Menu Premium

Ps3 en Vita samen kunnen concurreren met de Wii U

Gamekings Redactie 21/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Ps3 en Vita samen kunnen concurreren met de Wii U volgens John Keller van SCEA. De nieuwe Nintendo Wii U ligt vanaf november in de winkels. De console werkt samen met een grote, bijna tablet-achtige controller met een gigantisch touch screen erop. Zo wordt je game gedeeld tussen je TV en je controller.

Nintendo schreeuwt van de daken dat dit een geweldig innovatief idee is met eindeloze mogelijkheden. Uiteraard is concurrent Sony sceptisch: “We vertellen onze PlayStation fans voortduren dat wat de Wii U aanbiedt iets is wat de PlayStation 3 en de PlayStation Vita makkelijk kunnen doen”, volgens Keller. Maar Sony bewandelt een andere weg. Zij pushen de dual screen technologie niet zo erg als Nintendo. Keller verklaart: “Het hangt af van de content. We willen mensen niet dwingen.” Klinkt daar alweer een subtiele knauw naar Nintendo?

Keller volgt met: “Het is voor ons belangrijk dat de gamer de juiste ervaring meekrijgt. We kiezen onze plek op de markt, maar de dual screen technologie is zeker in huis.” Uiteraard mikt Nintendo met de Wii U toch nog steeds op een andere markt dan PlayStation, en innovatieve gadgets horen daarbij.

John Keller claimt zelfs dat veel retailers vragen om een PlayStation 3/Vita pakket, maar omdat de gebruikers aantallen al groot genoeg zijn heeft Sony daar nog geen concrete plannen voor. Bijna alle Vita bezitters hebben ook al een PlayStation 3, volgens Keller het bewijs dat de cross-over werkt. Maar goed, hoeveel mensen gebruiken de Vita vooral om te ontsnappen in een virtuele wereld als de echte wereld keihard zuigt, zoals in het openbaar vervoer, tijdens familie etentjes of als de vriendin Twilight zit te kijken? En hoeveel mensen linken daadwerkelijk hun Vita aan hun PlayStation 3 om volledig gebruik te maken van de dual screen technologie? Wat doe jij vooral met je PlayStation Vita?

De Ps3 en Vita samen kunnen concurreren met de Wii U

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch