Menu Premium

Sega maakt 57,4 procent minder winst dan vorig jaar

Karen Koch 01/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het zijn moeilijke tijden voor de entertainment-industries. Vooral de game-industrie heeft het commercieel gezien zwaar gehad de afgelopen jaren. Veel uitgevers hebben dan ook te lijden onder weinig titels die ze kunnen uitgeven of pure desinteresse van de gamers. Zo worstelt ook uitgever Sega dit jaar met dalende winsten. Sega maakt 57,4 procent minder winst dan vorig jaar in hetzelfde kwartaal, zo maakt de uitgever bekend.

Het eerste kwartaal, dat liep van begin april tot eind juni dit jaar, begon goed voor de uitgever. Het leek er eerst namelijk zelfs op dat ze het beter zouden doen dan afgelopen jaar. Helaas voor Sega vielen de uiteindelijk winstmarges toch tegen en nu verwachten ze op het halfjaarlijkse punt zelfs een nog groter verlies dan dat ze nu al hebben.

Een reden voor deze grote daling in winstmarge is dat Sega slechts één titel heeft uitgegeven in het eerste kwartaal van dit jaar. Deze game was Persona Q: Shadow of the Labyrinth dat ongeveer 250,000 exemplaren heeft weten te verkopen volgens de cijfers. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog gewoon games die al eerder waren verschenen verkocht. Sega moet het echter niet alleen hebben van de retail games en haalt het grootste deel van haar winst uit arcadegames en Pachinko-machines. Deze favoriete bezigheden van Japanse businessmannen hebben namelijk een enkele honderden miljoenen dollars in het laatje van Sega gebracht.

Sega is niet de enige uitgever die problemen heeft met het maken van winst. Eerder dit jaar zagen we bijvoorbeeld ook dat Nintendo het moeilijk had en enkele honderden miljoenen verlies had gedraaid over het hele afgelopen jaar. Voor Nintendo is deze trend al wat langer aan de gang, want het bedrijf heeft nu voor het derde jaar op rij verlies gedraaid. Hopelijk komt het voor Sega niet op eenzelfde verhaal neer. In ieder geval heeft de uitgever nog een aantal grote titels op de planning staan die er toch voor kunnen zorgen dat dit fiscale jaar goed eindigt. Zo gaat Sega in ieder geval nog Bayonetta 2, Sonic Boom en Alien: Isolation op haar naam kunnen schrijven. Zullen deze titels Sega redden van een jaar verlies draaien of kunnen ze de schade alleen maar proberen in te perken? We zullen het vanzelf zien naarmate het jaar vordert.

Sega maakt 57,4 procent minder winst dan vorig jaar

Sega maakt 57,4 procent minder winst dan vorig jaar

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch