Menu Premium
Loading...

The Flock Debut Gameplay Teaser

Karim Shehata 17/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Steam biedt tegenwoordig een scala een pareltjes, maar tegenwoordig zijn veel van deze indie-games van Nederlandse bodem. Dit is voor Nederland natuurlijk een geweldige ontwikkeling, want met games als Awesomenauts en de port van Hotline Miami naar de PlayStation 3 en PS Vita zijn het ook niet de minste titels. Nu lijkt er dit jaar opnieuw een potentieel Nederlands pareltje aan te komen, in de vorm van The Flock. De ontwikkelaar van deze game, genaamd Vogelsap, heeft vandaag de eerste gameplay-beelden op het internet gezet door middel van de The Flock Debut Gameplay Teaser.

Het blijft echter niet bij deze teaser, want door middel van een persbericht heeft de ontwikkelaar ook nog wat nieuws voor ons in petto. The Flock mag namelijk Steam Greenlight overslaan en meteen uitgebracht mag worden op Steam en hier is de ontwikkelaar natuurlijk erg blij mee. Hierdoor is het niet langer meer afhankelijk van de fans van de game, maar kan het zich dus meteen gaan focussen op een volwaardige launch op Steam. Aan het begin van de trailer is in ieder geval te zien hoe de pers over deze game denkt tot nog toe, terwijl de game ook al een prijs heeft binnengehaald bij de Dutch Game Awards, namelijk de Best Student Game Award. Wij mochten een paar weken geleden overigens zelf langs bij de studio.

Wanneer het je nog niet helemaal duidelijk is wat The Flock nu precies is, kan een kleine uitleg natuurlijk nooit kwijt. Het spelconcept klinkt heel simpel, maar kan erg ingewikkeld zijn in de praktijk. Iedereen begint in deze multiplayer-game als The Flock en allemaal ga je opzoek naar het Light Artifact. De eerste die dit Artifact in handen weet te krijgen, is de Carrier en is daarmee meteen meer mens. Het is uiteindelijk het doel om dit licht zolang mogelijk vast te houden, terwijl de andere Flock nog altijd uit zijn op het Light Artifact. Door licht in hun gezicht te schijnen kunnen ze niet meer bewegen en als ze dit wel doen zijn ze meteen dood. Wel is het zo dat je niet constant kunt schijnen, waardoor je dus op je hoede moet zijn. Vanaf wanneer we precies op onze hoede moeten zijn en deze game dus kunnen spelen, is nog niet bekend. Wel weten we dat de game dit jaar op de PC verschijnt, direct op Steam dus.

The Flock Debut Gameplay Teaser

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch