Menu Premium

Xbox 720 krijgt Blu-ray en heeft altijd internet nodig?

Gamekings Redactie 03/04/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

VG247 heeft nieuwe details over de Xbox 720 van een paar derde partijen gehoord. Zo zou hij uitkomen rond kerst 2013 en heeft hij standaard een Blu-ray aan boord.

Meerdere bronnen wisten eerder deze week te vertellen dat de aankomende console van Microsoft twee GPU’s zal hebben. “Het is net alsof je twee PC’s bij elkaar getaped hebt”, aldus een van die bronnen. Wat voor GPU’s het zullen zijn, is nog niet duidelijk. Verwacht wordt dat het gelijk zal staan aan de kracht van de AMD 7000 series, maar dan niet in Crossfire of SLI mode. De GPU’s zijn namelijk op een andere manier in elkaar gezet. In een PC tekenen de GPU’s om de beurt een lijn, in de Xbox 720 zullen ze tegelijkertijd twee aparte items tekenen. Daarnaast zal de 720 draaien op een processor met vier tot zes cores, waarvan er een gereserveerd zal zijn voor Kinect en een andere gereserveerd zal worden voor het besturingssysteem. Overigens zal de PlayStation 4 volgens berichten ook op AMD hardware gaan draaien.

Naast dit zal alles, schijnt het dat de nieuwe Xbox altijd met de buitenwereld verbonden wil zijn. Niet omdat de buitenwereld zo mooi is, maar omdat Microsoft er zeker van wil zijn dat jij niet de piraat uithangt en lekker illegale games gaat zitten spelen. In principe niets nieuws, want waarschijnlijk heb jij je Xbox 360 ook constant aan het internet hangen.

Als laatste verwacht niemand dat Microsoft dit jaar nog iets laat zien van de nieuwe hardware, die overigens de codenaam “Durango” lijkt te dragen. Deze naam kwam naar voren uit een snel verwijderde tweet van Sean Tracy. De man werkt voor Crytek en was eind februari aanwezig op de “Durango Summit” in Londen.

Het lijkt er allemaal op dat er snel een nieuwe console uit de mouw van Bill Gates geschud gaat worden, maar hoeveel zal er precies waar zijn van deze geruchten?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch