Menu Premium

Virtual Console niet beschikbaar vanaf launch Nintendo Switch

Richard den Toom 23/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De release van de Nintendo Switch is nog een ruime week van ons verwijderd en Nintendo heeft vandaag meer informatie naar buiten gebracht over de virtuele gameshop van Nintendo’s nieuwe console, de eShop. Als eerste het slechte nieuws: de Virtual Console-sectie van de eShop zal niet beschikbaar zijn vanaf de launch van de Nintendo Switch, dus het zal niet mogelijk zijn om vanaf 3 maart op de Switch aan de slag te gaan met oude Nintendo-klassiekers. Ontzettend jammer natuurlijk, zeker ook omdat Nintendo hard aan het werk is om GameCube-games naar de Virtual Console te brengen. Nintendo laat weten op een later tijdstip met meer informatie over de Virtual Console op de Switch te komen.

Dan het goede nieuws: dit jaar staan er 60 indie-games op de planning voor de Switch en volgende week, om precies te zijn op 28 februari, zal Nintendo een presentatie geven waarin een aantal van die games in de spotlight zullen staan. Tijdens launch zullen er 3 indie-games beschikbaar zijn in de eShop: Fast RMX, Shovel Knight: Specter of Torment en Shovel Knight: Treasure Trove (die de originele Shovel Knight plus alle DLC bevat).

Om gebruik te kunnen maken van de eShop moet de Switch eerst een systeemupdate, die vanaf launch beschikbaar zal zijn, downloaden en installeren. Het zal mogelijk zijn om te betalen met geld uit je Nintendo Account portemonnee, waarmee je ook games kan kopen op de 3DS en de Wii U. Daarvoor hoef je alleen je Nintendo Account te activeren op de Switch.

Vinden jullie het jammer dat de Virtual Console niet beschikbaar is vanaf launch? Of zijn jullie dan te druk met de nieuwe Zelda? Laat het weten in de comments!

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch