Menu Premium

‘SNES Mini is in productie en verschijnt eind dit jaar’

Richard den Toom 19/04/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eind vorig jaar had Nintendo een onverwachte hit te pakken, voor Nintendo zelf althans, met de NES Classic Edition, de Mini NES of hoe je het ding ook wil noemen. Een oude NES in een nieuw jasje met een selectie van de beste NES-games er al op geïnstalleerd. Het apparaat bleek ongekend populair en vloog de deur uit, maar om de een of andere reden heeft Nintendo de productie van de Mini NES stopgezet. Volgens bronnen van Eurogamer is de belangrijkste reden daarachter dat Nintendo bezig is met een nieuwe uitvoering van de Super Nintendo, de SNES Mini!

Kennelijk kunnen de fabrieken van Nintendo de productie van de NES én SNES Mini niet aan. De productie van de laatste draait op dit moment in ieder geval op volle toeren en net als de NES Mini vorig jaar, moet de SNES Mini aan het einde van het jaar gaan uitkomen. Het ligt in de lijn der verwachting dat de SNES Mini op een vergelijkbare manier gaat werken, met een aantal games er al van tevoren op geïnstalleerd. Dé grote vraag is natuurlijk welke games straks te spelen zullen zijn: de SNES is volgens velen de beste console van Nintendo met een imposante line-up aan games.

Eurogamer beschikt over goede bronnen aangaande Nintendo en had al eerder primeurs uit die hoek te pakken. Vanuit Nintendo is er nog niet gereageerd op het bericht, dus er kan nu nog lekker gespeculeerd worden! Wat verwachten jullie van de SNES Mini op het gebied van games? En wat moet er ten opzichte van NES Mini verbeterd worden? Speculeer in de comments!

Bron: Eurogamer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastE3 2018Merch