Menu Premium

Sega draait zwaar verlies in eerste kwartaal dit jaar

Mark Hoogland 31/07/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Rode cijfertjes voor Sega! Het in de jaren negentig zo machtige bedrijf maakte vandaag haar eerste kwartaalcijfers van het boekjaar 2016 bekend, en die liegen er niet om. Over de gehele linie is er financieel aanzienlijk minder gepresteerd dan vorig jaar.

Zo is de netto verkoop van Sega gedaald met een – omgerekend – nipte 300 miljoen dollar, een daling van 41,2% ten opzichte van vorig jaar. Het verlies in bedrijfsopbrengsten telde zo’n 76 miljoen dollar, met een terugloop in netto winst van 63,8 miljoen. Entertainment Contents Business, de gaming divisie van Sega, deed het relatief minder slecht; het verlies in bedrijfsopbrengsten is nagenoeg gehalveerd in vergelijking met boekjaar 2015, waarbij de netto verkoop zelfs een voorzichtige stijging van 4,1% kende. Dat laatste is voornamelijk te danken aan het succes van mobile-titels, waaronder Chain Chronicle – Kizuna no Shintairiku en Hortensia Saga. De opbrengst van deze digitale producten is volgens Sega echter niet genoeg geweest om de krimpende verkoop van fysieke games te compenseren. Verder wijt het Japanse bedrijf de slechte prestaties ook deels aan de economie, die nog altijd terug te krabbelen heeft van de Europese schuldencrisis.

Sega verkeert al langere tijd in zwaar weer. Begin deze maand gaf CEO Hajime Satomi nog toe dat teleurstellende titels het vertrouwen bij gamers geschaad hebben. Hierdoor moet het bedrijf het op het moment vooral van zijn reputatie hebben.  Daarnaast ondergaat Sega deze zomer een reorganisatie die zo’n 300 werknemers hun baan zal kosten.

Bron: GameInformer

Sega draait zwaar verlies in eerste kwartaal

Sega draait zwaar verlies in eerste kwartaal

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch