Menu Premium

Sony ziet de waarde niet van EA Access op PlayStation-platformen

Gamekings Redactie 30/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het stond waarschijnlijk al een tijdje in de planning, maar EA heeft gisteren dan écht EA Access aangekondigd. Duidelijk was het al dat het een samenwerking is tussen Microsoft en EA, zodat de dienst op de Xbox One beschikbaar wordt, en verder werd er met geen woord over bijvoorbeeld de PlayStation 4 gesproken. Mocht jij een PlayStation 4 bezitter zijn en ook graag van EA Access gebruik willen maken, is er nieuws. Sony ziet de waarde niet van EA Access op PlayStation-platformen, waardoor de dienst van EA daar dus ook niet op gaat verschijnen.

In een e-mail naar GameInformer reageert een Sony-vertegenwoordiger op de vraag of EA Access ook naar de PlayStation-platformen komt. Volgens de vertegenwoordiger hebben ze bij Sony wel gekeken of het beschikbaar maken van EA Access een goed idee is, maar werd de beslissing gemaakt dat dit niet het geval is. Dit voornamelijk door PS Plus, de dienst van Sony zelf. “Het aantal PlayStation Plus abonnementen is sinds de lancering van de PlayStation 4 met 200 procent gestegen, wat laat zien dat gamers graag een abonnement hebben die meerdere services bieden, voor verschillende apparaten, voor een lage prijs. Wij denken niet dat extra geld vragen aan onze fans voor een EA-specifieke dienst een goede waarde representeert voor de PlayStation-gamer”, aldus de reactie van Sony.

De stijging van het aantal PlayStation Plus abonnementen heeft naar grote waarschijnlijkheid ook te maken met het feit dat de dienst nodig is om online te kunnen gamen op de PlayStation 4, maar veel abonnementhouders zijn ook zeer te spreken over de deals die PS Plus met zich meebrengt. Nu kan het zo zijn dat we in de toekomst geen EA-titels meer als onderdeel van PS Plus gaan zien of dat elke uitgever met hetzelfde idee op de proppen komt. Of dit gaat gebeuren, hangt natuurlijk ook af van hoe succesvol EA Access gaat zijn op de Xbox One.

Sony ziet de waarde niet van EA Access op PlayStation-platformen

Sony ziet de waarde niet van EA Access op PlayStation-platformen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch