Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Premium: NL developer Force Field gaat all-in op VR

17/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Virtual Reality werd een paar jaar terug door de industrie naar voren geschoven als the next big thing. We zouden dankzij de Oculus Rift, HTC Vive, PlayStation VR en de Samsung Gear massaal aan de goggle gaan. Inmiddels zijn de brillen een klein jaar op de markt, maar van een echte stormloop op de winkels is allerminst sprake. Wat bezielt een Amsterdamse developer, die best wel wat succes had behaald met ‘gewone’ games, om zich dan voor de volle honderd procent op de VR-markt te focussen?

Force Field all-in op VR

En toch nam developer Force Field die beslissing. Voor hen enkel nog spellen als Landfall, die je in VR kunt beleven. En dat intrigeerde JJ enorm. Want was dit niet een enorme gok? Stond dit niet gelijk aan al je geld op rood zetten bij roulette? Hij pakte de mic plus een camera en bezocht de studio voor een Premium over de risicovolle stap van Force Field.

Martin de Ronde, een veteraan in de industrie (hij stond mede aan de wieg van Guerrilla Games) leidt JJ rond in de grote studio aan het IJ en vertelt open en eerlijk hoe Force Field tot het besluit is gekomen om helemaal voor VR te gaan. Hoe heeft deze keuze tot nu toe uitgepakt? Wat voor games maken ze én, heel belangrijk, hoe werkt het maken van VR games? Is dat een totaal ander proces dan bij ‘gewone’ games en heb je ander personeel nodig? Alle antwoorden krijg je in deze Premium over de carrière-switch van Force Field. Gewoon nog in old fashioned 2D.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastE3 2018Merch