Menu Premium

Sierra dropt een aantal klassieke games op Steam

Mark Hoogland 29/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Developer Sierra Entertainment, ooit verantwoordelijk voor een reeks legendarische adventure games, heeft een deel van haar oude back catalogue vandaag beschikbaar gemaakt op Steam. De nostalgisten onder ons kunnen nu hun lol op met een reeks point-and-click klassiekers en een een enkele city builder.

Sierra Entertainment, dat in zijn gloriedagen de naam Sierra On-Line droeg, werd in 1979 opgericht door Ken en Roberta Williams. De grote concurrent van LucasArts maakte vooral in de jaren tachtig furore met adventure franchises als Leisure Suit Larry, Space Quest en King’s Quest. De studio werd in 2008 opgenomen door Activision, om datzelfde jaar te sluiten. In 2014 volgde echter de wederopstanding, met als doel oude titels uit te brengen en met indie-developers samen te werken. Zo verzorgen ze onder meer de release van The Odd Gentlemen’s King’s Quest-reboot.

Goed, van bovenstaande titels zit er geen eentje in de vandaag uitgebrachte bups. Wat je wel kunt scoren? De gehele verzameling van zowel Police Quest als Quest for Glory, de drie Gabriel Knight games en beide delen van – het voor die tijd extreem bloederige – Phantasmagoria. Mocht je een hekel hebben aan adventures, dan kun je Romeinse steden bouwen in Caesar 3 en Caesar 4, of anders de isometrische steampunk/fantasy-RPG Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura herbeleven.

Lijkt het jou wel wat om één of meerdere van deze oude classics nog eens te checken? Of mis je juist die ene favoriet uit de stal van Sierra? Deel je zoete herinneringen in de comments!

Bron: Steam

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch