Menu Premium

Voorwaarden Kickstarter flink aangescherpt

Gamekings Redactie 22/09/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Kickstarter, hét funding platform voor het opzetten van nieuwe projecten, heeft haar voorwaarden flink aangescherpt. Wanneer een persoon of klein bedrijfje hun project door middel van Kickstarter wil funden, moeten zij aan een aantal eisen voldoen. Doen zij dit niet, dan worden er stappen ondernomen, om op die manier de funders meer in bescherming te nemen.

Als het project succesvol is gefinancierd, moet de partij die het geld heeft ontvangen het project voltooien en de beloningen uitkeren. Hiermee hebben zij dan aan hun verplichtingen voldaan. Soms komt het echter voor dat een project, om wat voor reden dan ook, geen doorgang vindt. Tijdens het proces moet de gefinancierde partij veel inzet tonen, eerlijk communiceren en toegewijd aan het project werken. Tegelijkertijd moeten de funders wel beseffen dat wanneer zij iets financieren, zij niet een bestaand product kopen, maar investeren in een project dat iets nieuws moet opleveren. Het kan dus voorkomen dat er veranderingen of vertragingen voorkomen en de kans bestaat dat dit de partij belemmert om het project zoals beloofd af te ronden.

Als dit het geval is, dan moet er een update komen over welk werk er gedaan is, hoe het geld is gebruikt en wat de reden is waarom het project niet loopt zoals gepland. Daarnaast moet er een nieuwe deadline gecommuniceerd worden en moet er duidelijkheid bestaan over wat de gefinancierde partij eraan doet om de nieuwe deadline te halen. Mocht het project helemaal niet lukken, dan moet het resterende bedrag terug worden gegeven aan de funders die geen beloning hebben gekregen, of uitgelegd worden hoe het geld wordt gebruikt om het project in een iets andere vorm te voltooien. De eisen zijn dus flink aangescherpt. Als de starter van het project zich hier niet aan houdt, dan kan deze partij aangeklaagd worden door de funders.

Kickstarter voegde hier later nog aan toe: “Voor de meerderheid van de projecten is het vrij simpel; starters van het project maken hun werk af zoals gepland. De funders zijn dan tevreden, maar er zijn uitzonderingen. Soms stuit je op problemen en gaan projecten niet volgens plan. Vervolgens hebben de funders vaak geen idee waar ze aan toe zijn. Vandaar de nieuwe voorwaarden; nu is het duidelijk wat er verwacht wordt van de funders, de starters van een project en wat er moet gebeuren als het project tegen problemen aanloopt.”

Al met al neemt Kickstarter een flinke stap in de goede richting om de funders in bescherming te nemen. Heb jij al ervaringen met Kickstarter? Laat het even weten in de comments.

Voorwaarden Kickstarter flink aangescherpt

Voorwaarden Kickstarter flink aangescherpt

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch