Menu Premium

Rovio CEO Mikael Hed verlaat na vijf jaar de Angry Birds ontwikkelaar

Angelique Grift 29/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Meer dan vijf jaar heeft Mikael Hed aan hoofd gestaan van de Finse ontwikkelaar Rovio. In zijn tijd als CEO heeft  hij Angry Birds tot een wereldwijd succes gemaakt, want wie kent de game met wraakzuchtige vogels niet? Helaas komt vaak aan alles een einde, want Rovio CEO Mikael Hed verlaat na vijf jaar de Angry Birds ontwikkelaar.

In 2003 richtte Mikael Hed samen met Niklas Hed Rovio op, wat toen bekendstond als Relude, en nog geen zes jaar later werd Angry Birds losgelaten in de wereld. Ondanks dat Hed zijn CEO functie neerlegt, betekent het niet dat hij compleet afscheid heeft genomen van de Finse ontwikkelaar. De beste man zal nog bij Rovio werkzaam zijn als voorzitter van Rovio Animation Studios. Vanaf deze plek zal hij de film- en animatie-afdelingen overzien.

Wie de nieuwe CEO gaat worden, is ook al bekend. Vanaf 1 januari 2015 neemt Pekka Rantala de “hoodie” over van Hed. Rantala heeft de afgelopen drie maanden bij Rovio gewerkt als commercial officer. Misschien dat de naam je bekend voorkomt, want Rantala is ook nog werkzaam geweest bij Nokia.

Het duurt nog een aantal maanden voor het 2015 is en tot die tijd werken Rantala en Hed nauw samen om de overgang voor Rantala naar zijn nieuwe positie zo gladjes mogelijk te laten verlopen.

Rovio CEO Mikael Hed verlaat na vijf jaar de Angry Birds ontwikkelaar

Rovio CEO Mikael Hed verlaat na vijf jaar de Angry Birds ontwikkelaar

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch