Menu Premium

Valve flikkert ontwikkelaar Digital Homicide van Steam af

Karim Shehata 19/09/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Digital Homicide. Misschien ken je ze wel van games als Forsaken Uprising, Galactic Hitman of Gnarltoof’s Revenge. Misschien ook wel niet, want echte toppers waren deze games niet. De kans dat je in de toekomst nog wat van ze zal spelen is klein, want Valve flikkert ontwikkelaar Digital Homicide van Steam af.

Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Nou, dat zit zo. De broeders Romine kregen van Steam-gebruikers fikse kritieken voor de kiezen. En je weet hoe dat vaak gaat op het internet; bepaalde gebruikers zijn erg goed in het vol passie geven van negatieve feedback. De ontwikkelaar vond posts met o.a. doodbedreigingen te ver gaan, heeft dit aangegeven bij Valve, maar voelde zich niet serieus genomen. Valve ondernam niets tegen dit soort posts. Om zichzelf te verdedigen besloot Digital Homicide een rechtszaak aan te spannen tegen zo’n 100 gebruikers, waarbij het gaat om een bedrag van 18 miljoen dollar.

Daarop heeft Valve wel actie ondernomen. ‘Valve doet geen zaken meer met Digital Homicide, omdat ze vijandig zijn naar Steam-klanten”, aldus Doug Lombardi, woordvoerder bij Valve. Digital Homicide staat niet meer in de lijst van Steam developers, hun games zijn uit de Steam storefront gehaald en ook de Steam Greenlight-pagina’s zijn offline gehaald. Een effect dat de broeders Romine natuurlijk niet zo beoogd hadden.

De overheersende mening lijkt te zijn eigen schuld, dikke bult, omdat de games van de ontwikkelaar erg slecht zouden zijn en je eigen klanten aanklagen gezien wordt als een dickmove. Moet je dan echter gebruikers jou en je familie maar dood laten wensen zonder iets te ondernemen? Wat vind jij van deze zaak?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch