Menu Premium

Sony kondigt The Last of Us-film aan op de Comic-Con

Gamekings Redactie 25/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

We moeten er waarschijnlijk nog een paar jaar op wachten, maar toch vond Sony het de hoogste tijd om er een belangrijke aankondiging uit te gooien: Sony kondigt The Lat of Us-film aan op de Comic-Con. Tijdens een panel discussie van Sony Screen Gems op de conventie in San Diego is bevestigd dat de productie op het moment in de beginfase is. Er wordt aan gewerkt door Neil Druckman, die ook het script voor de game schreef, en Sam Raimi is aan het project verbonden als producer. Raimi is bekend als de man achter Evil Dead.

Het team wil proberen om zo trouw mogelijk te blijven aan de game. Zo is er bijvoorbeeld op aangedrongen om de openingsscène hetzelfde te houden. De enige concessie die gedaan zal moeten worden, is dat het verhaal wat ingekort zal zijn. Er wordt op dit moment nog gezocht naar een regisseur. Voor Raimi en Druckman is het belangrijk dat deze er voor gaat zorgen dat de film geen goedkope kopie van de game gaat worden.

Qua casting is er nog niets concreets, maar wel zullen fans blij zijn te horen dat er met Maisie Williams wordt gesproken (Arya Stark uit Game of Thrones) om eventueel de rol van Ellie te gaan vertolken. Vanuit het publiek in San Diego werd er gevraagd of Ellen Page een optie is, maar volgens het panel is Page te oud om Ellie te spelen. Voor de rol van Joel werden geen namen genoemd, maar de schrijver en producer gaven aan dat ze de acteur wel de vrijheid willen geven om op zijn eigen manier invulling te geven aan het personage.

Deze woorden klinken zowel vaag als hoopvol, als je het zo stellen kunt. We weten als gamers maar al te goed dat films gebaseerd op toffe gametitels maar wat vaak mislukken. Het is positief dat de schrijver achter de game zo nauw bij de film betrokken is, en dat ze hun best doen trouw te blijven aan de PlayStation-bestseller. Aan de andere kant: het blijft bij beloftes en het statement over de invullling van de rol van Joel spreekt de eerdere beweringen een beetje tegen.

Wat is jouw verwachting van een The Last of Us film? Een goed idee, of is het beter om briljante games gewoon briljant te laten zijn zonder allerlei spin-offs? En wat denk je van Maisie Williams als Ellie?

The Last of Us-film is aangekondigd op de Comic-Con

The Last of Us-film is aangekondigd op de Comic-Con

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch