Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Premium: over de Perstrip

Google Plus Emiel Kampen
Google Plus Jan Johan Belderok
Google Plus Jelle Kunst
11/03/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Perstrips: we hebben er honderden gedaan de afgelopen vijftien jaar. En afgezien van Australië en Antarctica zijn we ook op alle werelddelen geweest. Maar er is een steeds duidelijker verschil tussen de trips van vijftien jaar terug en vandaag de dag. En dan hebben we het niet alleen over de hoeveelheid geld die er in die trips werd gestopt.

Nee, het is vooral de info en de content die je uit een trip haalt, die steeds minder lijkt te worden. Je wordt strak begeleid door de PR-afdeling en developers geven als volleerde voetballers vooraf ingestudeerde antwoorden op je vragen. Die je dan vervolgens in 100 identieke items langs ziet zeilen. Terwijl je vroegâh nog rustig een dag met een developer kon optrekken, vrij door een studio kon lopen en met ze uit eten kon.

Waarom deze verandering? Zijn de belangen in de game-industrie zo groot dat er minder kan en mag? Is de media dermate veranderd en wie weet wel zo onprofessioneel dat de industrie zich moet inhouden? JJ, Jelle en Emiel gaan op zoek naar het antwoord en halen herinneringen op aan de vele trips die ze gemaakt hebben in deze Premium over de Perstrip.

Loading...
 • rustigeklaas

  vette aflevering mannen en ook cool dat jullie gewoon mooie verhalen willen vertellen ga zo door

 • Ossies Power

  Ik zelf vind de sfeer en de beleving van een trip echt zeer belangrijk toen ook met karim dat hij stom dronken naar huis ging en de volgende dag carmagedon moest checken …volgendsmij

  Karim op gamescom ..met zn worst challenge super vet !!!

  De boot aflevering met lara croft instand funn

  De E3 ervaring is puur lifestyle met gaming dat vind ik persoonlijk het leukst

  Ook de boodschappen gaan doen voor barweinig

  De “JJ is boos” extra’s kijken ook vaak wel lekker weg

  Vooral kijk ik persoonlijk gamekings voor de trips en de langere items

 • Erik

  Ik vind die trips nog steeds tof om te zien. Daarom kijk ik juist naar Gamekings, omdat het iets extra´s geeft. Het doet mij denken aan de Gamekings op TMF, waar je dan elke week echt naar uitkeek. Ik persoonlijk vind deze wereld met al die sociale media ook niet echt tof als ik dat vergelijk met vroeger. De game is nog niet uit, maar al afgebroken op de socials bijvoorbeeld, en wat daar staat geloven mensen nou eenmaal snel. Het hele journalisten werk is dan eigenlijk alweer gedaan. Iets geheim houden lukt al bijna niet meer. Wij communiceren nu door de sociale media en ik denk dat daarom een biertje met een ontwikkelaar niet meer nodig is. Jammer genoeg is dit tegenwoordig de wereld waarin we leven. Alles via tekst en niet meer persoonlijk. We hebben een digitaal leven, want wie belt er tegenwoordig ook nog.

  • Ossies Power

   Klopt de social media maakt de pr kapot … vaak als het uitlekt is het scripted …. ik mis ook de echte suprise momenten op de E3 vaak weet je al 95 procent wat er komt op de E3 .. gewoon zonde

   • Zrmi

    Toch denk ik dat bepaalde uitgevers/ontwikkelaars ook vaak genoeg zelf stuff moedwillig lekken aan de media zodat ze als eerste coverage krijgen voordat de E3 vloedgolf losbarst.

 • lolwut95

  Jongens ik vind het zien van die perstrips nog steeds superbelangrijk! Al is het alleen al om te zien hoe jullie genieten van een trip. Het is een enorm voorrecht om dergelijke tripjes te mogen maken voor je werk dus blijf het vooral doen. Want jullie genieten er toch nog wel van?
  De bespreking van die game is dan meer een bijkomstigheid soms, maar het is interessant om te zien hoe jullie naar plekken gaan waar ik nooit ben geweest en wellicht ook nooit zal komen. Soortvan reisshow wordt t dan, heel leuk.

 • Als jij trots bent op jouw product ga je er toch niet over liegen?
  Haha te letterlijk genomen? Hij zei ja toen er gevraagd werd of er multiplayer was.
  Hoe moeten wij dat anders opvatten Emiel? 😛

  • Tijl Van de Velde

   Daar zal hij geen antwoord op kunnen geven, net zoals hij geen deftige mening kan geven omtrent Star Citizen. Het zou iets te maken hebben met autisme.

 • mima kake

  Dit was een lekker gesprek. 🙂

 • Haxanlord

  JJ wordt spontaan groen na de eerste milliseconde

  • Kid MMXV

   Busted hij is the Hulk!

 • Bloempjes

  Dat je de hele wereld over mag reizen voor vette trips is een leuke bijkomstigheid van het vak en samen met mensen in de industrie een leuke tijd hebben hoort daar ook bij. Als de game ook nog goed is dan is dat mooi meegenomen en anders zien we dat de aflevering anders word ingevuld, met meer aandacht aan hoe de Gamekings zelf een goede tijd creëren met hun eigen belang en dat van de kijkers voorop.

  Ik vind echter wel dat je bij thuiskomst na moet gaan in hoeverre je beïnvloed bent. Bespreek je een game puur omdat er een tripje voor was en je de gepassioneerde ontwikkelaars kent of vind je de game echt vet en wil je jouw loyale achterban daarover informeren. Dat het professionele leven gaat om connecties zal niemand ontkennen, maar zoals bij Gamergate bekend werd misbruiken sommigen dat door seks voor coverage te ruilen wat op z’n zachts gezegd onwenselijk is.

  Over No Man’s Sky heb ik het verder niet meer ik wil gezegd hebben dat ik hierbij de hypocrisie rondom fake news en alternatieve feiten een frappante vertoning vind.

 • nigel sint maarten

  ik vind de reisvideos altijd het tofst om te zien die Tokio david emiel aflevering was puur goud.
  die game komt vanzelf wel die ik dan kan spelen dat hoef ik niet second screen mee te kijken met iemand die de game speelt.

 • EMCgaming

  trips>alles

 • Natuurlijk zien wij het ook dat de trips lang niet meer zo episch zijn als vroegah. Maar desondanks levert het nog steeds, vaak wel de leukste content. Juist als jullie bijvoorbeeld in crappy hotel zitten. Laatst nog dat Boris en Shelly een te kleine kamer samen moesten delen. Das toch lachen!

  • Jaapie18

   Die dingen eromheen vink ik soms leuker dan waar het eigenlijk omgaat.

 • Steez977

  Trips/beurzen, zijn de enige items die ik meestal bewust “kijk”, terwijl al het overige podcastgewijs wordt geconsumeerd terwijl ik iets anders aan het doen ben

 • KnightNL

  Na het zien van dit item krijg ik meteen enorm veel zin in de E3, nog 3 maanden wachten…

 • spoofghost

  Ik vind het wel cool item en geeft mooi inzicht!
  Ik ben best wel betrokken en fan van starcitizen en hier is het juist dat je veel contact kan hebben met de developers.

  Fans organiseren meetings en de ontwikkelaars gaan daar zelf naar toe, geven presentaties etc.
  En ook in chats kan je gewoon vragen stellen aan de developers.

  Maar goed er zitten inderdaad wel keerzijde aan

 • sa_nl

  Trips zijn nog steeds leuk om te kijken, maar het valt mij al wel langer op, dat er meer invulling rond die trips geschoten wordt, en minder feiten over de game worden vertelt. En dat vind ik heel jammer, want daar kijk je eigenlijk voor op een game site.

  De grote boosdoeners zijn denk ik, de geld schieters, die zijn(ook begrijpelijk) als de dood dat hun game flopt, en dat ze dan hun geld kwijt zijn. Die zullen als aasgieren de pr mannen tot de orde roepen als er iets verkeerds te zien is, of gezegd is.

  Wat dat betreft vind ik in zijn algemeenheid, beurs genoteerde bedrijven totaal stuuringsloos, omdat ze te veel afhankelijk zijn geworden van hun aandeelhouders.

 • Vind trips sowieso nog vet, vooral de Tokyo Game Show vond ik weer amazing, maar zou dan wel graag meer van jullie en Tokyo zien dan van de games. Of meer gekke Anime games en niet dat julllie de blockbusters proberen te zoeken.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord