Menu Premium

Unity Pro engine vanaf nu kosteloos beschikbaar voor PlayStation devs

Gamekings Redactie 17/09/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony heeft zojuist aangekondigd dat de Unity Pro engine vanaf nu kosteloos beschikbaar is voor PlayStation developers. De engine heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen, mede door de opkomst van de indie games.

Hoewel de Unity engine gratis is, moest er wel betaald worden voor geavanceerdere opties. “Sommige van de meest spannende en hoogwaardige games worden gemaakt in de indie community.” zegt Teiji Yutaka, hoofd van de Sony Computer Entertainment R&D afdeling. “We zijn blij dat we kunnen melden dat alle ontwikkelaars nu dezelfde mogelijkheden krijgen om prachtige en nieuwe ervaringen te creëren voor de PlayStation-platformen.” David Helgason, CEO van Unity Technologies, voegde daaraan toe: “We zien nu al geweldige games uitkomen die gebaseerd zijn op de Unity engine. Dit is een fantastische stap om nog meer ontwikkelaars de kans te geven om deel te nemen als ontwikkelaar aan de PlayStation community.”

Games die gemaakt zijn op de Unity engine, zijn onder meer BroForce, Oddworld: New’N’ Tasty, Volume en Escape Plan. In augustus werd al bekend dat Microsoft dezelfde dienst verleend door Unity Pro kosteloos beschikbaar te stellen voor ID@Xbox-ontwikkelaars.

Unity Pro engine vanaf nu kosteloos beschikbaar voor PlayStation devs

Unity Pro engine vanaf nu kosteloos beschikbaar voor PlayStation devs

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch