Menu Premium

Sony gaat zich meer focussen op PlayStation-divisie

Karim Shehata 25/11/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De PlayStation 4 verkoopt als een tiet, maar de problemen bij Sony zijn bekend. Een aantal jaren geleden ging het financieel helemaal de mist in met Sony en stukje bij beetje lijkt het gigantische Japanse bedrijf uit het dal te kruipen, maar hosanna is het zeker nog niet. In de zomer kwam Sony namelijk nog naar buiten met bedroevende cijfers en daarom moet er dus iets veranderen bij het bedrijf. Eerder vandaag kwam al naar buiten dat Sony de sponsordeal met de FIFA hoogstwaarschijnlijk niet gaat verlengen en nu zegt het bedrijf zich meer te gaan focussen op de PlayStation-divisie.

Dit betekent dat Sony met haar televisies, smartphones en tablets niet meer per se op zoek is naar meer marktaandeel, maar alleen naar pure winst. Hierdoor gaat de focus dus vooral over naar de PlayStation-divisie, de enige echt goed verkopende en goed lopende tak binnen Sony. Simpel gezegd gaat Sony dus alleen nog maar apparaten maken die winst kunnen maken, anders gaat Sony er niet meer mee aan de slag. Het bedrijf heeft een aanzienlijk marktaandeel verloren aan onder meer Apple en Samsung in de afgelopen jaren en kan het zich niet langer meer veroorloven om verliesgevende producten in de winkels te leggen. De kant van Sony die het maken van films voor zijn rekening neemt lijkt ongeschonden te blijven en het Japanse bedrijf denkt zelf dertig procent meer winst te boeken in deze divisie.

Zoals in de eerste alinea vermeldt staat, gaat Sony zeer waarschijnlijk ook stoppen met het sponsoren van de FIFA. De voetbalbond is in opspraak gekomen door de rapporten die naar buiten zijn gekomen over de toewijzing van de WK’s van 2018 en 2022 in respectievelijk Rusland en Qatar. In een eerder stadium zag Fly Emirates al geen heil meer in de samenwerking met de FIFA en nu lijkt Sony daar dus bij te komen. Of dit betekent dat Sony ook haar handen aftrekt van de sponsordeal met de UEFA voor de Champions League is nog de vraag.

De focus gaat dus meer naar de PlayStation-kant van het bedrijf en Sony hoopt zo dus op hoger tempo een gezond bedrijf te worden. Laten we hopen dat wij gamers hier nog veel profijt van gaan zien, in de vorm van meer en kwalitatief nog betere games!

Bron: Reuters

Sony gaat zich meer focussen op PlayStation-divisie

Sony gaat zich meer focussen op PlayStation-divisie

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch