Menu Premium

The Last of Us PS4 helpt Naughty Dog met ontwikkelen in de toekomst

Karen Koch 29/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Toen The Last of Us Remastered werd aangekondigd voor de PlayStation 4, waren mensen blij verrast. Blij, want The Last of Us was natuurlijk wel een juweeltje van een game en hoe meer mensen het konden spelen, hoe beter. De verassing stamde af van het feit dat de game net een jaar uit was en het wel erg snel was om een opgepoetste versie op de markt te gooien. Een grotere groep mensen toegang geven tot het PlayStation 3-meesterwerk The Last of Us was niet de enige reden dat Naughty Dog deze remaster heeft gemaakt. The Last of Us PS4 helpt Naughty Dog met ontwikkelen in de toekomst, door zichzelf bekend te maken met de PlayStation 4 en de capaciteiten ervan.

Naughty Dog begon eigenlijk direct na de release van de originele The Last of Us al met het nadenken over het maken van de remaster. De werknemers waren al een tijdje bezig met het werken met PlayStation 4-tools en via zo’n remaster zouden ze er nog sneller bekend mee raken volgens Arne Meyer. De keuze om The Last of Us een oppoetsbeurt te geven was dus zowel een commerciële als strategische stap voor Naughty Dog. Ze wilden niet vanaf ‘nul’ moeten beginnen, zoals ze hadden gedaan in de overgang van de PlayStation 2 naar de PlayStation 3. Ook wilden ze de mensen die de game nog niet hadden gespeeld – die misschien geen PlayStation 3 hebben – bereiken met The Last of Us Remastered

Meyer zei ook dat elke game die Naughty Dog maakt een direct effect heeft op de volgende. Hoe meer games ze maken, hoe meer ze leren en hoe meer ze deze geleerde vaardigheden ook kunnen toepassen om de rest van hun catalogus te verbeteren. Dankzij de ontwikkeling van The Last Us Remastered zegt Meyer dan ook dat ze een voorsprong hebben gemaakt op de ontwikkeling van Uncharted 4: A Thief’s End, een game die volgend jaar exclusief op de PlayStation 4 uitkomt.

Op The Last of Us Remastered hoeven ook Europeanen niet lang meer te wachten. Vanaf morgen zal The Last of Us Remastered namelijk in de schappen liggen. Het origineel voor de PlayStation 3 is natuurlijk ook nu al gewoon beschikbaar.

The Last of Us PS4 helpt Naughty Dog met ontwikkelen in de toekomst

The Last of Us PS4 helpt Naughty Dog met ontwikkelen in de toekomst

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch