Menu Premium

The Elder Scrolls Online kampt met illegale praktijken

Gamekings Redactie 23/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De slechten verpesten het alsmaar voor de goeden. In het voetbal is het vuurwerk dat de sfeer drukt, maar ook The Elder Scrolls Online kampt met illegale praktijken in verband met een ware goudkoorts.

Velen keken uit naar hun introductie met het Massive Multiplayer Online spektakel dat The Elder Scrolls Online heet. Helaas heeft de aftrap bij zowel de spelers als ontwikkelaar Zenimax Online Studios een vervelend bijsmaakje gekregen, sinds de lancering van twee weken geleden. De PC-game wordt namelijk geteisterd door illegale praktijken die het online gameplezier van ‘normale’ spelers vergallen. Het is zelfs zo erg dat 85 procent van alle aan de klantenservice gerichte telefoontjes en e-mails bestaat uit klachten over dit fenomeen. Het probleem is dat spelers digitaal gedolven goud aan andere spelers verkopen voor echt geld. Het moet wel een lucratieve bezigheid zijn als zo veel spelers niks anders doen dan het begeerde edelmetaal urenlang delven. Daarbij wordt het daadwerkelijke gameplay-principe compleet genegeerd. Naast het feit dat het illegaal is, bederft dit ook voor veel mensen het spelplezier.

Ontwikkelaar ZeniMax Online Studios heeft er sinds de lancering een dagtaak aan om alle klachten te behandelen en deze praktijken te bestrijden. Matt Firor, hoge pief bij ZOS, biedt dan ook zijn excuus aan voor de vertraging die het behandelen van klachten oploopt. Firor zegt er alles aan te doen om de MMO-criminelen te slim af te zijn door gold spammers van global chat naar in-game e-mail te verplaatsen en door het creëren van nep-guilds om het de zwarthandelaren zo moeilijk mogelijk te maken.

Naast het bestrijden van de illegale praktijken, is dit tevens een periode waarin de game van de nodige fixes moet worden voorzien. The Elder Scrolls Online is tenslotte pas twee weken officieel beschikbaar. “We staan op het punt om onze eerste grote update voor de game uit te brengen op onze Play Test Server, welke onder meer class- weapon- en ability-tweaks en content fixes bevat.” Ook bevat de update de nieuwe end-game Adventure Zone, Craglorn, met Veteran content voor groepen van vier en twaalf spelers.

Het is duidelijke dat ZeniMax Online Studios allermeest begaan is met het welzijn van hun game, die de eerste stappen in het MMO-gebied zet. Ze maken er werk van om van The Elder Scrolls Online een vette ervaring te maken zonder overbodige frustratie. Daarvoor hebben we respect en we wensen hen succes.

The Elder Scrolls Online kampt met illegale praktijken

The Elder Scrolls Online kampt met illegale praktijken

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch