan zeker wat toffe titels tussen. Alleen wat ik hier boven ook al aanhaalde, lijkt het wel alsof de zogenaamde liefhebbers van arthouse, filmhuis, drama films et cetera niet mogen houden van de meer Hollywood grote filmprojecten.

      Er zijn meerdere manieren om een verhaal te vertellen, waar beeld en geluid o.a. ook een belangrijk onderdeel van zijn en niet alleen maar enorme dialogen e.d.

      Merk het ook best vaak op site’s als Moviemeter in de comments.

     • Spud82

      Ik persoonlijk kan van allerlei soorten films genieten, ik haalde bijvoorbeeld zelf ook al Logan aan (zie hieronder).

      Verder met je eens hoor, mensen kunnen daar heel pretentieus over doen. ‘Op papier’ zal ik zelf ook wel zo overkomen overigens 🙂

      Verder was dit maar een lukraak lijstje, maar als ik echt kijk naar wat mij zo aanspreekt in cinema dan kom ik juist ook uit op minder plotdriven films, waar het hoofdzakelijk draait om de audiovisuele ervaring en bakken met sfeer. Naar mijn idee is dat ook waar film in de eerste plaats om draait en voor bedoeld is. Ik wil vooral uitgedaagd worden. Wat mij vaak stoort bij blockbusters is dat het allemaal braaf filmerij betreft. Automatische piloot werk. Daarom kon ik Logan erg waarderen: r rated actie en het brak met conventies uit het superhero genre.

   • Henkie

    Bioscoop films heeft wel zijn tijd gehad…Dr komen geen toffe films uit!

    Ik ga liever naar een film huis!

   • Henkie

    Ik kijk op tv van ziggo eigenlijk nog alleen Ned 1 2 3…

  • Laurens!-_-!

   Één van je punten die je al aanhaalt, het draait niet alleen maar om dialoog en dergelijken vind ik een goed punt. Begin me echt te irriteren aan het feit dat een bepaalde groep maar blijft zeggen dat grote bioscoop films en blockbusters zo slecht zijn.
   Voor ieder wat wils toch? En net of al die drama’s en filmhuis films e.d. zo goed zijn. Beetje ‘film snobben’ gedrag hoor, om het maar zo even te noemen.

   Laatst bijvoorbeeld naar Logan geweest. En dat is echt geen slechte film. Misschien niet voor iedereen, net als dat drama en filmhuis films niet voor iedereen zijn.

   Man er komen nog zoveel goede films uit en ja ook zeker grote film projecten.

 • Roland van Ipenburg

  “Abeltje die knipt vliegen met een schaar” Ik kan mij zo voorstellen dat mensen die nog niet geboren waren toen de film waarnaar dat refereert gemaakt werd Boris in dit item niet heel erg kunnen waarderen.

 • tjibbe

  Ik zie dat jullie een nieuwe camera hebben. Leuk! Weet niet of het van toegevoegde waarde is voor jullie content om een grotere sensor te hebben, maar het kan geen kwaad natuurlijk.

 • bryan

  Zo een Whole Foods in Nederland zou wel fijn zijn zeg.

 • manoahvdvelde

  Wat een onterechte haat op Mass Effect 3…. De game was geweldig. Het originele einde liet wat te wensen over, maar zeker na de extended cut was de game heel goed. Dus het lijkt mij onzin om te zeggen “speel alleen Mass Effect 1 en 2”

  • Kane888

   Eens. Er zijn mensen die zeggen dat de keuzes die je door de trilogy hebt gemaakt niets toevoegen of afdoen aan het einde van ME3 en dus de serie. Daar ben ik het ook mee eens. Maar los daarvan was ME3 een prima game. Ik zelf had helemaal geen probleem met het einde.

   • elvandenbroek

    Ik denk dat mensen vooral teleurgesteld waren over het einde van ME3 omdat in de aanloop naar de release enorm gedaan werd alsof elke kleine keuze enorme consequenties zou kunnen hebben voor het einde/de uitkomst. Dit was dus uiteindelijk totaal niet zo dus het voelde mega unsatisfying. Dit was het tenminste voor mij vooral en ik heb dit heel vaak van anderen ook gehoord. Verder vond ik ME3 een hele toffe game, maar de climax waar voor de release en gevoelsmatig in de game naartoe werd gebouwd die kwam er nooit. Voor mij ook niet met de extended cut… Zonde.

    • manoahvdvelde

     Het had zeker beter gekund, maar mensen bashen vaak de hele game alleen voor het einde. Ik had ook liever een Harbinger teruggezien, een invloed gehad van de Collector-base en hulp van Leviathan gehad, maar alles wat voor die laatste 15 minuten gebeurde was episch.

 • VinceNL

  Boris is weer ‘lekker’ recalcitrant. Maar haalt al zijn argumentatie onderuit door Black Sails als goede serie aan te duiden.

 • gamexl

  De Switch blijkt een regelrechte ramp! Dit al gezien?
  https://www.youtube.com/watch?v=Cb-srOfRqNc

  • Harry

   Die gast is met dat soort video’s begonnen rond de PS4 pro launch. Ik snap zijn verdien model wel en het is slim van hem maar mijn klik krijgt hij niet. EnJOY the show!

   • Timo van Vliet

    Eh.. ik neem aan dat al die klachten niet van 1 persoon komen. Een bekrast scherm is meerde malen genoemd al.

 • Joost

  Sorry ik kan dit niet voorbij laten schieten: een astroloog noemt Shelly een omgebouwde man en een astronoom vind je op de universiteit 🙂

 • Dario

  ik ga toch Andromeda kopen

 • Bob M.

  het einde van the mist was echt briljant xD

 • Carbonspeed

  Wat een vreselijke piep door het hele item heen. Item is niet te kijken.

  • Kane888

   Om hoofdpijn van te krijgen. En om maar te zwijgen over de audio die in volume van hoog naar laag gaat. Lijkt wel alsof het onderwater is opgenomen ofzo.

   • Nipponsei

    Echt binnen de eerste paar minuten van het item kruist Boris zijn armen en verdrukt hij zijn mic waardoor hij bijna niet meer te verstaan is.

 • Nipponsei

  Die haat op ME Andromeda slaat echt nergens op. Ja de animaties zijn niet al te best maar kijk eens naar ME1, 2 of 3. Die hadden ook beroerde momenten in de game waar de animaties vreselijk waren en de gezichten gruwelijk lelijk. Die game draait om verhaal en characters.

  • Thegladoss

   En het verhaal en de characters worden in vrijwel elke review ook met de grond gelijk gemaakt.

   Bovendien is het geen 2007 meer. Je kunt niet meer aankomen met gezichtsanimaties die slechter zijn dan ze in ME1 waren. Roepen dat het altijd kut is geweest is sowieso geen argument.

  • Ruud55

   Volgens reviews is het is niet alleen de animaties maar ook gewoon de hele writing en het verhaal valt zwaar tegen tegenover me1, 2 en 3 in mindere mate. De game zit ook vol met cringy moments en bugs. En een gemiddelde metacritic score van 75 voor een game met een grote hype zoals mass effect is gewoon matig.

  • Henk De Vries

   Van wat ik tot nu toe gezien en gehoord heb over andromeda is dit spel een zeer grote teleurstelling.We weten allemaal dat het grafisch nogal tekortkomt, hier kan ik prima mee leven.. De originele ME games waren namelijk ook niet helemaal 100%, ik vond zelfs de gameplay vrij matig. Maar het gene wat ik zo geweldig vond was het verhaal, en de manier van het vertellen hiervan. Laat dit nu net hetgene zijn wat ze in MEA COMPLEET hebben verneukt, slechte writing, en slechte voiceacting. Als de verhaalvertelling so cringy is zoals dat hier het geval is kan dit spel wat mij betreft de prullenbak in. De grafische bugs kunnen er altijd nog uitgepatch worden, helaas is het hele verhaal verrot tot op het bot en is dit niet iets wat zomaar even opgelost is met wat patches.
   Of dit allemaal het gevolg is van EA die het spel rond die en die datum af moest hebben of het feit dat er een compleet B team aan gewerkt heeft weet ik niet. De mensen die de originele triologie hebben gemaakt hebben in ieder geval hun rug al richting Bioware en het ME universum gekeerd, misschien moeten wij dat maar ook gewoon doen.

 • WouterVoz

  Bored of the Rings? Ouch die deed pijn 🙁

 • Bridgeman

  En weer geen Extra vandaag. De traditie van elke dag een Extra lijkt definitief doorbroken nu. Jammer hoor…

  • Michel

   Een punt in mindering op het cijfer van de stagebeoordeling, of niet dan?

   • Bridgeman

    Is niet de schuld van stagiairs, niemand wil naar stagiairs kijken. Het is aan de aanwezige presentatoren om een stagiair te roepen om een Extra op te nemen en die vervolgens te monteren / online te zetten.

  • Timo van Vliet

   Moeten ze wel een onderwerp hebben.. ik bedoel, ik hoef niet te weten of ze lekker hebben zitten schijten of iets dergelijks.

 • Oké aantal vraagjes omdat ik hier toch al enige tijd tegen aan loop…TOTAAL offtopic.

  De video’s op de website beginnen vaak met een soort lagg, vreemde haperingen in de snellere bewegingen en dat heft zich vanzelf ineens weer op, daarbij hoor ik bij brieven maandag ALTIJD die vervelende piep op de achtergrond ergens in de ruimte (Ik gok KOELKAST, stekker eruit rukken?) het kan ook de drugs zijn die nog na-sudderen van het weekend, maar toch vraag ik mij af of er meer mensen zijn met dit fenomeen?

  Fijne week iedereen !

  • Glitch999

   Het haperen van de filmpjes is een soort experiment om kijkers te trainen in hoeveel irritatie ze kunnen verdragen , en het gepiep op de achtergrond is een muis die een verdwaalde XTC-pil heeft opgegeten , ik hoop hiermee uw vragen voldoende beantwoord te hebben.

  • jefmode079

   Nou zeg snizz wel een beetje rustagh an he in t weekend dan maar. 😛

  • Timo van Vliet

   Er is zelfs een GK extra opgenomen over de piep. Ik heb echt niks gehoord. Misschien omdat ik zelf al een piep in m’n oren heb, of ik zit diep genoeg in de video om het niet te horen.

   • Mocht eens tijd worden ook 😉 zag de extra voorbij komen.
    Voornamelijk bij brievenmaandag, dan zitten ze ook dichtbij die verrekte koelkast, wees blij met je eeuwige piep, dan valt het tenminste niet op 😉

    • Timo van Vliet

     Ik prefereer toch een eenmalig piepje!

 • Brinq

  Ga godverdomme Taboo kijken Boris. Die shit is pas dik.

  • David

   Maar ook weer niet zo dik.

   • Walluuhr

    Gewoon benieuwd hoor, wat vond je er minder aan? Vond het acteerwerk echt heerlijk om naar te kijken, maar het plot bleef tot het eind best vaag.

    • David

     Nou dat dus inderdaad 🙂

   • Brinq

    oooof, ook weer wel zo dik :p

    • David

     Nee. Of..?

     • Brinq

      Of toch niet. Maar ook weer wel.

 • Moviegeek:-)

  Pfff wat laad dat filmpje slecht in…. nooit geen last van…. maar dit keer tergend.

 • JediAli

  Weer die irritante piep in de audio.

 • deadstroke030

  @GKJJ:disqus hou boris uit de mass effect adromeda review ik kan ze haat nu al proeven op die game hij is duidelijk geen fan van de trilogie en hij serveert het af zonder dat ie de nieuwe game ook maar langer dan 10 uur heeft gespeeld.
  en een weetje: mass effect adromeda is gemaakt door het mulitplayer team van mass effect 3 want het originele team was opgestapt na de laatste

  • Notoire B

   Damn leef je onder een rots ofzo? Heb je het niet meegekregen dat je kon stemmen op Steven, Skate, David of de magnetron om samen met Jelle de review van Andromeda te doen?

   http://www.gamekings.tv/gamekingsextra-2/gamekingsextra-jullie-kunnen-gaan-stemmen-op-de-magnetron/

   • Jase024

    UFC london was wel weer leuk he.

    • Notoire B

     Sneu voor Picket, had die laatste win gegund.
     Nelson lekker bezig, wat een ko van Manuwa.
     Marc Diakese, sick.

  • Timo van Vliet

   ”Ze haat”? Ga toch heen man. Leer Nederlands.

 • Just1nvd

  Redelijk tyfus brievenmaandag, net zoals vorige week.. Beetje jammer..

 • Marcel van Veelen

  Geluid is KUT

 • spoofghost

  Goede serie: into the badlands, seizoen 2 word nu uitgezonde. super vet

 • Henkie

  ik heb nu het filmpje gezien! en ik moet toegeven wat is boris toch een baas 🙂

 • Henkie

  verder over de scorpio…
  tijdens de release moet het echt gebeuren ze moeten waar maken wat ze zeggen, zowel op de E3 als tijd de release in december !
  zo niet dan blijven ze achter de op playstation!

  • Bridgeman

   Ze gaan het niet waarmaken dude, kijk even naar het verschil in verkochte PS4’s en Xboxen. Dat halen ze nooit meer in, ook al komen ze met tachtig teraflops.

   • Henkie

    Jaah maar in denk dat crackdown een system seller is! Mocht die uit komen tijdens de release, dan heb je echt een topper in handen, samen met de console.

    Maar je hebt gelijk de xbox one heeft het verloren tegen de PlayStation4,

    Maar ik denk denk dat de xbox one s een hoger aantal verkocht heeft dan de PS4 pro.

    phill spencer is aan het praten met developers, vooral Chinese ontwikkelaars etc etc.

    Verder maakt Microsoft nooit bekend wat de verkoop cijfers zijn van hun xbox divisie.

   • Henkie

    Ik zeg niet dat de scorpio de verkoop aantallen van de ps4 gaat halen…

    Maar waar sony alles goed deed, op de e3, deed microsoft alles fout.

    Kwa hardware was de ps4 kleiner, krachtiger en meer verschillende games…

    Totaal anders dan wat xbox one is, groter, minder krachtiger en weinig met game ontwikkelaars gepraat..

 • koekjew

  Misschien iets anders verzinnen dan brievenmaandag??

  • Bridgeman

   Denk dat het wel tijd wordt misschien, echte brieven krijgen ze geen eens meer, de paar tweets en instagram vragen die ze krijgen zijn vrij karig, en Boris is er zo te zien ook wel klaar mee

   • Timo van Vliet

    Ja die vragen gaan bijna nergens meer over, ’t is steeds weer van ”Wat is jullie mening hierover?”, ”Welke game kijken jullie naar uit?”, “Welk spel moet ik spelen?” etc. Als het nog serieuze vragen waren hadden ze er misschien nog wat aan. Hoe dan ook, ik vind ’t nog wel een leuk item!

 • Mike Sandler

  Zootopia
  2016
  Deadpool
  2016
  Star Wars: Episode VII – The Force Awakens
  2015
  The Martian
  2015
  Room
  2015
  Inside Out
  2015
  Mad Max: Fury Road
  2015
  Interstellar
  2014
  Guardians of the Galaxy
  2014
  The Wolf of Wall Street
  2013
  Rush
  2013
  12 Years a Slave
  2013
  Short Term 12
  2013
  Django Unchained
  2012
  The Dark Knight Rises
  2012……

  • Rico Chai

   Ik denk dat Boris The Big Short ook wel kan waarderen. Sowieso de film waarin de economische crisis het beste uitgelegd wordt (door Margot Robbie, lol). Als Boris zegt dat hij van kinderfilms houdt, mag Frozen er ook wel bij. Popcultuur-invloed is dermate dat ook al is het je ding niet, je het gewoon gezien moet hebben als Boris zijnde (al heeft hij die waarschijnlijk ook gewoon gezien).

   Zootopia zag ik trouwens niet aankomen hoe goed die is.

 • emilius123

  Effe een vraagje:
  Omdat mijn internet nogal traag is, wil ik de video’s van Gamekings downloaden.
  Mag dat of is dat illegaal?

  • DavidDax

   Dat mag ongetwijfeld, wat dan weer niet zou mogen is het daarna uploaden onder je eigen naam om er zelf views mee binnen te schrapen.

 • Remav1c

  Geluid is echt heel kut. Rare piep en doffe, krakerige sound

 • Joran van der Linden

  Pfff laat mij alsjeblieft bij brievenmaandag zitten als het gaat om Switch nieuws, jullie weten weinig en roepen maar wat, FIFA is allang aangekondigd dus die komt sowieso.

  Zie link: http://gonintendo.com/stories/search?utf8=%E2%9C%93&q%5Btitle_cont%5D=call+of+duty&q%5Bcategory_ids_in%5D=&button=

  Nu de Switch als warme broodjes gaat zullen er heus wel wat meer dan die 3% gaan ontwikkelen (de GDC cijfers komen van januari) maar denk niet dat games als NIER,

  • Timo van Vliet

   Nou ja, blijkbaar niet hé. Als Nintendo pleuris veel geld vraagt om een game op uit te brengen op een platform dat al een tijd lang aan het falen is dan zien ontwikkelaars daar geen heil meer in. Ze zullen er waarschijnlijk meer geld aan kwijt zijn dan dat ze eraan verdienen. Als Nintendo zijn eigen titels uitbrengt (en snel) is er nog hoop, anders gaat het een sombere toekomst tegemoet. Ze wachten al veel te lang met Mario Kart, dat hadden ze meteen moeten uitbrengen samen met de Switch. Nintendo wacht veel te lang met spellen uitbrengen. Wat moet je spelen als je Zelda hebt uitgespeeld? Dan kan je Switch in de kast. Hoppakee, honderden euro’s verspild.

  • Luckyluc

   EA is contractueel verplicht om minimaal één Fifa uit te brengen op een nieuw Nintendo platform. Dit zegt dus niets over hun support voor de Switch. Die link met dat Twitter bericht geeft ook niets aan. Als je daar wat achter gaat zoeken dan bereid je maar vast voor op een teleurstelling.

   Het verhaal dat het duurder is om een game op de Switch uit te brengen klopt gewoon. Dit geldt niet voor digital only games maar wel voor games die ook op cartridge verschijnen. Desalniettemin heb ik een redelijk vertrouwen dat de software support ditmaal een stuk beter zal verlopen dan bij de WiiU. Wat betreft aangekondigde indie titels vind ik het nu al vet. Ik ben erg benieuwd of we op de E3 meer grotere aankondigingen gaan zien.

 • Wat een pleuris-item 😉

 • SpartacusNLD

  games waar ik naar uit kijk? destiny 2 op de PC..

 • Timo van Vliet

  De audio van (voornamelijk) David is niet zo lekker geregeld, om ’t even netjes te zeggen. Wel leuk item weer, heren! Geniaal einde met Boris.

 • mellovici

  gomorrah al gezien boris? een van mijn favo’s van de afgelopen tijd.

  • mellovici

   is welliswaar een serie maar goed

 • Is ergens het aanbod van Virtual Console te zien als je nog niks van Nintendo hebt dat daar toegang toe heeft?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord