Menu Premium

‘SNES Mini is in productie en verschijnt eind dit jaar’

Richard den Toom 19/04/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Eind vorig jaar had Nintendo een onverwachte hit te pakken, voor Nintendo zelf althans, met de NES Classic Edition, de Mini NES of hoe je het ding ook wil noemen. Een oude NES in een nieuw jasje met een selectie van de beste NES-games er al op geïnstalleerd. Het apparaat bleek ongekend populair en vloog de deur uit, maar om de een of andere reden heeft Nintendo de productie van de Mini NES stopgezet. Volgens bronnen van Eurogamer is de belangrijkste reden daarachter dat Nintendo bezig is met een nieuwe uitvoering van de Super Nintendo, de SNES Mini!

Kennelijk kunnen de fabrieken van Nintendo de productie van de NES én SNES Mini niet aan. De productie van de laatste draait op dit moment in ieder geval op volle toeren en net als de NES Mini vorig jaar, moet de SNES Mini aan het einde van het jaar gaan uitkomen. Het ligt in de lijn der verwachting dat de SNES Mini op een vergelijkbare manier gaat werken, met een aantal games er al van tevoren op geïnstalleerd. Dé grote vraag is natuurlijk welke games straks te spelen zullen zijn: de SNES is volgens velen de beste console van Nintendo met een imposante line-up aan games.

Eurogamer beschikt over goede bronnen aangaande Nintendo en had al eerder primeurs uit die hoek te pakken. Vanuit Nintendo is er nog niet gereageerd op het bericht, dus er kan nu nog lekker gespeculeerd worden! Wat verwachten jullie van de SNES Mini op het gebied van games? En wat moet er ten opzichte van NES Mini verbeterd worden? Speculeer in de comments!

Bron: Eurogamer

Loading...
 • Heel slim. Daarna nog een mini n64 en deze jongen is helemaal happy!

  • Pascal Tettero

   met 30 games ben jij happy of ga je ook hacken? voor hacken heb je geen mini nodig..

   • Geen idee wat je bedoelt maar ik vind de nes mini een vet ding. En die snes nog vetter omdat toch de console is die me het meest heeft gedaan. ’t gaat me niet echt om ’t spelen van de games. Meer om ’t hebben van dit ding.

 • Suntyx

  Ik ga hem pre-orderen, hopen dat hij net als de mini-NES niet meer gemaakt wordt en dan verkoop ik hem weer over een paar jaar. Gratis geld.

  • Michel

   Ik denk dat je de enige bent…

   • Pascal Tettero

    tja jammer dat zulke mensen ook bestaan, ik zou hem ophalen bij die gast als die dan 150 ofzo vraagt zal ik hem 100 euro schade geven zodat hij geen winst maakt XD

    • Michel

     Nou nou Pascalleke, dat is niet bepaald vredelievend.

 • PauluitOosterhout

  Niet echt een verrassing maar toch leuk om te horen. Toen de mini nes uitkwam hoop ik al dat ze zouden doorgaan met de mini snes. Ik vraag me af welke games ze erop zetten. Deze ga ik zeker pre-orderen.

  • Pascal Tettero

   streetfighter zal er wel opstaan, probotector? vergeet dat maar. koopt een retron 5 dan kan je die games ook spelen al gaat probotector dan wel een hoop geld kosten. heb 2 op de nes gekocht voor 30.

 • Van Durme Helgen

  Leuk nieuws maar Nintendo zou hun beter volledig focussen op de switch,meer game aanbod.

  • Pascal Tettero

   voor de mensen die een wii u hebben.. hoe bedoel je meer? remakes en 1 2 switch tellen niet als games.. voor mij is er nog gewoon niks.

 • johan solo

  Doe mij maar een mini gamecube!

  • Pascal Tettero

   is die nog niet mini genoeg dan?

 • Bridgeman

  Nice, deze keer zorg ik dat hem op dag 1 pre-order. Bij de NES Classic had ik dat niet gedaan, met veel geluk nog eentje bij de lokale Media Markt kunnen vinden. Hopelijk wordt die SNES Classic ook snel weer gehackt, dan gebruik ik de NES Classic om NES games te spelen en de SNES Classic om SNES games te spelen. Een collectie van mini consoles, super nice.

  • Pascal Tettero

   en dan heb je roms ofzo? dan kan je dus net zo goed zo’n cardridge kopen waar je roms op kan zetten.. een snes met originele of repro games is zeker te duur voor je XD geen woorden voor voor mensen die hacken.. te triest voor woorden

   • Bridgeman

    Dan ben je duurder uit en heb je lelijker beeld… No thanks. En met de NES Classic heeft Nintendo letterlijk roms gedownload en ze op dat ding gezet, precies hetzelfde als wat wij doen. Dus zie niet wat er mis mee is als Nintendo het zelf doet.

    • Pim van Nunen

     of je koopt de retron 5
     je kan NES, SNES, gameboy, Gameboy color, Gameboy advance en sega genisis
     hd beeld
     hdmi kabel
     ja hebt de cartridges nodig
     en je kan de orginelen controllers gebruiken

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord