Menu Premium

Ubisoft kondigt Grow Home voor de PC aan

Gamekings Redactie 23/01/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ubisoft staat natuurlijk bekend om zijn grote triple-A titels, zoals Watch Dogs, Assassin’s Creed, Rainbow Six en Far Cry. Toch weet Ubisoft ons af en toe te verrassen met iets compleet anders. Hun kleinere games, zoals Child of Light en Valiant Hearts: The Great War, trekken vaak toch net zoveel aandacht en zijn een frisse afwisseling op de grote blockbusters. Heeft de Franse uitgever nu ook op de PC zo’n juweel in handen? Ubisoft kondigt Grow Home namelijk voor de PC aan, wat in eerste instantie als een klein inhouse project begon.

Acht man binnen Ubisoft Reflections begonnen als een experiment met Grow Home, een game dat geïnspireerd was op Hitchhiker’s Guide to the Galaxy en Wall-E. De game werd steeds interessanter en werd eerst binnen Ubisoft gelanceerd. Door het grote succes onder werknemers van Ubisoft, hebben ze ervoor gekozen om Grown Home nu vanaf 4 februari op de PC te lanceren.

Grow Home vertelt het verhaal van BUD, oftewel Botanical Utility Droid. De robot is op missie om een nieuwe plant te vinden en zo zijn thuisplaneet te voorzien van zuurstof. BUD komt de Star Plant tegen en het is aan hem om de plant te laten groeien, zodat hij de zaden kan oogsten. Uiteindelijk groeit de plant zo hard dat het een twee kilometer lange brug naar BUD’s ruimteschip wordt. Het is de bedoeling dat je met BUD de plant beklimt en helpt groeien. De Star Plant is dus je speeltuin. Interessant aan de gameplay is dat BUD’s handen individueel met de linker en rechter trigger van een gamepad moeten worden bestuurd, waarmee hij alles kan vastpakken, duwen, trekken en meer.

Grow Home belooft een bijzondere game te worden, die misschien wel in het rijtje van Child of Light en Valiant Hearts: The Great War past. We weten snel meer, want de game is er al op 4 februari voor de PC.

Ubisoft kondigt Grow Home voor de PC aan

Ubisoft kondigt Grow Home voor de PC aan

Ubisoft kondigt Grow Home voor de PC aan

Ubisoft kondigt Grow Home voor de PC aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch