Menu Premium

SteamWorld Dig komt naar de Xbox One

Franky Mangal 25/03/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Nadat al bekend was geworden dat SteamWorld Dig een leeftijdsstempel heeft gekregen van PEGI, heeft nu ook de CEO van ontwikkelaar Image & Form, Brjann Sigurgeirsson – spreek die naam maar eens tien keer achterelkaar uit zonder over je tong te struikelen – bevestigd dat de game ook naar Xbox One komt.

SteamWorld Dig is een combinatie van Metroid en Mr. Driller en is eerder al met succes verschenen op de Nintendo 3DS. Vervolgens heeft SteamWorld Dig zich een weg gegraven naar de Wii U, PS Vita, PC en PlayStation 4. De Xbox One-versie zal vooral een directe overzetting worden van het origineel met een paar kleine aanpassingen. “We hebben er een leuke easter egg aan toegevoegd voor de Xbox One, iets gaming-gerelateerd wat we er heel graag in wilden hebben. Verder hebben we wat kleine aanpassingen gedaan om de game soepeler te laten lopen, maar we hebben geen grote wijzigingen doorgevoerd. We hebben ervoor gekozen om de verschillende versies zoveel mogelijk hetzelfde te houden, zo is iedereen tevreden”, aldus Sigurgeirsson.

Sigurgeirsson ging ook nog even in op het ontwikkelproces om een Nintendo 3DS-game over te zetten naar een High Definition-scherm. “Toen ik één van onze medewerkers de game zag testen, viel me iets op aan de ogen van één van de personages. Ze leken een beetje verkeerd te staan. Maar toen ik het van dichtbij zag, merkte ik pas de kleine radertjes op in de ogen. De art-director vertelde mij toen dat deze ook al in de 3DS-versie zaten. Ik was positief verrast dat we zoveel detail uit dat kleine apparaat hebben gekregen.”

Wanneer SteamWorld Dig gaat verschijnen, is nog niet bekendgemaakt. De verwachting ligt in elke geval tegen eind mei. Als je hem al hebt gespeeld op één van de andere systemen, deel dan je ervaringen met ons.

Bron: GamesRadar

SteamWorld Dig komt naar de Xbox One

SteamWorld Dig komt naar de Xbox One

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch