Menu Premium
Loading...

Puzzelgame The Turing Test is nu verkrijgbaar op Steam

Lisette Atsma 30/08/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Turing Test is een door Alan Turing ontwikkelde test om de intelligentie van machines te testen. Nee, dit is niet wat je krijgt wanneer je deze game koopt. Wel heeft The Turing Test veel inspiratie uit de test en achterliggende gedachte gehaald bij het maken van de game.

The Turing Test speelt zich af op Europa. Ja, op. Het gaat hier niet om het continent, maar om een van de manen van Jupiter. Je speelt als Ava Turing, een wetenschapster die uit moet zoeken wat er in vredesnaam met de crew van een researchstation van de International Space Agency gebeurd is. Door het oplossen van allerlei puzzels ontrafel je steeds meer van het verhaal. De filosofie achter de game is dat je na gaat denken over wat het betekent om nu daadwerkelijk een mens te zijn. Hoe zijn we precies anders dan machines?

De game is ontwikkeld door hetzelfde bedrijf dat vorig jaar Pneuma uitgebracht heeft. Ook dit was een puzzelgame dat was gebaseerd rondom een groter vraagstuk, namelijk wat ‘de realiteit’ nu precies inhoudt.

Ga jij uitvogelen of je nu mens, of misschien toch een machine in menselijk jasje bent? Eén hint geeft de trailer je alvast: Vertrouw op je instincten. The Turing Test is nu verkrijgbaar op de Xbox One en via Steam voor op de PC.

Bron: YouTube

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch