Menu Premium

Ubisoft-studio’s krijgen vrijheid voor ontwikkeling kleine projecten

Gamekings Redactie 06/07/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ubisoft gaat zijn interne studio’s meer vrijheden geven, om hun experimentele projecten te realiseren. Dat maakte de CEO van Ubisoft, Yves Guillemot, bekend in een interview met The Guardian. Deze beslissing komt voort uit de aanpak van Ubisoft’s eigen studio Reflections. Deze studio begon met de ontwikkeling van hun game Grown Home, zonder medeweten van hun bazen. Toen de game voor 60% af was, lieten ze de voortgang pas zien aan Guillemot, die onder de indruk was van de aanpak van de studio.

Volgens Guillemot kunnen interne studio’s met kleinere projecten en een beperkt budget sindsdien zonder toestemming van het hoofdkantoor gewoon van start gaan met de ontwikkeling van hun game. De grotere en duurdere projecten gaan nog wel eerst langs de hoge heren. Dit om er zeker van te zijn dat games van een dergelijke omvang een kans van slagen hebben.

Guillemot bevestigde verder dat het door blijft gaan met het produceren van triple-A titels en experimentele titels zoals Valiant Hearts en Child of Light.

Bron: The Guardian

Ubisoft-studio's krijgen vrijheid voor ontwikkeling kleine projecten

Ubisoft-studio’s krijgen vrijheid voor ontwikkeling kleine projecten

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch