Menu Premium

Sony verkoopt al haar aandelen in Square Enix

Karim Shehata 16/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Normaal gesproken gaat het over games op deze website, maar om games te maken is geld nodig. Dit geld kan opgehaald worden door middel van bijvoorbeeld Kickstarter, maar grote bedrijven doen dit op andere manieren. Meestal heeft een groot bedrijf al een aardige buffer aan geld, maar ‘het geld moet natuurlijk blijven rollen’. Nu heeft Sony wat dat betreft goede zaken gedaan, want Sony verkoopt al haar aandelen in Square Enix. Dit levert het bedrijf waarschijnlijk zo’n 47 miljoen dollar op.

Het is namelijk nog niet helemaal duidelijk hoeveel geld deze verkoop Sony oplevert, maar zoals gezegd lijkt dit zo’n 47 miljoen dollar te gaan worden. Dit zijn dus geen misselijke bedragen, maar Sony Computer Entertainment had dan ook 9.520.000 aandelen in Square Enix. Deze aandelen zijn allemaal verkocht aan het Japanse SMBC Nikko Securities inc. Dit bedrijf is een erg groot beursvennootschap in het land van de rijzende zon en daarmee is Sony dus al haar aandelen in Square Enix kwijt. Er lijkt op dit moment niet echt een reden te zijn voor het feit dat Sony afstand doet van deze aandelen in één van de grootste Japanse gamebedrijven.

Of deze ontwikkeling erg voordelig uitpakt voor de game-industrie in Japan, valt voorlopig te bezien. Sony heeft deze aandelen al een aardig tijdje in Square Enix zitten en dit leek dan ook altijd een goede reden voor de vele exclusieve PlayStation-games van het bedrijf. De laatste tijd werd dit echter minder, want de gehele Final Fantasy XIII-reeks is ‘gewoon’ op de Xbox 360 verschenen. Daarnaast verschijnt Final Fantasy XV, voormalig Final Fantasy vs. XIII en tevens exclusief voor de PlayStation 3, nu voor de PlayStation 4 en de Xbox One. Of deze beslissingen van Square Enix iets te maken hebben met de Sony’s verkoop van de aandelen in de Japanse uitgever is dus onduidelijk, maar zou wel een band kunnen hebben met de bewering hierboven. Opmerkelijk is het nieuws in ieder geval wel.

Sony verkoopt al haar aandelen in Square Enix

Sony verkoopt al haar aandelen in Square Enix

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch