Menu Premium

Valve past de Steam Controller mogelijk opnieuw aan

Karim Shehata 23/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Valve kondigde op 27 september 2013 de komst van de Steam Controller aan, welke op zijn beurt essentieel zou zijn voor de Steam Machines die moeten gaan verschijnen. De controller die het bedrijf achter Steam onthulde was destijds opmerkelijk te noemen, maar begint steeds meer te lijken op een normale controller. In een eerder stadium heeft Valve namelijk al echte knoppen toegevoegd aan de controller en nu lijkt het erop dat de controller een analoge thumbstick gaat krijgen: Valve past de Steam Controller mogelijk opnieuw aan.

Het nieuwe design van de controller, welke onder dit bericht te bewonderen is, werd gevonden door SteamDB in de bestanden van de update dide vandaag werd uitgerold voor de Steam client beta. Alhoewel Valve de aanpassing nog niet heeft bevestigd, lijkt dit een kwestie van tijd te zijn. Valve heeft het plaatje van de nieuwe controller namelijk zelf mee laten komen met de update en is te vinden in de mappen van de update. De thumbstick, die er dus hoogstwaarschijnlijk gaat komen voor Valve’s Steam Controller, vervangt hiermee de D-Pad van de controller. De fans van een pookje gaan hier dus waarschijnlijk blij mee zijn, maar de oplossing voor het spelen van fighting-games moet naar mijn insziens, in het geval van aanpassing, nog verzonnen worden.

Zoals gezegd heeft Valve de eventuele aanpassing van de controller nog niet officieel bevestigd, maar het is natuurlijk opmerkelijk te noemen dat deze afbeelding mee is gekomen met een update. Hoogstwaarschijnlijk horen we binnenkort in ieder geval meer over de controller, welke in 2015 moet gaan verschijnen. Eerder was het de bedoeling dat de controller, in welke staat dan ook, ging verschijnen in 2014. Valve kon deze belofte echter niet waarmaken en met deze waarschijnlijke derde aanpassing van de controller is Valve dus nog wel even bezig met de controller. Sluipt de onzekerheid erin bij Valve wat betreft de Steam Controller? Of kunnen we dit juist de evolutie noemen die de controller moet doormaken voordat deze in de handen van de consument weet te belanden?

Valve past de Steam Controller mogelijk opnieuw aan

Valve past de Steam Controller mogelijk opnieuw aan

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch