Menu Premium

Rockstar Games begint rechtszaak tegen BBC

Franky Mangal 21/05/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een tijdje geleden werd bekend dat de Britse tv-zender BBC een film over Grand Theft Auto in de maak heeft, getiteld Game Changer. De film zal vooral gaan over de rechtszaak tussen Rockstar President Sam Houser en Jack Thompson, de zeer uitgesproken GTA-criticus.  Bij Rockstar is men allerminst blij met de film en dus begint Rockstar, via moederbedrijf Take Two Interactive, een rechtszaak tegen BBC om de film tegen te houden.

Rockstar zelf geeft hier in een verklaring het volgende over aan:”Take Two is een rechtszaak begonnen tegen de BBC vanwege diens aankomende film Game Changer, omdat deze verwijst naar de Grand Theft Auto serie en hiermee inbreuk wordt gedaan op een handelsmerk van Rockstar Games. Wij hebben alle rechten omtrent Grand Theft Auto in handen en zijn op geen enkele wijze betrokken bij dit project en wij willen niet dat deze ten onrechte worden gebruikt in een onofficiële uitbeelding van gebeurtenissen gerelateerd aan Rockstar Games. We hebben eerder pogingen ondernomen om tot een oplossing te komen met BBC, maar helaas zijn deze op niets uitgelopen.”

Ondertussen is de film, waarin Daniel Radcliffe(Harry Potter) en Bill Paxton(Edge of Tomorrow) de hoofdrollen vertolken, al in productie gegaan en staat een release later dit jaar gepland. Als het aan Rockstar Games ligt komt de film er dus helemaal niet.

Bron: IGN

Rockstar begint rechtszaak tegen BBC

Rockstar begint rechtszaak tegen BBC

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch