Menu Premium

Sony’s VR-bril Project Morpheus verschijnt in de eerste helft van 2016

Karim Shehata 04/03/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het tijdperk van Virtual Reality gaat nu echt langzamerhand aanbreken. Alhoewel de technologie natuurlijk nog altijd zwaar kan gaan floppen, zijn Oculus, Valve en Sony hard bezig aan verschillende projecten. Nu is er meer informatie naar buiten gekomen over Sony’s VR-project, genaamd Project Morpheus. Zo weten we dat de bril in de eerste helft van 2016 zal gaan verschijnen. Dit heeft Sony zojuist bekendgemaakt op de Game Developers Conference 2015.

Alhoewel de uiterste verschijningsdatum van 30 juni 2016 nog ver van ons vandaan is, is Sony wel het eerste bedrijf dat een tijdsbestek durft te noemen voor de consumentenlancering van een Virtual Reality-bril. Naast een datum ging Sony ook dieper in op de specificaties van het apparaat. Zo zou je het bijvoorbeeld verrassend kunnen noemen dat de bril volgens Sony 120 frames per seconde weet te verwerken en maar 18 ms lag heeft. Daarnaast heeft Sony het 5 inch LCD-scherm vervangen door een 5,7 inch OLED scherm, welke een resolutie heeft van 1920 bij 1080. Hou overigens wel nog even in het achterhoofd dat deze hardware niet allemaal het eindproduct gaan halen, waardoor de bril waarschijnlijk over nog iets betere specificaties beschikt wanneer deze verschijnt.

Sony heeft naast het technische aspect ook de software voor Project Morpheus heel kort besproken. Voorlopig weten we nog niet welke games speelbaar gaan worden met Project Morpheus, maar daar komt in juni verandering in tijdens de E3. Sony heeft namelijk beloofd om tijdens het evenement dat wordt gehouden in het Amerikaanse Los Angeles games aan te kondigen die Morpheus ondersteunen. Of het hier om veel nieuwe games gaat, of ondersteuning van games waarvan we al weten dat ze komen is niet bekendgemaakt door Sony.

Project Morpheus gaat natuurlijk hand-in-hand met de PlayStation 4 en voorlopig verloopt de verkoop van deze console erg voorspoedig. Het Japanse bedrijf laat het namelijk niet bij aankondigingen over de VR-bril, want Sony vertelt op de GDC ook dat de PlayStation 4 20,2 miljoen keer is verkocht tot op heden. Of en hoeveel meer PlayStation 4’s er zijn verkocht ten opzichte van Xbox One’s, is niet bekend. Microsoft heeft de lippen namelijk al een aardig tijdje stijf op elkaar zitten betreft de verkoopcijfers van de Xbox One.

Hoeveel PlayStation 4’s er zijn verkocht als Project Morpheus verschijnt, is nu natuurlijk nog niet in te schatten. Wel lijkt de VR-bril in ieder geval een hele grote markt aan te gaan spreken, maar belangrijk is natuurlijk ondersteuning voor de VR-bril. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de gamer het apparaat ziet zitten en ‘m koopt, maar dat is voorlopig allemaal toekomstmuziek. De bril verschijnt zoals gezegd pas in de eerste helft van 2016 en op de aankomende E3 horen we welke games de Morpheus ondersteunen. Ik zit er in ieder geval klaar voor, jij ook?

Bron: Gamesindustry.biz

Sony's VR-bril Project Morpheus verschijnt in de eerste helft van 2016

Sony’s VR-bril Project Morpheus verschijnt in de eerste helft van 2016

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch