Menu Premium
Loading...

Sunless Skies haalt Kickstarter doel binnen 4 uur.

Froukje Planken 02/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De literaire RPG Sunless Skies van Failbetter Games haalt zijn Kickstarter doel binnen 4 uur. In een recordtijd werd de volledige financiering gehaald voor de game die het vervolg is op het goed ontvangen Sunless Sea. Het doel van 100.000 pond werd dezelfde dag gehaald en dit bedrag blijft nog oplopen.

Een video game volledig gefinancierd krijgen op Kickstarter binnen een dag is opvallend, want er zijn voldoende voorbeelden van crowdfunding projecten voor games die zijn uitgelopen op een mislukking (vertragingen tot volledig afblazen van de game).

Sunless Skies is een 2D, top-down, verhaal-gedreven game vol exploratie, corruptie en gevaar. Het is het vervolg op de eerste game van Failbetter Games op PC, Sunless Sea. Je hoeft Sunless Sea echter niet gespeeld te hebben om aan de slag te kunnen met deze game.
Sunless Skies speelt zich af in ‘the Fallen London Universe’. Queen Victoria heeft leiding genomen over de exodus van Londen naar de hemel. Volgens Failbetter Games ligt de nadruk op verhaal vertelling en ‘emergent gameplay’ waarbij de acties van de speler echt impact hebben op het verhaal. Je kunt als speler reizen tussen afgelegen havens, verhalen ontrafelen en handelen in exotisch vracht. Tijdens dit avontuur is het niet veilig en zal er real-time combat plaatsvinden, waarbij tactiek en planning belangrijk is.

Sunless Skies wordt ontwikkeld voor PC, Mac en Linux. De release staat gepland voor mei 2018.
Check de Kickstarter video van Sunless Skies hierboven. Een game om naar uit te kijken? Laat het hieronder weten in de comments!

 

Bron: Engadget, Kickstarter

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch