Menu Premium

Square Enix werkt mogelijk aan een nieuwe RPG voor de consoles

Karim Shehata 25/11/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wanneer je Square Enix roept, roep je eigenlijk ook meteen Final Fantasy. Alhoewel de laatste delen niet meer de spectaculaire impact maakte als bijvoorbeeld een Final Fantasy VII ten tijde van de eerste PlayStation, is de serie nog altijd groot en dragen veel gamers Final Fantasy een warm hart toe. Nu lijkt het erop dat Square Enix bezig is met een nieuwe RPG voor de consoles.

Dit is echter wat op te maken valt uit een gelekt interview van het Japanse Famitsu met de baas van Square Enix, genaamd Yosuke Matsuda. Hij zei in dit interview dat Square Enix bezig is met een nieuwe RPG voor de consoles en geeft daarbij duidelijk aan dat het hier niet om een remake gaat. “In december gaan we de game aankondigen”, aldus Matsuda, wanneer dit interview echt afgenomen blijkt te zijn. Om tegen te gaan dat gamers dit nieuws verkeerd gaan opvatten, zei hij dat er nog veel meer games in ontwikkeling zijn, zowel in Japan als daarbuiten. Deze studio’s werken zowel aan consolegames, als aan PC-titels en games voor smartphones en tablets.

Het speculeren zal nu ongetwijfeld goed van start gaan. Een nieuwe Final Fantasy komt er al in de vorm van deeltje vijftien, waardoor het onwaarschijnlijk zal zijn als dit nieuws over een nieuwe game binnen deze franchise zou gaan. Zou het hier gaan om Chrono Trigger? Of komt Square Enix met een nieuwe IP aanzetten?

Bron: Kotaku, CS Blog (Japans)

Square Enix werkt mogelijk aan een nieuwe RPG voor de consoles

Square Enix werkt mogelijk aan een nieuwe RPG voor de consoles

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch