Menu Premium

Sony stopt support voor YouTube en Maps voor PS Vita

Jeroen Wiersma 28/01/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Al is het nieuws in de gamewereld wat vaker positief dan het acht uur journaal, ook hier is niet alles rozengeur en maneschijn. Nu is er namelijk vervelend nieuws voor fanatieke gebruikers van de PlayStation Vita. Dit keer geen vooruitgang, maar achteruitgang, want Sony stopt de support voor YouTube en Maps voor de PlayStation Vita.

Om te beginnen met de YouTube app: vanaf vandaag is deze niet meer te downloaden naar je handheld en vanaf 20 april verdwijnt de ondersteuning volledig. Gelukkig kun je via de browser nog wel filmpjes blijven kijken, maar vermoedelijk zal dit niet optimaal werken. Daarnaast zullen PS Vita-gebruikers afscheid moeten gaan nemen van Maps. In een firmware patch die staat gepland voor maart zal Maps namelijk automatisch verwijderd worden. Near verliest daarbij essentiële functionaliteiten, waardoor die app zijn nut ook voor een groot deel verliest.

Sony heeft geen duidelijke reden gegeven voor het stoppen van de ondersteuning van deze apps. Vermoedelijk ligt er een kostenafweging aan ten grondslag. Blijkbaar heeft Sony geconcludeerd dat de hoeveelheid gebruikers niet opweegt tegen de licentiekosten voor deze apps. Maakte jij regelmatig gebruik van deze apps, of zal je ze nauwelijks missen?

Bron: Eurogamer – PlayStation

Sony stopt support voor YouTube en Maps voor PS Vita

Sony stopt support voor YouTube en Maps voor PS Vita

 

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch