Menu Premium

Rare Replay krijgt andere controls om moderne gamer aan te spreken

Karim Shehata 28/07/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het begint er steeds meer op te lijken dat Rare terug is van weggeweest. Niet alleen zit er een nieuwe IP in de vorm van Sea of Thieves aan te komen, ook komen er een hele hoop oude Rare-games naar de Xbox One door middel van Rare Replay. Dat games echter niet meer zo besturen als in de tijd dat die games uitkwamen, is een feit. Daarom krijgen bepaalde games in de collectie andere controls om zo de moderne gamer aan te spreken.

Dit zegt art director Peter Hentze in een interview met OXM. “Onze designers hebben gekeken naar de control-systemen van bepaalde games, zoals bijvoorbeeld die van Jet Force Gemini, en waar mogelijk is er geprobeerd om de controls wat toegankelijker te maken voor de moderne gamer”, begint Hentze. “Naar elke game is individueel gekeken en is gedaan wat mogelijk is om er zo voor te zorgen dat spelers niet gefrustreerd raken en de beste ervaring mogelijk krijgen”, aldus Peter Hentze over Rare Replay, welke op 4 augustus 2015 in de winkels ligt.

Wat vind jij van dit principe? Is het een goed ding dat we enkele van de de oude pareltjes van Rare kunnen gaan spelen met de controls die we nu gewend zijn? Of had je liever gewild dat de studio alles bij het oude hield? Laat het ons weten in de comments!

Bron: GamesRadar

Rare Replay krijgt andere controls om moderne gamer aan te spreken

Rare Replay krijgt andere controls om moderne gamer aan te spreken

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch