Menu Premium

Verdun verschijnt op 10 september 2014

Karim Shehata 29/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In Nederland worden steeds meer games gemaakt. Niet alleen zijn we verantwoordelijk voor games als Nuclear Throne en Awesomenauts, maar ook zijn we in Nederland verantwoordelijk voor onder meer de zeer succesvolle PlayStation-port van Hotline Miami. Hier houdt het natuurlijk niet op, want zo zijn er op dit moment bijvoorbeeld al twee potentiële Nederlandse toppers in ontwikkeling in ons landje, in de vorm van Action Henk en Verdun. Laatstgenoemde titel zou zomaar erg interessant kunnen worden, want het is een Eerste Wereldoorlogs-shooter. Nu weten we wanneer we met dit geweld en specifiek het gevecht van Verdun aan de slag kunnen, want Verdun verschijnt op 10 september 2014.

Wanneer je overigens echt niet kunt wachten tot 10 september aanstaande, of de nieuwsgierigheid voor die tijd de overhand neemt, kun je aan de slag met de Steam Early Access-versie van de game. Deze is al sinds september 2013, maar de game komt dus bijna uit en door middel van deze Early Access-versie kun je dus alvast zien waar de game van de twee Nederlandse ontwikkelaars M2H en Blackmill daadwerkelijk heengaat. De game is nu dus al, door middel van een vroege versie, te spelen op Steam, maar verschijnt op 10 september ook voor Mac en Linux. In een later stadium lijkt er nog een PlayStation 4-versie te gaan komen van de interessante first-person shooter.

De game komt overigens wel uit in een hele moeilijke periode, want de dag voordat Verdun verschijnt, brengt Bungie onder de vlag van Activision Destiny uit. Laatstgenoemde game is overigens niet beschikbaar op de PC, terwijl Verdun juist alleen op de PC te verkrijgen is voorlopig. Hierdoor vallen er dus wat zieltjes te winnen voor de twee Nederlandse ontwikkelaars. Vanaf 10 september kunnen we gaan checken of onze zieltjes ook worden gewonnen, en tot die tijd is het afwachten of natuurlijk de Steam Early Access-versie spelen. De maand september belooft in ieder geval een interessante te gaan worden. Niet alleen voor de Nederlandse game-industrie, maar eigenlijk voor de industrie in zijn geheel.

Verdun verschijnt op 10 september 2014

Verdun verschijnt op 10 september 2014

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch