Menu Premium

Axiom Verge komt eind september naar de Xbox One

Joep Omes 14/09/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Axiom Verge. Vorig jaar kwam deze duistere indie uit voor de PlayStation 4 en trok meteen flink wat aandacht. De game werd erg goed ontvangen dankzij de donkere setting, personages, de geheimen die ontdekt kunnen worden, het grote arsenaal aan wapens en de diverse boss battles.

Deze indie valt onder het metroidvania genre, wat één simpel woord is voor het brede scala aan sidescrolling action adventure games waarin de speler, net als in de Metroid en Castlevania series, een grote wereld verkent met veel geheimen en paden die later kunnen worden ontdekt en geopend. Axiom Verge is het magnum opus van maar één guy, meneer Tom Happ. Alles in de game is van zijn hand.

De game werd al eerder geprezen als één van de beste indiegames van de afgelopen jaren door onze Steven in deze extra en de rest van de wereld was ook enthousiast. Achtereenvolgens kwam de game ook uit voor PC, Mac, Linux, Wii U en PS Vita. Inmiddels is eindelijk ook de Xbox One aan de beurt. Dat werd tijd!

Per 30 september kunnen Xbox One bezitters dus eindelijk ook in de huid van wetenschapper Trace kruipen. Heb jij zitten wachten op dit moment? Of komt de release te laat en heb je de game al op een ander platform gespeeld? Of hoor je nu voor het eerst van Axiom Verge? Laat het weten in de comments!

Bron: GameInformer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch