Menu Premium

Shadow Warrior verschijnt op 26 september voor de Xbox One en PS4

Gamekings Redactie 29/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen jaar kwam ninja-game Shadow Warrior uit. De titel was een reboot van de gelijknamige game uit 1997. Het origineel werd toentertijd ontwikkeld door 3D Realms, bekend van de Duke Nukem- en Commander Keen-games. De reboot is gebouwd door Flying Wild Hog, dat eerder werkte aan de indie-shooter Hard Reset. Zowel Hard Reset als de reboot van Shadow Warrior kwamen vooralsnog alleen naar de PC. Laatstgenoemde game werd vorige jaar redelijk goed ontvangen en binnenkort kunnen we dan toch met de titel aan de slag op de next-gen consoles, dankzij uitgever Bandai Namco. Shadow Warrior verschijnt op 26 september voor de Xbox One en PlayStation 4, precies één jaar na de release van de PC-versie.

Shadow Warrior is een shooter met een erg old-skool sfeertje, waarin je als ninja los mag gaan op allerlei gespuis. Gamers die de originele Doom en Duke Nukem 3D hebben gespeeld, gaan veel van deze gameplay herkennen. Je hebt een keur aan verschillende wapens die elk ook nog eens meerdere fire-modes kennen. Daarnaast kent de game geen automatische healing, zoals je tegenwoordig veel tegenkomt in shooters. Het plot draait om een mythische katana die opnieuw gesmeed moet worden en je mag dan ook met voorgenoemde zwaard huis houden. Ook mag je, zoals het een echte ninja betaamt, in de rondte slingeren met shurikens of van een afstandje de schedel van een lelijkerd opfleuren met een crossbow-bolt. Verder heb je nog een aantal speciale vaardigheden tot je beschikking, waarmee je bijvoorbeeld kunt healen. De versie van de game, die eind september voor de next-gen consoles verschijnt, bevat naast opgepoetste graphics ook exclusieve content. Verwacht bijvoorbeeld een Arena-mode waarin je waves van enemies moet afslachten, extra wapens en zelfs een nieuw stukje campaign.

Ben jij een fan van ninja’s en ben je toe aan een nieuwe shooter, hou deze titel dan zeker in de gaten. Op 26 september verschijnt ‘ie voor de PlayStation 4 en Xbox One. Mocht je de game op PC willen spelen, dan is Shadow Warrior nu al te krijgen op Steam en GOG. Bij laatstgenoemde kun je overigens ook het origineel op de kop tikken, als je daarin geïnteresseerd bent.

Shadow Warrior verschijnt op 26 september voor de Xbox One en PS4

Shadow Warrior verschijnt op 26 september voor de Xbox One en PS4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch