Menu Premium

Sony bood aan om te helpen met het maken van Titanfall voor de PS Vita

Karim Shehata 17/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Titanfall is een maand geleden verschenen voor de PC en de Xbox One en verscheen deze maand voor de Xbox 360. De game is dus op de consoles een exclusieve Xbox-titel, maar dit had heel anders kunnen lopen. Voordat de game werd aangekondigd had Respawn namelijk gesprekken met Sony over een PS4-versie van Titanfall, maar het Japanse bedrijf was op dat moment nog niet bereid om het over de specificaties van die console te hebben. Daarvoor in de plaats kwam het Japanse bedrijf met een opmerkelijk voorstel, want Sony bood aan om te helpen met het maken van Titanfall voor de PS Vita.

Dit wordt duidelijk door middel van een artikel op Gamespot. De game had dus zomaar op de PlayStation Vita kunnen verschijnen en wanneer dit goed was gedaan, had de game natuurlijk perfect gepast op Sony’s handheld. Voorlopig lijkt het er echter op dat we in ieder geval de eerste Titanfall niet meer gaan zien op een PlayStation-platform, want Microsoft heeft de game exclusief weten te krijgen en voorlopig ook weten te behouden. Hardnekkige geruchten van ongeveer een maand geleden beweerde wel dat een eventuele tweede Titanfall-game wél gewoon naar de PlayStation 4 én de Xbox One komt, waardoor er misschien dan ruimte is voor een PS Vita-versie van de game.  Het zou na dit aanbod van Sony voor de eerste game in ieder geval niet helemaal ondenkbaar zijn.

Dat er überhaupt ooit een Titanfall-game voor een Sony-platform verschijnt, is op dit moment nog puur speculatie. Wel leert het verleden ons dat Microsoft meestal niet de volledige exclusiviteit van een game weet te behouden, want onder meer BioShock en Mass Effect verschenen in eerste instantie alleen voor de Xbox 360. Later kwamen hier ook PlayStation 3-versies van en werden deze series uiteindelijk gewoon gecontinueerd op beide platformen. Met Titanfall is dit voorlopig echter nog niet het geval, want de game is nu alleen te spelen op de PC, Xbox One en de Xbox 360.

Sony wilde helpen met maken van een PS Vita-versie van Titanfall

Sony wilde helpen met maken van een PS Vita-versie van Titanfall

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch