Menu Premium

Rankingsysteem uit Halo 2 keert terug in The Master Chief Collection

Karen Koch 19/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Toen Halo 2 in 2004 uitkwam, was één van de populairste multiplayer features van de game het rankingsysteem. Voor alle Halo-fans die The Master Chief Collection willen aanschaffen, is er dan ook goed nieuws: Het rankingsysteem uit Halo 2 keert terug in The Master Chief Collection en zal als vanouds aanvoelen.

Toen Halo 2 tien jaar geleden voor het eerst naar de Xbox kwam, bevatte de multiplayer-modus een nieuw soort matchmaking-systeem. Dankzij het nieuwe algoritme waren er niet altijd genoeg speelbare matches beschikbaar, maar waren de matches wél beter gebalanceerd. Hoe vaak is het wel niet gebeurd dat iemand die een game al vanaf dag één speelt in een match terechtkomt met mensen die de controller pas vijf minuten in handen hebben? Dat levert voor beide partijen geen leuke of eerlijke gameplay op. Dankzij Halo 2’s rankingsysteem werden dit soort ongelijke matches voorkomen en bleef het voor iedereen altijd spannend.

Dat gamers dit rankingsysteem ook fijn vonden, bleek wel uit het feit dat Microsoft 343 Industries na de aankondiging van The Master Chief Collection een enorme lading aan vragen erover kreeg. Nu mag 343 eindelijk bekendmaken dat ze inderdaad het rankingsysteem uit Halo 2 gaan gebruiken en het ook over alle multiplayer-modi in alle vier de games in de collectie gaan uitspreiden. Het idee is dat je ranking omhoog gaat als je wint, maar ook omlaag gaat als je verliest. Zo blijf je altijd op niveau.

Halo: The Master Chief Collection komt dit jaar nog naar de Xbox One toe. Vanaf 14 november zal de set te krijgen zijn in Europa en is het mogelijk voor gamers om alle Halo-games tot en met deeltje 4 nog eens te spelen.

Rankingsysteem uit Halo 2 keer terug in The Master Chief Collection

Rankingsysteem uit Halo 2 keer terug in The Master Chief Collection

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch