Menu Premium
Loading...

Rock Band 4 aangekondigd voor PS4 en Xbox One

Karim Shehata 05/03/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

De laatste tijd borrelde het al rondom de Rock Band en Guitar Hero-franchises en eigenlijk was het wachten tot het hoge woord eruit zou gaan komen. Dat hoge woord is er nu uit, want Rock Band 4 is aangekondigd voor de PlayStation 4 en Xbox One.

Ontwikkelaar Harmonix Music Systems, dat op dit moment ook werkt aan de comeback van Amplitude, brengt Rock Band hiermee dus terug naar de huizen van de gamers. Overigens is er verder niet zo heel veel duidelijk over Rock Band 4, maar Harmonix heeft wel laten weten dat zij nieuwe manieren hebben gevonden om Rock Band op opnieuw op de kaart te zetten. Daarnaast kun je alle DLC die je hebt aangeschaft in de eerdere Rock Band-delen meenemen naar dit deel, waardoor de grote fans van de serie in ieder geval niet met te weinig content komen te zitten wanneer het vierde deel verschijnt.

Wanneer Rock Band 4 is verschenen, zal het hier waarschijnlijk even bij blijven wat betreft Rock Band. Niet op het gebied van DLC, maar wel op het gebied van boxed games. Harmonix Music Systems ziet deze game namelijk als een project dat zich moet ontwikkelen op de lange termijn, waardoor je een jaar later niet meteen Rock Band 5 hoeft te verwachten. Daarnaast heeft de studio laten weten de game niet naar de Wii U en PC te brengen, omdat Harmonix deze game maakt met redelijk beperkte middelen en het daardoor simpel weg niet mogelijk acht de game op nog meer platformen te lanceren. Electronic Arts geeft de game namelijk niet langer uit. Ontwikkelaar Harmonix en Mad Catz zorgen er samen voor dat deze game, samen met de instrumenten, zijn weg zal gaan vinden naar de winkels.

“We konden niet blijer zijn dan dat we nu zijn om samen met Harmonix de band bij elkaar terug te brengen”, aldus Darren Richardson, de CEO van Mad Catz. Dit enthousiasme wordt niet al te verrassend gedeeld door Harmonix, want zij zeggen in de aankondiging dat ze niet kunnen wachten om gamers blij te maken met de core experience van Rock Band 4.

Harmonix Music Systems maakt later dit jaar verder bekend wat Rock Band 4 precies gaat inhouden. Misschien op de E3 in juni? Wie weet! Rock Band 4 staat namelijk gepland voor een release in  de zomer van 2015, voor zoals gezegd de Xbox One en PlayStation 4.

Bron: MCV

Rock Band 4 aangekondigd voor PS4 en Xbox One

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch