Menu Premium
Loading...

Premium Journaal: Adblocker en Bug Fixes

Gamekings Boris
Google Plus Boris van de Ven
Foto Gamekings Shelly van Zeventer
Google Plus Shelly van Seventer
Mart Hartman 08/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bam! Het is tijd voor weer een Premium Journaal. Boris en Shelly overgieten zichzelf met nederigheid want er was de laatste maanden sprake van een irritante bug die sommige Premium-leden “on hold” zette. Op dat ogenblik was een Premium bezoek niet meer mogelijk. Dit en meer hoor je in dit Premium Journaal: Update en Bug Fixes.

Het probleem van de “on hold” Premium-leden zat hem in Paypal gebruikers die hun Credit Card zagen verlopen of hadden vervangen en dus tegen een mislukte betaling aanliepen. Dat viel niet eenvoudig te resetten. Inmiddels is dat probleem gelukkig opgelost. Voor de niet Premium-leden hebben we ook nog wat vervelender nieuws…we gaan weer zeuren over je adblocker… Maar goed, klik op play en Boris en Shelly praten je helemaal bij in dit Premium Journaal: Update en Bug Fixes.

Loading...
 • Kane888

  Ik zeg een giveaway met die jas van Dennis Mons.

  Wel lekker transparant Boris, houd ik van. Gelukkig heb ik zelf nergens last van.

 • Nawaqi

  Jammer dat de iDeal optie voor pay-what-you-want waarschijnlijk niet terugkomt, ik was erop aan het wachten. Als ik non-premium ben wil ik natuurlijk wel mijn adblocker uitzetten, maar ik heb de laatste tijd minder tijd om items te kijken en als ik dan een item kijk moet ik vaak om de 10 seconde bufferen. Ik heb er meer mensen over gehoord en begrijp dat het niet alleen aan Gamekings ligt maar voor mij als kijker is het wel bloedirritant. Ik heb meerdere items hierdoor al na 30 seconde weggeklikt.

  Verder leuk dat er meer variatie komt in de premium items, de discussies vond ik de laatste tijd niet zo interessant. Van mij mag het wel over games blijven gaan, politiek kings of voetbalkings hoeft van mij bijvoorbeeld niet.

  Oh, en please geen facebook comments 🙂

 • Kid MMXV

  Boris dit is een gratis alternatief voor Disqus; het werkt als een plug-in voor wordpress (wat jullie gebruiken dacht ik). https://wordpress.org/plugins/wpdiscuz/ Nadeel is wel dat huidige accounts voor GK weg zijn.

  En nog even ter verduidelijking! Ik heb mijn PayPal account gekoppeld aan mijn bankrekening en elke maand wordt er keurig 1 euro afgeschreven! Ik heb nooit een CC gehad en/of die aan mijn PP account gekoppeld.

  • Ossies Power

   https://www.spot.im/features/

   Is mischien ook wel een goeie

  • Kane888

   Groot gelijk over die beveiligde verbinding. Raar dat ze dat niet bieden.

  • Thegladoss

   Dan kunnen ze net zo goed meteen een Patreon opzetten.

   • Kid MMXV

    Zou een goed alternatief kunnen zijn, wiel hoef je niet altijd zelf uit te vinden.

   • Harry

    Natuurlijk niet. Dan gaan ze zich opwinden over de ~10% die Patreon vraagt voor haar diensten. Dan bouwen ze liever zelf een (half werkende) oplossing en voor je het weet staan er items op de site die de schuld van het niet goed werken bij partijen als iDEAL en Paypal leggen. 🙂

    Maar goed Patreon heeft geen iDEAL en een van de meest gehoorde klachten is dat mensen Paypal niet werkend (willen?) krijgen. Daarnaast word het via Patreon (of Kickstarter, Indiegogo, etc) meteen inzichtelijk hoeveel geld je binnenkrijgt en heb je vaak ook een verplichting van inzage wat je precies met het geld doet. Daar zitten Boris & Co niet op te wachten.

 • Stephan

  Ik snap de keuze heel goed, je moet wat proberen om de inkomsten te blijven houden. En voor ons items te kunnen blijven maken. Dat is toch wat we met elkaar willen? Ik ben zelf ook gewoon voor 1 eurie per maand premium.

  Alleen het technische deel moet wel echt perfect in orde zijn bij jullie Gamekings… er zijn nog steeds wel regelmatig bugjes of zoals dit gezeur met iDeal. Dat het niet werkt met machtigingen had al uitgezocht kunnen worden voor t gebouwd werd. Ik snap dat je snel wilt handelen, maar zoek en plan eerst rustig hoe iets moet werken.

  En als tip: leg ook nu dan nog op de ‘get-premium’ pagina goed uit wat je wel / niet kunt doen met Paypal. Een Paypal account werkt dus alleen als het aan een creditcard gekoppeld is?. Staat nu nog niet duidelijk op die pagina. En vertel bijv. ook (op die pagina) als je geen premium wilt worden HOE je gamekings whitelist in je adblocker.

 • nigel sint maarten

  ik zou gewoon adblockers in de kou laten staan we hebben al zoveel jaren gratis content en minimaal 12 euro voor een jaar content kom op dat kan je echt wel missen

 • Stephan

  Ander gek idee: zoals met kickstarter belonen voor grotere bijdrage. Wellicht met een grootse jaarlijkse premium-actie. Serious Gamequest 😉 Als iemand bijv. €100 voor een jaar premium betaald nodig je hem/haar uit om in de vrijdagmiddagstream te komen. Als iemand €200 voor een jaar betaald een gesigneerd Gamekings vest. Ik noem maar wat.

 • Ossies Power

  “Persoonlijk” vind ik het een goede zet … wij nederlanders bezuinige op alles wat los en vast zit … ik zelf heb premium en vergeet wel eens in te loggen .. dan maar 1 reclame ….ajo maak het uit je hebt tijd zat meestal ga je toch er beetje voor zitte voor de items .. t zijn geen kleine korte filmpjes van 5 minuten het is vaak wel een half uur dat je kijkt …. daar kan wel 10/40sec bij hoor

  Beetje E-surfer prikt wel door de reclames heen op sites …

  Maarja dat is mijn mening

  #50member

  50÷365=0.13 cent per dag …..

 • Gamergirl

  Ik heb geen creditcard en ben wel premium doormiddel van paypal. Het is wel mogelijk om je bankrekening te koppelen aan paypal.

 • Jacob Sikkex

  Wie in een patstelling (of patsituatie) is terechtgekomen, bevindt zich bijvoorbeeld in een situatie waarin een overleg muurvast zit. Er is geen uitzicht op een oplossing, omdat iedereen vasthoudt aan zijn eigen opvattingen. Volgens het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) is het probleem bij een patstelling vaak dat niemand de eerste wil zijn om een stap te zetten in de richting van een oplossing. Pas als de patstelling wordt doorbroken, is er weer een basis om verder te onderhandelen.

  Patstelling en patsituatie gaan terug op de schaakterm pat staan. Dit houdt in dat de schaakspeler die aan zet is, geen enkele zet kan doen. Dit betekent concreet: als hij zijn koning zou verplaatsen, zou die schaak komen te staan (en het is volgens de regels niet toegestaan de eigen koning schaak te zetten), en zijn andere stukken zijn óf allemaal van het bord verdwenen óf ze kunnen ook niet verplaatst worden. Als de speler die aan de beurt is geen zet kan doen, kan de andere speler ook niet meer aan de beurt komen – de schaakpartij moet dus worden beëindigd en de spelers delen het punt (het is dan remise).

  Het woord pat gaat terug op het Italiaanse patta (dat ook ‘pat’ betekent). Waarschijnlijk ligt het Latijnse werkwoord pacisci (‘bedingen, afspreken’) eraan ten grondslag.

  • Kane888

   Jij bent vast een blast op feestjes

   • Jacob Sikkex

    Ben altijd de gangmaker op feestje helemaal loco ouwe.

 • Reill

  Ik snap niet zozeer waarom je een Creditcard nodig zou moeten hebben, ook al zou je Paypal gebruiken.. Ik heb mijn bankrekening gekoppeld aan Paypal en elke maand gaat er gewoon via Paypal geld van mijn rekening af voor Gamekings hoor. Dat doe ik niet elke keer handmatig, ik heb Paypal daar gewoon machtiging voor gegeven en volgens mij is dat vrij automatisch gegaan en zonder problemen. Ik heb er geen creditcard aangelinkt.

 • Zrmi

  Sorry, maar ik laat mijn adblocker lekker aanstaan. De manier waarop reclame geplaatst wordt is gewoon te tergend! Als ze dit redelijk normaal zouden doen zonder rare popups, bewegende shit, filmpjes die halverwegen ineens over gaan in reclame, 3x hetzelfde filmpje verplicht moeten checken voordat de video eindelijk begint of geluidjes die ineens afspelen, dan kijk ik met veel plezier naar een reclame afbeelding of kort filmpje dat ergens op de site staat. Maar die onzin van tegenwoordig is gewoon niet aan te gluren.

  Overigens heb ik gewoon een premium account, maar bezoek ik de site regelmatig zonder in te loggen omdat ik de automatische login niet aan heb staan (eigen keuze!). Ik log eigenlijk alleen in wanneer ik een Premium item wil kijken wat me interessant lijkt. De normale video player is visueel ook beter verwerkt in de site.

 • Falmaiya

  >Meer politiek op Gamekings en The Guardian geloven wanneer het op Gamergate aankomt

  https://uploads.disquscdn.com/images/e928cf696cede0aca1177a3d57957b24552fe4bdc178867736116d1507feebb1.png

  • Duchess

   Ja, liever niet. En zeker niet met Emiel. Als ik die eenzijdige politieke bangmakerij wil horen dan zet ik De Wereld Draait Door wel aan, daar kom ik niet voor naar gamekings.

   • Simon

    @disqus_1XBqPXRBk3:disqus nuff said 🙂

    • NatteVaatdoek

     Inderdaad, maar ik hoop dat het nog wel een aantal keer herhaald wordt. Als het gebeurd zeg ik mijn premium op en download ik speciaal voor gamemings een adblocker.

   • Greenekitten

    Ik zou de meerwaarde van zo’n item ook niet zien. Emiel over zijn politiek laten ratelen is volgens mij inderdaad precies dezelfde bangmakerij die we al continu bij Matthijs van Nieuwkerk krijgen voorgeschoteld.

    Die tijd en energie kan wel beter besteed worden denk ik. Bijvoorbeeld aan het spelen van een game die een review moet krijgen

  • Thegladoss

   Je eigen avatar kunnen gebruiken als een reaction image. Wat een luxe.

 • Pakmon

  Ik snap al die problemen niet hoor. Ik gebruik PayPall, iDeal, contant, natura, Maestro alles. Ik heb nooit ergens problemen mee. Alles verloopt altijd zonder problemen. Ik heb dus nooit ergens problemen mee. What is all the fuss about?!

 • manoahvdvelde

  Ik heb ook gewoon mijn rekening gekoppeld aan Paypal, geen creditcard. Werkt prima. Misschien verschilt dit per bank? Ik zit bij de ING.

  • Wappert

   Werkt bij mij ook prima, Rabobank hier.

 • PocKeT

  Ik heb mijn bankrekening gekoppeld aan paypall en dat werkt gewoon hoor.. niks aan het handje hier

 • Tijl Van de Velde

  Wat een slecht & kinderachtig item. Draai niet zo rond de pot Boris & Shelly maar zeg waar het op slaagt. Mijn adblocker staat ook aan maar ik ben Premium lid.

  Het komt er eigenlijk op neer dat er volgens jullie nog veel te weinig Premium leden zijn. Het is in ieder geval een keuze die iedereen voor zichzelf maakt maar die doe je niet door mensen in zekere zin te pushen om Premium lid te worden.

  Los van dit alles mis ik nog steeds de nodige voorbereiding bij heel wat Premium items. Het heeft geen zin om te discussieren over zaken, als er geen voorbereiding aan vooraf gaat.

 • Japie Krekel

  Letterlijk vanaf de FAQ van Netflix (zo heb ik ook Netflix aangeschaft) ; Er zijn verschillende betaalmethodes bij Netflix. Zo is het mogelijk om te betalen via iDEAL. Via iDEAL wordt er ter verificatie uitgevoerd van 0,01 euro, waarna het bedrag maandelijks automatisch van je rekening wordt afgeschreven.

 • Henkie

  Als we onze comments via facebook moeten plaatsen, stop ik met posten van comments! En log ik me per direct uit! en ga niet een schuil naam aan maken op Facebook, dat is voor mijn privé, niet iedereen vind het fijn dat al zijn Facebook vrienden weten wat ik doe.
  ook staat je profiel op facebook standaard open!

  Geef niks om reclame van disqus en ik heb zo ie zo al geen adblokker aan staan op de gamekings site!

  • spoofghost

   Ja bij facebook ben ik ook weg. Dat haat ik nog meer dan reclame

  • Kid MMXV

   Gamekings moet de weg van Facebook niet inslaan. Facebook sterft (onder de jongeren).

   • Henkie

    Niet alleen dat het uit sterft! Want in vind het nog steeds wel leuk om contacten in het buitenland te onderhouden, en zo ie zo vind om het nog steeds erg handig…

    Sommige sites hebben comments via facebook, en als je op de naam van de poster drukt kom je al op zijn Facebook pagina, verschrikkelijk is dat! Als ze dit bij mijn gaat gebeuren…

 • spoofghost

  probeerde mijn adblockers uit tezetten, maar ik heb teveel van dat soort dingen draaien dat ik het niet eens uit krijgt. lol ik ben al premium, dus ik kan alles prima zien. Maar bij elke andere website die dit doet die zou ik heel snel verlaten en nooit meer terug komen.

 • Thegladoss

  Ik heb premium en nog steeds adblock aanstaan omdat ik lui ben en ook geen Disqus ads wil. Dus ik neem aan dat als videos voor adblock wordt geblokkeerd premium er wel nog steeds bij kan?

  En mochten jullie Disqus gaan vervangen, dan hopelijk niet met Facebook troep, want ik (en ik hoop meerdere mensen met mij) heb die shit niet en was het ook niet van plan aan te maken. En ik denk sowieso dat veel mensen die wel FB hebben liever niet hun facebook profiel koppelen aan een commentsectie hier.

  En nee, gelieve geen politieke items op een site over games. Er is sowieso al veel te veel politiek in sommige items en het is altijd dezelfde eenzijdige shit waar niemand op zit te wachten. Houd je gewoon bij games en games-gerelateerde items en laat de politieke propaganda over aan DWDD.

  • DC_Frisian

   Zo, dat scheelt mij weer een stuk tekst tikken.
   Helemaal mee eensch.

  • Henkie

   Gast, wat dacht je van hardware items! Vasco moet terug komen!

   Vasco vind ik nog altijd een van mijn favoriete presentators/critici van gamekings!

   • NatteVaatdoek

    Er gaat geen dag voorbij dat ik Vasco niet mis. Soms als ik het even lastig heb zoek ik een filmpje op en dan luister ik een paar keer naar zijn lach.

  • NatteVaatdoek

   Toch lijkt me dat wel geinig hoor paar koppies van iedereen erbij.

  • Facepoop wil ik ook niet.

 • manoahvdvelde

  Ik vind het volkomen terecht dat video’s niet meer te kijken zijn met ad-blockers. De tijd van gratis internet is nu eenmaal klaar. Of je krijgt advertenties, of je betaalt een klein bedrag, niets geks aan.

  Ander puntje; ik zie graag dat de comments gewoon disqus blijven. Facebook comments vind ik niet echt lekker werken en voor veel mensen zal dit voor de privacy niet ideaal zijn.

 • Turfschipper

  Ik heb nooit een addblocker aan. Maar erger me dood aan alle reclame overal. En niet eens om de reclame zelf, maar wel omdat de sites juist daardoor gewoon kut werken.

  En die reclame werkt fucking altijd!!!! En dan de content vaak niet, moet je refreshen, krijg je weer die kutreclame…. en weg ben ik van de site, daaaaaaggggg.

  Waarom worden reclames niet gewoon in de content video verwerkt? Dat snap ik nooit. Kan niemand blokken, kost een user niet meer resources, filmpjes lopen niet vast nadat de reclame is geweest.

  Alleen maar voordelen.

  • Wappert

   Waarschijnlijk omdat ze altijd actuele reclames willen tonen, ook wanneer je een video van een jaar geleden kijkt.

   • Turfschipper

    Maar dat is op een site als Gamekings toch helemaal niet relevant? Filmpjes van een half jaar oud worden amper nog bekeken denk ik.

    • Wappert

     Als er morgen een nieuwe trailer van bijv. Red Dead uitkomt dan wil je die wel laten zien in al je video’s, dus ook die van vandaag en gisteren. Je hebt wel een punt, maar ik denk niet dat de grote reclame bedrijven het ermee eens zouden zijn.

     • Kid MMXV

      Het is logistiek een nachtmerrie (reclame gaat niet via google) en kost veel tijd. Daarnaast moeten er twee versies van de video’s aangeboden worden (premium en non-premium). Ik droeg het ook aan als evt. mogelijkheid, er zitten alleen nog al wat haken en ogen aan.

     • Turfschipper

      Ik denk dat een rockstar het geen reet kan schelen dat op een videoreview van fifa 16 van een jaar oud nog steeds bv een GTA reclame staat ipv van hun nieuwste game.

      Bovendien snijdt het mes aan 2 kanten… want een reclame van je bedrijf staat voor altijd in die video ipv dat die na een maand vervangen wordt door een concurrent. Wat weer positief is natuurlijk.

  • Henkie

   Fijn een achtergrond greenscreen vol met reclame ! Nee dankje!

   Dan denk ik dat je helemaal geen bezoekers meer gaat krijgen, te geforceerd!

   • Turfschipper

    Jij hebt het over een greenscreen. Weet je niet hoe je daar bij komt, maar daar heb ik het niet over.

    Gewoon de reclames ervoor en in het midden er tussen editten. Ipv software te gebruiken die schakelt tussen de content en de reclame app.

    • Henkie

     Je snapt het niet, maar ik heb ff geen zin om het uit te leggen, ben moe.

     Zo slapen!

  • Henkie

   En geenscreen reclame in een item kan je best doen voor de niet Premium leden…
   Maar ik denk wel dat dit bezoekers gaat kosten die niet meer terug komen!

   Maar goed dat moet zelf on niet alleen als presentator pff game critici doe voor de camera verschijnen!echt niet!
   Maar wel een mogelijkheid.

 • NatteVaatdoek

  Ik snap de discussie niet. Ik heb al 100 jaar mijn paypl gelinkt aan me rekening en dat werkt hier ook perfect.

  Maar goed mbt tot ideal. Als jullie toch een resub krijgen. Maak dan naast het jaar pakket ook een optie van 6 maanden, 3 maanden of 1 maand icm ideal.

 • Fydio

  Begrijpelijke keuze, ik erger me niet aan de ads op de website en wil ze ook met premium aan kunnen zetten. Om daarmee zonder moeite nog een kleine steun te kunnen zijn.

  • Nico

   ^dit dus, en ik denk dat er zo wel meer premiumleden zijn die op deze manier ook wel willen helpen.

 • mastaful

  Ik denk dat ik reclame in het video item zelf halverwege of product placement opties e.d. een minder slechte keuze zou vinden dan adblockers weren. Je killed echt keihard nieuwe bezoekers op deze manier. Vaste bezoekers heb je ja, en inderdaad die zullen wellicht deels zwichten. Maar deze groep is niet oneindig. Voor de continuïteit is aanwas van nieuwe bezoekers essentieel. En die komen op Gamekings, klikken op een item, zien dat flauwe zwart-wit adblock fillmpje en denken na 3,5 seconden, fuck deze shit en close site. Terwijl als die bezoeker het item kan zien, wellicht denkt, hey dit is een vette gamesite. Gaat de site vaker bezoeken, vindt het zo dope dat hij premium wordt. Door deze adblock werende praktijken help je die kans vol-le-dig om zeep. Het is lastig natuurlijk, maar ik denk niet dat dit the way to go is.

  • NatteVaatdoek

   ^dit

 • Cliffton

  Ik kan mij via iOS apparaten niet meer inloggen, en kan dus geen premium items meer kijken via deze apparaten. Iemand een oplossing?

  • NatteVaatdoek

   Ja kon nooit. Site heeft rare fouten nog altijd. Even een premium filmpje aanlikken tot de melding dat je hem niet kan zien. Dan is er een inlog-functie.

   • Cliffton

    Deed het normaal ook op die manier maar zelfs dat gaat nu dus ook niet meer.

 • sirdosim

  Waarom zou een consument een hekel aan Paypal hebben? Het kost de gebruiker niets en je krijgt betere bescherming dan bij een Nederlandse bank. De Mythe dat je een creditcard nodig hebt voor PayPal is groot.

  Ander puntje: http://imgur.com/a/5krw5 Edge browser, zonder extensies. Ben ik volgens jullie telling iemand van die 75% of 25%?

 • Harry

  Wat zal Disqus onder de indruk zijn zeg. Jullie met jullie advertenties. Houd er mee op of we gebruiken jullie gratis (door advertenties en data doorverkoop gefinancierde) dienst niet meer….

  Netflix gaat bij mij gewoon via iDEAL. Kan dus wel.

  Mijn PayPal gewoon aan een doorsnee Nederlandse bankrekening gekoppeld.

  Zoek het eens een keer uit voordat je een uitspraak doet. Je slaat gewoon een modder figuur zo.

  • Harry

   Auto correct hè. Zag het net ook en aangepast. Thnx

   • NatteVaatdoek

    Verwijder ik me comment 🙂

 • USAS

  Addblocker AUS!

 • Job

  Zelf ben ik premium lid, maar waarom niet gewoon een trappetje maken.
  Geen premium + adblocker = zwartwit beeld mono geluid 320p resoltie whatever iets in die trend.
  Geen premium lid geen adblocker = normaal beeld 480P
  en voor premium leden de opties tot video’s downloaden fullhd en al dat soort extra’s en geen reclame.
  Dan bedien je toch je gehele publiek maar krijgen jullie bezoekers meer naarmate ze meer terug geven.

  RTLXL had ook een syteem waarbij de video’s zwart wit werden wanneer je je adblocker aan had staan. Duurde niet lang en ik had voor hun website een uitzondering gemaakt. Ik denk dat je bij totaal geen toegang tot de video’s je mensen boos maakt.

  • RomeoNovember

   Maar dan moeten ze daadwerkelijk zinnige dingen gaan doen? Dat hoort niet bij gamekings

  • Rick James Sanchez

   Hee dat klinkt als een verdomd slim systeem!

 • Djinada

  Gaat bij mij al jaren goed, PayPal naar rekening. Dus ook met Gamekings Premium. Overigens schrijft Netflix gewoon maandelijks via iDeal af bij mij…

 • ramonddevrede

  ik snap het niet zo goed…. ik heb paypal met enkel bank koppeling en geen issues…. en waarom minuten praten over iets wat niet voor mij is?? adblockers… ik had ze nooit aan en betaal netjes…. hanteer aub direct marketing strategien…. spreek mensen aan die het aangaat…. die zien dit premium artikel niet en ik zit tijd te overdoen… spreek hen aan. blokkeer ze desnoods 🙂 het ideal/paypal en adblocker verhaal… jammer.

 • Washanger

  Ik weet 100% zeker dat ik Netflix via Ideal heb gemachtigd om maandelijks af te schrijven.

 • “whitelist deze site aub” zal beter werken dan “zet je adlocker uit gvd”. Het zal dom klinken, maar ik wist niet eens dat je sites afzonderlijk kon whitelisten. Maak effe een gifje van hoe je dat doet en zet dat op de plek waar je vorige keer “zet je adlocker uit gvd” had staan. En link het even naar deze video vanaf 9:19

 • danny.vo

  Ik heb mijn bankrekening gewoon gekoppeld aan Paypalvia, en Netflix en Spotify gaan gewoon via iDeal maandelijks.

  Wat betreft de adblocker snap ik het heel goed, echter zorg er dan wel voor dat het worden van premium makkelijker is. “Het lukt niet/is omslachtig dus kan het alleen via creditcard” vind ik een matig argument, en helpt ook niet om het worden van premium te motiveren. U

  Politieke discussies vind ik interessant, vrees alleen dat ik me er erg aan ga irriteren op een site als Gamekings, research is dan vaak het (nét) niet. Houd het bij de games en lifestyle, maak daar uitstapjes naar, of hobby’s van jullie.

 • Japie Krekel

  Politieke discussies lijken mij wel interessant…… als Vasco en Melle er aan deelnemen.

  • Greenekitten

   Er is geen discussie als iedereen het met elkaar eens is, dan wordt het een preek. En van de politieke onzin die op deze site al voorbij is gekomen is het vrij duidelijk dat die items gewoon zullen neerkomen op elkaar vertellen hoe stom ze Trump allemaal wel niet vinden, dat er een basisinkomen moet komen en dat de overheid meer met privacy en bitcoins moet doen.

   Laat ze dat lekker op hun Twitter houden, niemand komt hier voor de politieke propaganda.

   • Japie Krekel

    Helemaal mee eens. Het was meer dat ik het jammer vind dat die we die twee nooit meer zien.

 • Jochemboom

  Paypal met bankrekening werkt ook hoor. Zolang je maar saldo hebt.

 • Rick James Sanchez

  Het AdBlocker besluit snap ik heel goed. Ik zou als ik jullie was even een korte maar heel duidelijke instructie video online gooien (en een tijd houden) over hoe je whitelist op AdBlock en de andere meest populaire blokkers.

  • Henkie

   Ik maak er wel een video van hoe je een adblock kan whitelisten! Zal om vanavond doen!

  • Henkie

   zo ik heb gemaakt, maar ik zal ze ook nog is ff bij einde van de week vrijdag in de comment zetten!
   https://youtu.be/89SivaQVVD4

   https://youtu.be/J9XuxEdagCI

   • Rick James Sanchez

    Ik snap niet helemaal waarom je laat zoen hoe je een AdBlocker installeert, dat gedeelte heeft iedereen wel onder de knie denk ik. Verder wel goed. Je wilt overigens hebben: “Blokker niets op pagina’s van dit domein”. Je wilt heel GK’s whitelisten neem ik aan. Dank voor de moeite en verder wel goed.

 • RomeoNovember

  Ik ben destijds voor de optie per maand met ideal premium geworden, maar 1 keer afgeschreven maar ik ben nu nog premium. Kan ik het nog stopzetten of ga ik nu totaal niet vrijwillig aan de 50 euro per jaar vastzitten? Onbegrijpelijk dit, mijn zusje heeft een abbo op de donald duck en zelfs Sanoma houdt daar gewoon maandelijks een bedrag voor af.

 • Bravado

  Ik snap dat jullie nu in een padstelling zitten, maar elke beslissing die jullie in dit item aangekondigd hebben is naar mijn mening de slechtste beslissing die jullie konden doen.

  Op zich is het niet heel raar dat jullie items blokkeren voor mensen met een adblocker. Dit is echter wel 75% van jullie bezoekers. Denken jullie dat die allemaal hun adblocker uit zetten? En wat te denken van de nieuwe bezoekers die hier voor het eerst komen? Die hebben hier totaal geen boodschap aan (al helemaal niet als er bovenaan staat: ‘zet je adblocker uit godverdomme’) en gaan weg. Doei, toekomstige Premium-bezoeker.

  Raar overigens dat iDeal schijnbaar niet maandelijks kan. Netflix, Spotify en al dat soort diensten kunnen het wel doen, dus waarom Gamekings niet? Is weer een gevalletje van niet goed je huiswerk doen van tevoren. Iets wat ik echt veel en veels te vaak tegenkom hier op de site, bij dit soort technische dingen, maar ook bij items. Vind echt dat jullie daar een andere mentaliteit in moeten hebben, want zelf zien jullie ook wel, neem ik aan, dat dit constant in jullie nadeel werk. Ik

  Nog 1 tip: Als het Premium aan gaat zal ik vrijwel alles in overleg met de community doen. Zo kom je samen tot een een goed product waar zowel jullie als de kijkers erg tevreden mee kunnen zijn. Te beginnen met een Gamekings onderzoek waarin meningen en interesses gepeild worden. Hoe het nu gaat, ben ik inmiddels wel klaar mee. Steeds dezelfde items en steeds hetzelfde technische gezeik. En dan zie ik JJ in de comments wel eens zeggen dat we geduld moeten hebben en jullie de tijd moeten geven, wat we met alle liefde willen doen, maar we hebben geduld en geven jullie de tijd al sinds juni.

  • Jacob Sikkex

   Waarom spreek je steeds met we vorm en niet ik vorm?

   • Bravado

    Dan pas ik die zin wel aan, als ik jou daarmee tevreden stel.

    • Harry

     Normaal zou ik er niets van zeggen maar als je toch bezig bent. Het is patstelling.

     (Zal zo deze comment weg halen)

    • Jacob Sikkex

     Top, want als je we zegt bedoel je ook mij en dat wil ik niet en ik heb het gevoel dat ik niet de enige ben.

     • Bravado

      We moeten ook niet hebben dat we het met elkaar eens zijn he 😉

  • Ik hoor geen een oplossing in je commentaar alleen maar gezeik. En daarom komt blammo nu met een oplossing. En terecht. Je mag zelf weten of je het geld niet waard vind en blanco mag zelf weten wat ze doen met hun site.
   Mensen die nu moeten vertrekken waren sowieso al geen potentiële premium members want dit is al tig keer aangegeven en nog gebruikt iedereen zn add block.

   Ik heb 2 goede redenen om premium te nemen.

   1 geen reclame
   2 ondersteuning van een site die ik dagelijks bezoek en niet wil zien verdwijnen.

   Zo simpel is het

   • Bravado

    Ik zeg dat er heel veel meer beslissingen in overleg met de kijkers gemaakt moeten worden. Zo kom je samen tot een oplossing.

 • zerocold_076

  Gelukkig bestaat er prepaid creditcards ,probleem opgelost.

 • Scavy

  Het is hier al vaker langs gekomen maar Paypal gekoppeld aan bankrekening werkt wel.
  Ik heb het namelijk zelf ook en nog geen een keer problemen gehad met premium.

  Waar het hem precies in zit weet ik niet maar een creditcard is zeker geen vereiste.

  • idd ik heb ook geen creditcard gekoppeld aan m’n paypal, wel m’n ING en no worries.

 • Bloempjes

  Ik heb paypal gekoppeld aan mijn bankrekening en dat werkt gewoon voor premium. Ook voor andere websites worden er maandelijks automatisch bedragen afgeschreven maar dat zal dan wel een machtiging genoemd worden. Waarom dat bij Gamekings dan zo’n drama is snap ik niet helemaal.

  Als de comments niet meer via Disqus (Google+?) gaan dan hoop ik van harte dat het NIET vervangen word met Facebook of iets dergelijks. Daar heb ik al geen account voor en ik zal ik daar ook nooit een account aanmaken. Bouw dan een eigen comment systeem en breid de structuur rond accounts uit.

  Als een politieke maatregel gevolgen heeft voor de gaming industrie dan kan daar nog wel een item over gemaakt worden maar doe dan wel gedegen onderzoek en begin er niet aan met vooroordelen. De opmerkingen die er nu al af en toe doorglippen voorspellen niet veel goeds.

  Vorige week had Colin van Kinda Funny games een video gemaakt over Trump vs de gaming industrie. Hij had daar vrij neutraal de feiten opgezocht en ontwikkelaars geïnterviewd waaronder Rami van Vlambeer. Op (extreem links) Neogaf werd Colin levend verbrand. Van unsubs en het oproepen tot boycots tot het opgraven van zijn hele internet geschiedenis. Zo werd hij binnen een paar pagina’s weggezet als Nazi en was eventueel geweld gerechtvaardigd. Dat soort taferelen gun ik Gamekings niet. Wat er anderzijds rond Karim gebeurde was al vervelend genoeg.

 • 1, please geen Facebook comments.
  Facebook is kut. Maak dan zelf een profielen site die gekoppeld is aan gamekings.

  2, Netflix etc hebben ook gewoon machtigingen die aan je rekeningnummer gekoppeld zijn. Daar heb je geen creditcard voor nodig. Er MOET dus een oplossing komen want voor sommige is dat net de drempel om wel of geen premium member te worden.
  Ik ga voor jullie op onderzoek uit!

  3, die add blockende bezoekers zullen nooit premium member worden als ze dat nu nog niet hebben gedaan. Leg je eigen er bij neer dat mensen liever niets uitgeven. Het kan ook de moeite zijn die ze daar niet voor willen nemen. Ik denk dat jullie de juiste keuze maken. Succes.

  4, willen jullie meer premium members, dan zullen jullie de community er meer bij moeten betrekken.
  Polls, enquêtes, shout box, voting etc.
  Doe het! Mensen willen eenmaal hun mening geven. Als je daar premium voor moet zijn, dan doe je dat.

  • Helemaal mee eens . Thanks voor deze feedback.

   • Henkie

    Boris maak het gewoon goed met disqus!

    Ik en vele andere hebben hier een behoorlijke comment geschiedenis van berichten die verstuurd zijn en waar we sommige mensen nog is op terug kunnen grijpen! Alles pats boem weg!

    Verder als deze comments vervangen worden door facebook een die zijn gekoppeld aan je berichtenfeed dan gaan een heleboel mensen weg!

   • Ik heb ook een mail gestuurd naar de redactie met een eventuele oplossing voor ideal etc

   • genghiskaan

    hi boris groot fan van jullie organisatie hier, ik werk zelf voor een psp. maar bij mollie.nl (een concurrent n.b. ) hebben ze een oplossing in de vorm van recurring payments. misschien moet je dat ff checken. als dat niet uitkomst bied heb je ook nog iets als mempay (ben ik iets minder fan van persoonlijk)

   • DJ_Alfist

    Ik heb een idee; Je kan ook een mogelijkheid maken om gewoon via overschrijving te betalen op jullie rekening voor Premium? Je kan er een domicilëring voor je zelf maken omdat men betaald voor een dienst & je kunt je premium gegevens invullen in de omschrijving? Zo kan je in mijn ogen makkelijker premium worden denk ik.

   • Rick James Sanchez

    Ja serieus geen Facebook, dan comment ik echt nooit weer.

 • Mabelisu

  Jeeeuj premium journaal, mijn favoriete item

  Wat is er mis met me?

 • Nitrocide

  Patstelling komt uit het schaken waarbij de speler geen zet kan doen zonder zelf schaak komen te staan maar niet schaak staat. De partij eidigt dan in remise, kortom niemand wint. Anyway wat Adds betreft, ik begrijp dat het voor jullie deals met publishers belangrijk is dat er mensen naar die troep kijken. Is het niet mogelijk om een soort product plaatsing te doen waarbij jullie bij einde van de week met een blik monster op de bank zitten. Product plaatsing van publisher is natuurlijk lastig aangezien dat clasht met jullie vrijheid om dingen te vinden van games. Add zijn gewoon waardeloos, ik denk dat jullie beter af zijn om te proberen om een groter deel van jullie bezoekers te converten naar premium. Gamekings is de enige online dienst waar ik geld voor betaal omdat jullie content in mijn ogen onvervangbaar is.

 • Daan

  Ik heb mijn paypal gewoon aan mijn bankrekening gekoppeld. Dit werkt bij mij gewoon.

 • Jord-O

  Boris, hoezo kan je alleen Premium krijgen als je een credit card hebt gelinkt aan paypal? Ik heb al sinds het begin mijn bankrekening gekoppeld aan paypal en er wordt gewoon maandelijks een bedrag automatisch afgeschreven…

 • Spud82

  Ik heb maar 2 opmerkingen n.a.v. dit item: alsjeblieft geen politiek in items en geen integratie met Facebook. Dank u 🙂

  Overigens begreep ik er al niks van: er is ooit 1x wat afgeschreven via Ideal en daarna nooit meer, maar ben nog wel Premium. Is het anders niet mogelijk om zelf iedere maand proactief te betalen via Ideal? Heb je dat niet gedaan, dan is Premium niet meer beschikbaar voor je. Word je er meteen aan herinnerd dat je weer even moet betalen.

  • Ranesh Vai

   Politiek gerelateerd aan de games-industrie ook niet?

   Eens als het gaat om de integratie met Facebook.

   • Spud82

    Ja hoor dan is ’t prima.

 • Zeno N

  Premium werkt wel degelijk met PayPal zonder creditcard (gelukkig, want ik heb en wil er geen). Het bedrag wordt (gewoon) maandelijks van m’n rekening afgeschreven. Dus daar ligt het probleem niet.

  • Rick James Sanchez

   Ja zolang je maar genoeg saldo op j PP hebt, of nog makkelijker, je gewone bankrekening aan je PP koppelen.

   • Ranesh Vai

    Zonder die koppeling met je bank werkt periodieke afschrijving niet. Dus dat laatste is sowieso het geval.

   • Zeno N

    Ja, dat laatste heb ik (koppeling aan bankrekening). Dat kan dus geen issue zijn, tenzij het per bank verschilt.

 • Steven

  Ik begrijp dat van de addblocker volledig, maar ideal eruit slopen en mensen met creditcard dwingen te betalen Is echt een kut idee. Ik weet dat het kan met een prepaid cc, maar dat is gewoon nog meer gezeik en onhandig. Zoals anderen al zeiden zijn er talloze bedrijven die wel gewoon maandelijks kunnen incasseren via ideal.

  Verder over de content van premium Items: Alsjeblieft geen politieke items. Gamekings is voor mij (en ik denk voor vele andere bezoekers) een afleiding van de kutte bedorvenheid van de realiteit.
  Verder zou ik graag meer onderzoek zien voordat jullie gaan opnemen. Bijna elke discussie over Nintendo of Sony hoor ik dingen voorbij komen wat straight up bullshit is en simpelweg niet onderzocht is. Ik snap dat jullie geen tweakers zijn maar iets meer verdieping/onderbouwing in met name de premium items zou top zijn.

  Premium groeten

  • OsirisNLD

   Je hebt geen creditcard nodig….

   • Steven

    Beter lezen…..

    • OsirisNLD

     Hoezo? Je zegt dat mensen met creditcard dwingen te betalen een kut idee is. Maar er wordt toch niemand gedwongen om met een CC te betalen?

 • Michel

  Ik denk dat jullie concurrenten dit gedrag met genoegen gadeslaan. Waarom zou ik 1 euro spenderen wanneer ik deze ook in mijn zak zou kunnen houden?
  Bovendien heb ik een tijd premium gehad, maar vond ik het niveau van de items erg tegenvallen en riekte het naar plichtmatigheid.

  Als ik mijn adblocker moet uitschakelen en geforceerd naar zeer tergende reclames moet kijken, dan zal ik voorlopig deze site niet meer bezoeken.

  Politiek en Gamekings, probeert Boris voor maart nog even ‘zijn’ Piratenpartij aan wat stemmen te helpen? Laat mij niet lachen.

  • Diej

   Omdat ik ook even wil reageren…. ik heb dus voor dit item mijn adblocker uitgezet. Daar heb ik best wel spijt van gehad. Laat me duidelijk zijn, ik zie gamekings graag voortbestaan en zou graag premium worden als er items waren die voor mij die ‘premium’ status hebben. Deze heb ik echter nog niet gezien (zie pc gaming enzo).

   Ik zie het op deze manier vragen of je de addblocker wilt uitzetten niet als een goede zaak en denk dat jullie concurrentie, zoals hieronder ook gezegd, dit verwelkomt. De reclames voor en tijdens de filmpjes waren/zijn gruwelijk irritant, de frontpage met zijn grote reclamevlakken is indrukwekkend.

   Voor mij zal het vooralsnog nu zo zijn dat ik deze site een stuk minder zal bezoeken. Ik kies waarschijnlijk hier en daar een filmpje uit dat ik zal kijken.

   Ik hoop dat dit een goede keus voor jullie is maar ik betwijfel dat. Gelukkig mogen jullie daar schijt aan hebben. 🙂

  • Sjaak

   Ok doei. Doe je de deur dicht?

  • Laurens!-_-!

   Maar je betaalt niet alleen voor Premium items. Je betaalt voor alle items. Die euro per maand is niet voor alleen de extra Premium items.

   Jij wilt toch ook betaald worden voor je werk? Kijk als het niet kan, kan het niet. Maar nu is er toch nog een soort van gratis versie om te kijken. De manier van hoe ADS worden gepresenteerd laten we dan even in het midden.

   Net als dat er mensen zijn die alles maar downloaden op minder legale manier, maar nooit ergens voor ‘willen’ betalen.
   Waar tegenover je mensen hebt, die ook downloaden op minder legale of grijs gebied manier, maar wel ervoor betalen of tot koop over gaan ‘indien mogelijk’.

   Iedereen wilt toch uiteindelijk betaalt krijgen voor zijn werk?

 • Kraanwater

  Ik snap dat addblocker frustrerend is alleen dit ga je niet wegkrijgen. Misschien kunnen jullie wat meer met twitch doen kwa donatie’s? Ik weet zeker dat er mensen zijn die wat extra willen doneren als jullie aan het streamen zijn. Misschien ook interesant om voor niet premium leden items los te kopen die premium zijn

 • Rico

  Ik heb mijn adblocker aan staan, omdat die advertenties de hele tijd door het beeld heen zitten. Ontzettend irritant.

 • Puk Plet

  Je kunt op de website een melding tonen als je een adblocker aan heb staan of je die uit wil zetten.
  Ik doe dat altijd bij sites die ik vaak bezoek en geen irritante reclame hebben.

  Je kan natuurlijk ook de videos stop zetten als je een adblocker aan hebt.

 • Bastalavista

  Dat ‘probleem’ van de adblocker hebben jullie zelf veroorzaakt vanaf het moment dat premium werd geïntroduceerd. Vanaf dat moment is het aantal ads op deze site echt drastisch toegenomen en vaak ook op de meest tergende manieren (opeens halverwege videos een ad, ad pop ups als je de site bezoekt die ik destijds met geen mogelijkheid kon wegdrukken waardoor ik de site niet eens kon bereiken). Ik ben een adblocker gaan gebruiken juist omdat het hier zo tergend werd qua ads, ik gebruikte nooit een adblocker daarvoor. Ik heb gk nu uit de adblocker gehaald, dus jullie krijgen een tweede kans, maar ik denk dat jullie jezelf wel echt moeten afvragen of die overkill aan ads (en de wijze waarop de ads gepresenteerd worden, een pop up ad die je niet kan wegklikken is echt killing dan ben ik er direct klaar mee) jullie nou wel goed doet, ik denk namelijk dat jullie je daar eerder mee in de vingers snijden. Dat blijkt ook wel uit het feit dat 75% van de bezoekers een adblocker aan heeft staan.

  • spoofghost

   Ja daar heb je een goed punt. Popups/unders en heel irritand bewegende ads zijn echt een no no.
   gewone ads zijn te verdragen. maar dat soortdingen echt niet.

   verder irriteerde ik mij altijd aan de hele grote banner op de achtergrond. hoevaak ik daar wel niet perongelijk op geklikt heb, als websites dat soort ads neer zetten ja dan gaan mensen adblockers gebruiken. die dingen zijn echt schijt vervelend.

   • Bravado

    Gewoon een voorbeeld nemen aan hoe Tweakers het doet. Die hebben de zaakjes erg voor elkaar.

    • Michel

     Inderdaad, maar wellicht dat daar meer kennis en kunde aanwezig is.

 • McBacon

  Volgens dit onderzoek uit 2015 ligt het gemiddelde adblocker gebruik op 14% voor Nederland.
  https://pagefair.com/blog/2015/ad-blocking-report/
  Hier wordt een gemiddelde van 17.79% genoemd voor tech-sites. In de comments daar wordt een top van 55% genoemd voor “tech savvy websites”.
  https://www.quora.com/What-is-the-percentage-of-Internet-users-that-employ-AdBlock-Plus-or-similar-ad-blocking-plugins

  Als het bij jullie 75% is moet je je echt even achter je oren krabben en bedenken waarom dat zo is. De ads op deze websites zijn ontzettend intrusive. De hoofdreclame beslaat de hele website, inclusief de zijkanten. Voor het filmpje start krijg je eerst een reclame te zien waarvan het volume 2 keer zo hard staat vergeleken met de rest van de content. En dan hoor ik hier ook nog dingen over reclames die halverwege het filmpje op komen dagen.
  Als ik dit vergelijk met andere websites/contentmakers en hoe die met reclame omgaan merk ik dat het hier veel meer in-your-face is.
  Verplaats je content naar youtube, maak daar gebruik van de googleadds en/of ga korte ingebakken reclames gebruiken. 10 seconden voor en 45 seconden na het filmpje. Zoals bijvoorbeeld hier: https://www.youtube.com/watch?v=xAP1a1H0Mg0

  Ik ga mijn adblocker in ieder geval niet uitzetten, ook niet als ik daardoor niet meer naar jullie content mag kijken (hoewel er vast wel een omweg is te vinden). Er is simperlweg te veel soortgelijke content te vinden, gemaakt door mensen die vaak beter hun mening over een game kunnen beargumenteren en daarvoor niet aan hun kijkers rechtstreeks geld gaan vragen. (Boris is gewoon aan het bedelen op 12:59. “Iedereen kan ons toch gewoon geld geven? En dan hoeven wij niet te zeuren over adblockers”. Sad.)

  Maargoed, geen Gamekings meer voor mij als het aan jullie ligt.Om maar op de meest kutte manier af te sluiten; ok, doei!

  • Erik

   Dat is een heel ander reclame model. Dat kan je niet zomaar introduceren, je hebt immers deals met partijen, en is ook iets wat helemaal niet bij Gamekings past imo. Het levert daarnaast ook geen geld op per mille (1000 kijkers) maar word als een geheel gekocht. Als de advertentie op ieder item staat, verdien je dus op alle items die op de site staan. Op Youtube gaat het vaak om een directe sponsoring van dat specifieke item en heb je geen andere keus als je eigen advertenties wilt gebruiken, want je hebt te dealen met Google advertenties.

   Eigen onderzoek die ik vorig jaar heb gedaan over adblockers geeft aan dat ieder jaar de misgelopen inkomsten bijna verdubbelen door gebruik van adblock. Ook was in 2010 het adblock gebruik wereldwijd door 21 miljoen mensen. Nu zitten we op 290 miljoen. Je hoeft niet heel slim te zijn om te zien dat het enorm hard stijgt (bijna exponentieel.) Daarnaast noem je 14% in Nederland in 2015 (dat klopt inderdaad), maar de targetgroup van Gamekings is 15 tot 30/35 jaar. Daaronder is het adblocker gebruik het hoogst. Als je dan ook nog specifieker gaat kijken, namelijk naar geslacht (voornamelijk mannen) en de interessegebied (tech en games) dan kom je al heel snel tot een gemiddeld gebruik van boven de 70%.

 • Spud82

  Dat hele gedoe rond online adverteren, gebruikers die AdBlockers activeren, uitgevers/contentmakers die inkomsten mislopen, advertenties die steeds meer aanwezig en meer opdringerig worden en het gebrek aan besef dat niet alles op internet zomaar gratis geconsumeerd kan worden hangt van kortzichtigheid aan elkaar. Iedereen handelt en reageert ad hoc, zonder naar de lange termijn te kijken. Klagen vanuit je eigen straatje zonder naar de andere kant te kijken, terwijl het vaak hele logisch oorzaken en gevolgen betreft.

 • Marty Farty

  Ten eerste: Ik zie veel mensen zeggen dat ze nu GK niet meer gaan bezoeken of het overwegen te doen en dit is hun goed recht. Sterker nog: het is helemaal niet erg. Dit zijn waarschijnlijk de mensen die hun adblocker koste wat kost zouden willen gebruiken. Dat betekent dat deze ‘adblock-mensen’ nooit iets kunnen opleveren voor GK. Ik bekijk dit puur vanuit een zakelijk oogpunt. Stel nu dat door deze actie een groot gedeelte van de 75% GK niet meer willen bezoeken, dan is dat geen ramp, want zij leverden GK toch al niks op. Als ook maar een klein gedeelte van die 75% besluit om hun adblocker daadwerkelijk uit te zetten, dan levert dit voor GK geld op. Een ander klein gedeelte besluit misschien zelfs Premium af te sluiten of uit te proberen. Nog beter.
  Ik ondersteun deze beslissing van GK volledig en snap dat er in deze tijd keuzes gemaakt moeten worden. Ik snap überhaupt niet hoe je als GK bezoeker het in je hoofd haalt om te verwachten dat de dagelijkse dosis aan video content per se gratis moet zijn, dus met adblocker en zonder Premium. Of zoals de Great One himself ooit betoogde: “Voor niets gaat de zon op, mensen”.

  Ten tweede: Bij mij wordt elke maand netjes 2 euro voor Premium afgeschreven van mijn bankrekening die gekoppeld is aan PayPal. Ik heb jaren geleden mijn bankrekening gekoppeld aan PayPal, dus ik weet niet of het nog steeds zo eenvoudig is als toen. Echter kan ik mij niet voorstellen dat het koppelen van een bankrekening aan PayPal daadwerkelijk zo’n ontzettende moeite is als sommigen doen voorkomen.

  Tot slot: Skate opperde ooit (afgeleid uit comments) voor een soort ideeën-box. Dit ideeën-box idee is naar mijn idee een uitstekend idee.

  • Nawaqi

   Toch klopt je eerste punt niet helemaal. Ook bezoekers die adblocker gebruiken kunnen Gamekings steunen. Misschien niet direct met geld, maar wel doordat ze bijvoorbeeld de merch kochten, dingen als Firstlook bezochten en als belangrijkste GK adviseerden aan vrienden en zo hielpen algehele naamsbekendheid voor GK te maken.

   • Marty Farty

    Je hebt helemaal gelijk. Aan secundaire inkomsten zoals die van merchandise of Firstlook had ik niet gedacht. Echter, merchandise is in mijn ogen al lange tijd niet meer belangrijk. Althans, ik zie er in ieder geval niets mee gebeuren, buiten de verkopen op Firstlook zelf. Verder kun je jezelf ook afvragen of stoppen met GK kijken/volgen ook daadwerkelijk directe invloed heeft op het bezoeken van Firstlook.

    Met betrekking tot de mond-tot-mondreclame waar je van spreekt, denk ik dat je ook een punt hebt. Maar GK staat bekend om zijn community. Ik denk dat GK, door dingen als Premium, op lange termijn niet meer bezig zou moeten zijn met de algehele naamsbekendheid, maar met het versterken van de community. Dit zijn namelijk de mensen die bereid zijn hun adblocker uit te zetten of Premium aan te schaffen, oftewel mensen die geld kunnen genereren voor GK. Aan algehele naamsbekendheid heb je niet zo veel als je daar je slaatje niet uit kunt slaan.

 • Constantijn

  Ik steun de Adblockers block!!

  Steun de content producer op welke manier mogelijk en blijf anders weg.

  • argumentum ad hominem

   Mooi niet.

  • Ranesh Vai

   Die steun kun je natuurlijk op verschillende manieren verdienen. Als dit een site was die de content voor elkaar had en niet op een vervelende manier reclame bracht, was het wat anders geweest. Nu was de werkwijze altijd al een bron van irritatie, en ipv deze aan te passen, dwingen ze je om met deze irritatie te dealen of anders ervoor te gaan betalen.

 • MVB12

  Jammer dat deze vraag te vroeg wordt gesteld. Premium is nog niet daar waar het moet wezen (ideal), de site wordt gekenmerkt als onveilig (geen htpps) en jullie de meest tergende reclame hebben die je kunt bedenken.

 • Hipnoize

  Boris jullie kunnen ook voor ideal betalers een optie maken dat ze jaarlijks 12euro betalen dan komen jullie tegemoet met Paypal van betalen van 1 euro per maand.

  • Laurens!-_-!

   Of men waardeert 10 euro op hen Paypal account met ideaal.

  • Laurens!-_-!

   Is ideaal trouwens niet duurder in vergelijking qua percentage? Maar idd iets van 15 euro per jaar betalen of iets dergelijks.

 • genghiskaan

  kan je niet advertenties, edited voor videos forceren?

  • Laurens!-_-!

   Zou in principe een idee zijn, zo als ze op YouTube doen. Het punt is alleen dat er denk ik meerdere belangen zijn en het vast ook qua data op servers e.d. zou betekenen dat er voor ieder item twee video’s gemaakt moeten worden.

   Maar het is een optie idd.

 • WuttWutt

  Ondertussen betaal ik nog steeds premium via Paypal die gekoppeld is aan mijn bankrekening….
  GK wilt dat premium groeit, maar blijft potentiële leden wegjagen met foutieve informatie.
  Dit is meerdere malen uitgelegd in de comments, en het wordt nu een beetje gênant.

  Ik snap dat jullie niet alle comments lezen, maar Paypal heeft gewoon een aparte sectie waar dit wordt uitgelegd.. dus please, stop met de foutieve info propaganda.

  https://www.paypal.com/nl/selfhelp/article/hoe-kan-ik-mijn-bankrekening-bevestigen-faq1881

  • haenkie

   Je kan ook prima je rekening niet aan Paypal koppelen en gewoon betalingen doen. Er zit wel 1 groot nadeel aan: Je kan geld uitgeven dat je niet hebt.

   Ik kocht laatst een game in de Playstation store. Eerst mijn Paypal gevuld met genoeg geld, game gekocht, error, nog een keer proberen, weer error. Ik kijk even bij mijn PP rekening: game 2x gekocht, terwijl er maar voor 1 game geld op mijn Paypal stond.

   Blijkt dus dat je een negatief saldo kan hebben op Paypal en je kan dit niet uitzetten. Paypal stuurt voor elk bedrag gewoon een incasso bureau achter je aan terwijl je daar in eerste instantie helemaal geen toestemming voor geeft. Uiteindelijk via Sony klantenservice mijn geld weer terug gekregen, maar voor hetzelfde geld bouw je een enorme schuld op. Het enige wat je nodig hebt voor de betaling is je PSN wachtwoord. Je hebt het idee veilig te zijn, want er staat geen rekening aan gekoppeld, maar dat is dus een illusie.

   • WuttWutt

    Dat is een andere functie van Paypal, je hebt een saldo wat je kunt opbouwen op je Paypal rekening en je kunt Paypal een opdracht geven om geld van een opgegeven bankrekening te halen. Ik gebruik zelf geen PSN store dus ik weet niet hoe stabiel hun transacties zijn en ik weet ook niet precies de correspondentie tussen een PSN account informatie en die van Paypal.

    Maar alles wat ik zelf doe met paypal wordt direct van mijn bank rekening geïncasseerd, tenzij ik een paypal saldo heb dan kan ik het daar vanaf laten halen. In de 8 jaar dat ik Paypal gebruik heb ik ook wel eens wat internet aankoop problemen gehad, maar in mijn ervaring heeft Paypal dit altijd opgelost en heb ik altijd me geld teruggekregen.
    Dit is wel puur mijn ervaring.

 • NilesMiles

  Ik heb ook mijn maandelijkse afschrijving via paypal en heb hier tot op heden eigenlijk nog geen problemen mee ondervonden.

  Verder heb ik wel een addblocker aanstaan omdat ik een schijthekel heb aan al die advertenties op een webpagina, echter wordt mijn account vaak niet onthouden door mijn browser of wat waardoor ik vaak opnieuw moet inloggen dat is bij mij wel een probleem.

 • TheSjors

  Yo, 2 puntjes.

  1) Ik ben premium en heb ook adblocker aan. Ook als ik ben ingelogd houdt die het e.e.a. tegen. mijn vraag: zitten er ook premium leden tussen die 75% die Boris aangeeft?

  2) Jullie pretenderen een gratis site te zijn door content aan te bieden waarvoor de bezoeker niet hoeft te betalen. Kan je niet gewoon een premium only site worden, dan ben je van t gezeik af en hoeven premium leden niet meer te luisteren naar geklaag over te weinig geld in het PREMIUM journaal.

  dat was t en verder lekker bezig 😉

 • tjibbe

  Ik heb mijn Paypal gewoon aan mijn bankrekening en ben premium sinds het begin. Ik weet niet of bank merk een factor is, maar ik heb iig ING.

 • Wouter

  Ik gebruik altijd een addblocker, omdat reclames op internet zo erg aanwezig en irritant zijn dat je eigenlijk niet meer zonder een addblocker kunt. Ik zou jullie dan ook willen vragen rekening te houden met het soort reclames op de website, want het mag de gebruiksvriendelijkheid niet ondermijnen. Dan raak je heel snel veel bezoekers kwijt.

  Maar goed omdat ik weet dat jullie de inkomsten nodig hebben heb ik sinds vorig jaar premium. Hopelijk nemen nog veel meer mensen premium!

 • Laurens!-_-!

  Boris, hier werkt het prima hoor zonder creditcard. Niet dat ik geen pre-paid creditcard had/heb. Maar je kan van je bank af laten schrijven of men kan al voor 10 euro Paypal opwaarderen met Ideaal.

  Ik snap best dat niet iedereen overal een account heeft, maar soms moet je ook een beetje meebuigen met iets. Zo slecht vind ik zelf Paypal niet. Gebruik het ook voor o.a. Netflix.

  Alleen moet je nou voor PayPal 18 jaar zijn? Dan snap ik dat het wat meer problemen geeft.

 • Mohamed Moesa Abdulkadir
 • haenkie

  Waarom verwerken jullie reclame niet meer in jullie video’s. Ik denk dat als @Boris een product voor vieze tenen laat zien in een brievenmaandag, dat dit beter overkomt, meer goodwill creëert en leuker is dan gewoon een banner/video door je strot duwen.

  Je kan een banner voor een HP OMEN laten zien, of je zet 2 laptops in een brievenmaandag items en je leest daar de brieven uit voor. Ik lijd sowieso aan bannerblindheid, adblocker of niet, maar de tweede manier komt een stuk beter over als je het mij vraagt.

  Het is meer werk, maar reclame maken via banners is echt niet meer van deze tijd en ik vraag me sterk af of video’s door iemand zijn strot duwen het gewenste effect heeft..

 • ghettosteyl

  Ik heb gewoon mijn bankrekening gekoppeld aan mijn Paypal en ik heb nog nooit enig probleem gehad met betalen. Inclusief betalingen voor premium.
  Ik heb mijn addblocker al 2 jaar ofzo uit staan voor de site, sinds een eindejaarsinterview.
  Aub geen politieke discussies hier, je wordt al helemaal doodgegooid met die Trump op het nieuws, lijkt net of er geen ander
  nieuws meer is.

 • Andi

  Ik wil best mijn Adblocker uitzetten voor deze site en heb dat ook al een aantal keer gedaan maar het wordt gewoon echt zwaar irritant als je constant reclame door items heen ziet, het maakt mij niet uit om even voor een video een reclame te zien maar om nu zelfs halverwege een item onderbroken te worden door een reclame geeft mij de neiging om het item niet verder te kijken. Zelfs gamekings extra items worden onderbroken door reclame. Nogmaals ik snap dat het geld oplevert maar het is nu gewoon teveel aanwezig. Ik ben geen zeikerd dus schaf ook gewoon wel weer premium aan maar ik snap dat mensen zich hier aan ergeren.

 • Laidjon

  Sorry voor de Adblocker, maar zolang jullie door G2A gesponsord worden gaat ie niet uit. Same voor Premium.

  • WouterVoz

   Dan kan jij geen GameKings meer kijken, sorry kiddo

   • Laidjon

    Iemand die een beetje tech savy is kan dat zeker wel.

    • WouterVoz

     Stoer! Jammer dat je deze jongens bij GameKings niet steunt…

     • Laidjon

      Zoals ik al zei. Zolang ze worden gesponsord door G2A geef ik ze niks. Doe G2A weg en ik haal per direct Premium.

     • Harry

      Verdiep je eens in hoe G2A zijn geld verdient. Daar wil je als gamers site niet mee geassocieerd worden.

      Maar gamekings? Voor een beetje geld doen ze of hun neus bloed en spelen ze de vermoorde onschuld.

  • spoofghost

   ja G2A is diarree ben het wel met je eens x)

  • Washanger

   Er is niks mis met G2A, gewoon een marktplaats.

   • Laidjon

    Gewoon een marktplaats waar gestolen goederen worden verkocht. Niks mis mee natuurlijk.

    • Washanger

     Als ik een gestolen fiets op Marktplaats zou verkopen, is het dan de schuld van Marktplaats of van mij?

   • Harry

    De junk waar je een fiets voor een tientje koopt noem jij zeker ook de fietsenwinkel. Triest.

    • Washanger

     Er is maar een instantie waar de keys als eerste worden aangemaakt en dat is bij de developer. G2A is simpelweg een plek waar mensen die keys hebben ze kunnen doorverkopen.

     • Harry

      Heel kort de clou voor jou dan. Keys worden gekocht met gestolen credit cards en dan door verkocht aan G2A. Tegen de tijd dat de credit card transacties worden terug gedraaid heeft G2A de keys aan echte gamers verkocht.

      G2A is een helers bende en ze willen developers best helpen hoor. Hebben ze een ‘plan’ voor. Soort van verkapte maffia protection money scheme.

      Maar hey lekker goedkope gamekeys. Wie kan het wat bommen dat de ontwikkelaars er bij in schieten en kapot aan gaan.

     • OsirisNLD

      Het grootste gedeelte komt van het kopen van keys in landen waar deze simpelweg goedkoper zijn en dan doorverkopen in de dure westerse landen.
      Echt niet alles komt via gestolen credit cards, anders zouden we veel meer moeten horen over ingetrokken keys e.d.

 • WouterVoz

  Zelf betaal ik 50,- per jaar voortaan voor premium, ik vind de content die GameKings zo vet! En ik steun deze jongens met heel mijn hart!

 • Mats313

  Ik vind dit wel heel interessant om te volgen. Ik denk dat jullie hierop terug gaan komen, maar de toekomst zal het leren.
  Als je bedenkt dat F1 2016 de meest bekeken review van afgelopen jaar was, zitten daar veel potentiële nieuwe klanten tussen, het zij premium, het zij zonder adblock, het zij premium. Als mensen dit jaar naar een F1 2017 review gaan zoeken en deze niet op jullie website kunnen zien, zullen ze nooit meer terugkomen. Dit is slechts een voorbeeld waarom ik denk dat het niet gaat werken.

  Overigens ben ik zelf premium, dus mij maakt het geen bal uit. Maar ik support gamekings graag en ben bang dat dit niet de weg is die bewandeld moet worden.

  • TheSiddler15

   Op zo’n soort manier ben ik hier ook gekomen. Niet specifiek F1 2016, maar wel omdat er content was om te bekijken. TV kende ik eigenlijk alleen van naam en het format spreek me gewoon minder aan, dus via die weg was ik er nooit gekomen en dus ook geen premium lid geworden.

   Ik denk dat ze beter kunnen kijken naar andere opties, zoals reclame in de video’s. Bijv. een intro screen met mede mogelijk gemaakt door logo’s en zo, of zelfs reclame. Zoals bijv. Hardware.Info TV of JayzTwoCents er mee omgaan is best netjes.

 • Gebruikerx

  Ik kan niet eens inloggen op de website… Heb uiteraard premium en wordt nu verplicht om mijn geliefde Ad blocker uit te schakelen 🙁 🙁

 • MarcelDG88

  Hier gaan ze vroeg of laat op terugkomen, als ik kijk naar andere sites die users blocken met adblocker zie je dat het aantal bezoeker zeer sterk is afgenomen.

  Bovendien doet de player nog steeds kut met browsers als firefox, dit is herhaaldelijk aangekaart maar gk lijkt het niets te interesseren.

 • Julian Burford

  Er is denk ik ook een percentage Premium lid met de AdBlocker aan. Ik ben hier één van.
  Soms ben ik namelijk te lui om in te loggen. Ik gebruik nameliijk 1Password en dan is het vooral op mobile devices een ramp om het wachtwoord in te vullen. (hard to explain) Anyway, ik heb dan dus alsnog de AdBlocker aan zodat ik snel een NIET Premium item kan checken.

  Reclames halverwege items zijn overigens ook erg storend. Heeft deze verandering er niet juist voor gezorgd dat het percentage AdBlock gebruikers is gestegen?

  • petje

   Idd. ook ik heb premium maar niet op alle mobiele apparaten is de inlog knop zichtbaar ( msschien zou deze verplaatst kunnen worden) daarom is het wel zo fijn als je ook sommige – de niet premium items – kan kijken….

   PS de meeste van mijn mobiele apparaten zijn van Apple waar je niet op kan installleren (eenvoudig) ook geen adblocker dus……

 • SoulRich

  Ik heb mijn bankrekening gewoon kunnen koppelen aan PayPal, waardoor er elke maand een bedrag naar Gamekings wordt overgemaakt.

 • JW

  Zelfs als premium lid vind ik Adblockers wegduwen geen slim idee. Jaren is dit probleem al aan de gang op het internet maar feit is dat adverteerders/sites het zelf verneukt hebben. Reclames op het internet zijn gewoon fucking tergend. Niet alleen dat, ben ik ook nog eens erg pessimistisch over de game-industrie en hun PR. Hoe je voorgelogen wordt over graphics, gameplay, onnodige micro transacties, p2w, etc etc. En dan maken jullie ook reclame voor G2A.. Ja dat is ook bij de gamer tegen de haren instrijken.
  Lastig probleem wel.

  Ik denk dat een intro (max 10 sec) beter zal werken. Hardcoded dus adblockerproof. Wel weer een kleine middelvinger naar de premiumleden dan, maar dat neem ik voor lief (als dat daadwerkelijk een oplossing zou zijn). Ik weet het ook niet precies.. succes met dit probleem.

 • Maar wacht even, ik heb destijds 50 euro overgemaakt via ideal naar mijn paypal en toen een premium-account gekocht. Ging gewoon goed. Maar dit kan dus eigenlijk niet? Maak ik nu slapende honden wakker? Als ik voor het volgende jaar (rond e3 tijd) jullie weer wil vernederen met mijn geilheid, gewoon één keer 50 euro aftikken, dan moet dat hoe? Ideal?

 • rukkert scheelio

  Wow dit had ik niet verwacht, maarja het is een keuze die je maakt. Als de reclame niet midden in het item zou zitten zou ik mijn adblock wel uit zetten. Maar goed we gaan dus nu een strijd krijgen, adblock geblokkeerd dan ga ik weer adblock blockers blokkeren en gaan jullie dan straks ook weer anti-adblock blockers blokkeren? Om uiteindelijk allemaal geen idee meer te hebben wie wat blokkeert.

 • MasterVivi

  Alsjeblieft geen politieke items. Ik denk dat ik niet de enige ben als ik zeg dat ik al meer dan genoeg politiek in mijn leven heb.

 • Ik hou zelf wel van maatschappelijk en politiek geëngageerde items. Ik kijk ook regelmatig Cafe Weltschmerz. Dus achtergrond items die raakvlakken hebben met gamekings/blammo als organisatie of met gaming als cultureel fenomeen, supervet. Kom maar door. Zet er alleen wel ff een groot zwaailicht bij voor de mensen die het absoluut niet pruimen.

 • Dennis K.

  Zal whitelisten. Wel een beetje flauwe manier om me op deze manier aan te sporen maar ik kijk wel even aan hoeveel last ik heb van de ads. Als t meevalt zal kan de whitelist miss wel permanent blijven.

 • Halper

  Ik had al bij een eerdere oproep om de add blocker uit te zetten hem uitgezet voor Gamekings. Jammer dat dit zo weinig is opgepakt. Het is even wennen die reclame maar opgegeven moment raak je eraan gewent. Daarnaast ben ik ook premium voor het schrale bedrag van 1 euro. Communiceren jullie dit ook naar de geen premium leden? want die kleine afbeelding doet me niet zoveel in verhouding met dit soort oprechte video’s. Daarnaast vind ik dat jullie groot gelijk hebben. Wie niet horen wil moet maar voelen.

 • GekkeAr

  De stand op 9/2/2017 om 17:28 uur:

  Wel of geen politiek op Gamekings?
  Voor: 2
  Tegen: 13
  Niet definieerbare mening: 1
  Voor (als gaming gerelateerd): 1

 • Chrosser

  Laat iedereen een eigen gamekings account aanmaken op de site waar je dan ook meteen premium aan kan koppelen. Met je account discussieer je mee en kan gamekings eindelijk weer eens een forum gedeelte online zetten

 • wesley

  Ben sinds het begin premium lid.
  Kijk echter nooit geen premium items omdat dit naar mijn idee overbodige items zijn.
  Leuk dat ze worden gemaakt maar vind het overbodig.
  De premium items zoals de tripjes en premius game reviews vind ik wel erg leuk, dit is echter een hele tijd geleden.

 • wesley

  Ben premium maar ben nooit ingelogd,
  Bekijk de reviews op gamekings altijd met reclame,
  Waarom? geen idee!

  • roeland

   Haha same here… gewoon zo lui zijn dat je liever reclames kijkt dan helemaal probeert in te loggen :p

  • Xavier Roemer

   Ik gebruik wel adblock (hekel aan automatisch startende video’s), maar ben ook premium, terwijl ik ook zelden ingelogd sta. Alleen als het echt nodig is voor premium-items. Maar op de een of andere manier raak ik steeds automatisch uitgelogd.

 • Splintersam100

  Beste Boris wat je zei over Paypall en een Credit card hebben klopt niet helemaal geloof ik Ben sinds begin dit jaar Premium lid en heb mijn Bankrekening gekoppeld aan mijn PayPall account en via die optie betaal ik mijn premium en tot nu toe kan ik gewoon elke item kijken vertel me als ik het mis heb hoor,maar zover als ik het zie werkt die optie wel gewoon Keep up the good work

 • Leon Droogendijk

  Ik ben benieuwd hoe ze addblocker gaan doen voor Kodi. Zo kijk ik de items in ieder geval.

  • jefmode079

   onder welke kijk jij die items naam svp in kodi ,ik ben benieuwd voor mezelf

 • Zrmi

  Sinds vandaag werkt hier de Premium login knop niet meer… als ik er op klik krijgt de pagina een beetje donkere overlay, maar geen window om in te loggen

  • Soulreaver

   Yo thnx dude, dat ik hier zelf niet aan gedacht heb.

 • Michael

  Is dit de laatste zucht op het sterfbed?

  • Dr. Shitcakes

   Het is makkelijk om kritiek te leveren natuurlijk. Maar kom zelf dan eens met een goed idee?

   Iedereen hier wil hetzelfde. Wél gratis content en géén ads. Waar moet het geld dan vandaan komen?

   • Michael

    Tweakers is wel het mooiste voorbeeld zoals het moet.. Ik ben daar abbo en ze staan op mijn whitelist voor als ik niet ingelogd ben. Hier ook premium BTW…

 • GuitarHero-NL

  Oh ja joh, zeker weten? Heb ik een probleem? Dacht het niet hoor. Ik heb gewoon premium gekocht voor jullie maar als jullie op deze manier dingen gaan opdringen (puur principe kwestie) dan ben ik er echt klaar mee. Abonnement stopgezet en ga wel ergens anders heen. De items waren de laatste tijd toch niet heel leuk om naar te kijken ofzo. Groeten en de mazzel

  • NatteVaatdoek

   Ik zit hier eigenlijk ook aan te denken. Deze stijl bevalt mij niet bovendien zijn de items het niet meer waard.

   • Michael

    Hier nog één..

    • NatteVaatdoek

     Ik zet het trouwens ook gewoon stop. Kijk wel of de adblock te omzijlen is en dan maar eens kijken wat ik mis.

     Je kunt toch niet eens op een fatsoenlijke manier inloggen, de site scaled als strond op een mac. Maar eens verder kijken. Kijken of een uitlogknop wel te vinden is.

     • Harry

      Als de anti ad block net zo goed geïmplementeerd wordt als de Premium inlog en de Disqus met advertenties dan zou ik me daar geen zorgen over maken.

  • Nipponsei

   Ok, doei

  • Logbia7k

   Hoezo is dit opdringen? Je kan toch nog gewoon Premium kopen en kijken zonder advertenties…
   Het is niet dat premium nu opeens gaat gaat verdwijnen ofzo… Arrogantie ten top.

  • Ranesh Vai

   Tsja, ik snap de stap die Gamekings genomen heeft wel. Gamekings wordt natuurlijk extra hard geraakt omdat het publiek hier wat meer internet-savy is (of gewoon jonger) en dus standaard gebruik maakt van adblock.

   Tegelijkertijd ben ik het niet oneens met wat jij zegt. Het is immers niet zo alsof er niets te klagen is als het gaat om zaken die toch verwijtbaar zijn. Als we het alleen over reclame hebben zijn een paar dingen die in me opkomen: Irritante ads (luidruchtig, aan de zijkant op een manier dat je er makkelijk per ongeluk op klikt, ooit was het ook nog eens zo dat het opende in hetzelfde venster, verkapte reclame items waarbij gedaan wordt alsof het serieuze items zijn en onbedoeld reviews die feitelijk hetzelfde over kwamen, zelfstartende video’s (wat voor mij de reden was om een adblocker te gaan gebruiken hier op de site omdat je dan de video’s apart moet aanklikken om ze te starten, waarbij dan ook de ads geblockt worden uiteraard; niet de bedoeling, maar ja, ik ga ze natuurlijk ook niet apart enablen).

   Adblock was geen oplossing voor alles, maar voor een deel haalde het de irritatie toch wel. Met wat slimmere keuzen aan de zijde van Gamekings, had ik het nooit ingezet. Nu, als premiummember heb ik natuurlijk nergens last van, maar het gevoel dat ik een partij aan het steunen ben die bepaalde basisverwachtingen niet invult en desondanks toch iets dergelijks afdwingt bij mensen die last hebben van deze tekortkoming zit niet lekker.

   En daarbij komen de overige klachten die je over de site kan hebben over zaken die verwijtbaar zijn en minder verwijtbaar zijn.

   • Kenju Marantzi

    Inconsequent is het verhaal van Boris zeker. Je zou zeggen dat ze de standaard zouden uppen door premium en nu ook de reclame-inkomsten. Maar dit gaat niet gebeuren. Dat kinderachtige geschreeuw (“Baaam” aan het begin van dit item bijv.) en wat andere zaken komen erg onprofessioneel over. Dit is voor mij ook de reden dat ik amper items kijk op de site en alleen reviews check plus bijv. de items op locatie en de live stream.

    Het idee achter sommige dingen is wel aardig, maar de uitwerking bijna zonder uitzondering matig tot zeer matig met informatie die niet klopt of zelfs volledig uit de duim gezogen is en gepercipieerde expertise bij de heren als het gaat om de games industrie of tech in werkelijkheid afwezig.

    Dus die extra inkomsten die ze nu weten te genereren, wat gaan ze daarmee doen? Ik denk niet veel interessants. Uit niets blijkt immers dat ze tot meer in staat zijn of überhaupt bereid zijn zich te verbeteren.

 • Logbia7k

  Boris, even een vraagje. Worden de Premium items nu ook beschikbaar (te bekijken) voor mensen die adblock uitgeschakeld hebben?

  Ps. Ik juich dit besluit van harte toe!

  • Ranesh Vai

   Wat denk je zelf? Nee, dus nu hebben ze dubbele inkomsten 🙂

  • nee

 • rmzn

  ik kan nog steeds niet inloggen, ben ik eindelijk een keer premium kan ik nog steeds niet kijken 🙁

 • Michael

  Dit gaat wel werken mensen, uhum. Dit is met afstand de gaarste site kwa advertenties.

 • mostarac

  Boris, volgens mij heb je het mis, ik ben namelijk van dag 1 premium via Paypall wat weer maandelijks met IDEAL Betaald wordt. Dus je stelling klopt niet.

 • Nipponsei

  Mensen die tegen deze nieuwe policy zijn snappen het volgens mij niet helemaal. Je bent geen premium en je gebruikt adblocker, oftewel je geniet van gratis content zonder tegenprestatie.

  Natuurlijk, ik zou ook graag naar de garage gaan en gratis mijn winterbanden er op laten zetten en een gratis APK erbij maar zo werkt het nou eenmaal niet.

  Je moet betalen voor service, en voor GameKings kun je dat doen door daadwerkelijk te betalen d.m.v. premium of gewoon door je adblock uit te zetten voor deze website.

  Dat laatste is een kleine moeite en kost je 25 seconden van je leven per video. Als je daar niet tegen kan dan leg je toch 1 euro per maand neer…

  als je op een dag besluit om eens niet naar de McDonalds te gaan kun je al een half jaar premium nemen..

  • Logbia7k

   Inderdaad. Het is een principekwestie. Blijkbaar gunnen ze het andere mensen niet om geld te verdienen. In heel veel gevallen wil men gewoon advertenties blokkeren omdat ze dan zelf een goed gevoel krijgen dat ze beter zijn dan anderen. Maar in sommige gevallen doen mensen het uit veiligheid, wat ik me overigs kan voorstellen. Deze mensen houden dan ook de optie om premium aan te schaffen.

   • Nipponsei

    Ik denk ook dat veel mensen niet begrijpen dat ze een pand huren, dure camera en geluid apparatuur moeten aanschaffen, PC/Laptops die alle video editing software moeten kunnen draaien. De licenties van de software zelf. etc etc.

    Alleen Boris, JJ, Steven, Shelly, Jelle, Emiel, Melle, Dennis, Karim, David en Skate zitten voor de camera maar er zit ook nog een heel team wat op de achtergrond werkt die naast de GameKings zelf ook een loonstrookje hebben.

    • Harry

     Maar is dat business model nog wel levensvatbaar? Tal van grote Amerikaanse sites hebben hun redactie en reviewers op straat gezet omdat het dure content is. Vervolgens gaan deze mensen via YouTube of Twitch vanuit huis werken en laten ze zich betalen via Patreon en een stukje monetisation via YouTube/Twitch.

     Kijk bijvoorbeeld eens naar Easy Allies en The Jimquisition. Het is blijkbaar de enige manier om te kunnen concurreren met de nieuwe YouTube en Twitch review generatie.

     Misschien kan Gamekings nog even blijven drijven op de TV tak maar ook bij klassiek TV kijken loopt de ballon langzaam leeg. Voor mij heeft Premium op dit moment geen meerwaarde. Wanneer GameKings zich niet vernieuwt zal de site het niet redden.

     Het eigenaardige is dat ik de discussie onder de items eigenlijk nog het meeste waardeer. Laat dat nu het eerste zijn dat op de lijst staat van dingen om aan te passen. Waarom? Omdat de advertenties va Disqus niet te blokken zijn. De ironie! 🙂

     • Nipponsei

      TV kunnen ze beter laten vallen, ik kijk al jaren geen TV meer. Maar alleen YouTube e.d. lijkt me niet echt handig. Het is juist leuk om items te kijken waar alle GK’s bij elkaar zijn, vooral tijdens trips. Ook doen ze naast deze content ook dingen zoals Gamers Heaven en Firstlook.

      Dat van Disqus ging meer om het feit dat de GK’s niet zelf kunnen bepalen wat voor reclame het is en als gevolg er allerlei ongerelateerde reclame op de website kwam. Daarnaast was deze functie zonder waarschuwing geïmplementeerd.

    • zerocold_076

     Dat zijn volgens mij stagiaires die op de achtergrond werken, die krijgen niet betaald? Kan het ook mis hebben.

     • Xavier Roemer

      Niet allemaal. Maurits bijv. sowieso niet. En ik neem aan dat Ruben ook aan zichzelf salaris uitbetaalt…

  • Nawaqi

   Die garage waar jij het over hebt is niet de enige garage in de wereld die je banden kan omwisselen, en als er daarnaast een minder goede garage staat die het wel gratis doet gaan mensen toch eerder daarheen.

   Ik zeg niet dat ik er zo over denk, maar zo werkt het nou eenmaal en er zijn genoeg gratis alternatieven voor Gamekings te vinden op bv Youtube

   • Nipponsei

    Persoonlijk ga ik liever naar een garage met vakkundig personeel en een goede reputatie, dan betaal ik maar iets meer maar dat is mijn mening. Wat GameKings betreft, Ja er zijn inderdaad andere opties maar dan kom je dus niet voor de GameKings naar deze website. Overigens zijn er maar weinig Nederlandse game journalisten die zulke uiteenlopende items maken.

 • Ghrane

  Mensen die nog geen 1 euro als support aan Gamekings gunnen, erg triest. Ga maar ergens anders je video’s bekijken, de comments ver kleuter je toch alleen maar.

  • argumentum ad hominem

   Goede comment man. Petje af….

 • rmzn

  Netflix gaat gewoon van mijn bankrekening af en niet van mijn creditcard.

  • rmzn

   Boris waarom doen jullie niet als RTLXL, gedwongen om uit te zetten om content te bekijken anders kan je niet bekijken.

   • Logbia7k

    Dat gaan ze juist implementeren in de komende periode. Alhoewel het nog wel eerst om een test gaat.

    • rmzn

     oja mijn reactie is iets te vroeg, GOED BEZIG:) het is niet kut gewoon doen.

   • Thegladoss

    Dat werkt ook niet. Je zet gewoon je adblock uit als je op de link klikt, en zet hem weer aan zodra het laad-icoontje weg is. Voila, geen ads en geen block of zwart-wit beelden.

    • rmzn

     Jesus dan ben je echt levenloos goedkoop figuur!

     • Xavier Roemer

      Niets verdient het meer dan die kutsite van RTL. Die begonnen al met die bullshitreclames vooraf en ook meerdere keren tussendoor, met een veel te hard volume. En dan werkte het vaak ook nog eens niet, waardoor je een video opnieuw moest starten en wederom alle reclame opnieuw moest kijken.

   • Xavier Roemer

    Dit doen ze nu toch ook?

    Verder vind ik de site van RTL zo vervelend, dat ik daar gewoon niet kom.

  • Ralph de Man

   Idd netflix heeft geen machtiging nodig…wel vreemd eigenlijk als je er zo over nadenkt…

 • Ranesh Vai

  Geen Facebook-comments svp. Ik zit niet op Facebook, en ga er ook geen account aanmaken. Voor de mensen die denken dat je daar makkelijk effe een nepaccount-aanmaakt het dat je vervolgens ok bent gaan bedrogen uitkomen. Ook als ze oplossingen als Ghostery en Privacy-badger gebruiken. Facebook weet toch je gegevens te krijgen en het te matchen met anderen en verkopen die gegevens uiteraard door aan anderen, die je wèl blockt met de genoemde oplossingen, waardoor dat blocken dus ook geen effect meer heeft.

  • andrelepate

   Helemaal mee eens. Zou het ook vrij hypocriet vinden gezien het belang dat door meerdere Gks aan privacy wordt gehecht.

   • Ranesh Vai

    Op zich heb je wel een punt, maar we gebruiken ook Disqus…

 • PremchandNL

  Heb PayPal gelinkt aan me bank en dat werkt prima ook hier bij gamekings. Met ideal kun je bijvoorbeeld doen dat je het aantal maanden dat je premium wil worden zelf aangeeft.. minimaal 1 euro per maand. En je betaald 1 keer met ideal voor het aantal maanden dat je hebt genomen voor het bedrag dat jij wil betalen. Dat moet toch kunnen werken..

 • CommanderCeelie

  Hey Gks,

  1) Hier Premium vanaf het eerste uur. Met stijgende verbazing kijk ik naar jullie struggle om dit premium model werkend te krijgen voor de website. Hoe kan dit nou zo moeilijk zijn, iedereen doet dit online? Het is opvallend dat dit al enkele maanden matig werkt terwijl aan de andere kant de adblocker functionaliteit wel is ingebouwd. Hadden jullie die tijd niet beter kunnen investeren om premium gewoon goed te laten werken?

  2) Mijn tweede verbazing gaat over de premium content. Ik kan me herinneren dat Jelle eens geroepen heeft dat “Premium wel gewoon ons feestje blijft”, doelende op de redactie?. Maar de content die uitkomt voor premium leden is wel regelmatig maar niet erg inventief. Het zijn vaak slappe free format discussies waaruit niet direct blijkt dat er meer aandacht aan is besteed dan anders. Ik dacht dat de premium inkomsten ook deels gebruikt zouden worden om items te maken die anders niet mogelijk waren?

  3) Hoogtepunten vind ik de reviews zoals The Last Guardian en Dying Light. Dus de reviews die je normaal niet zou kunnen maken zonder premium. Ook Road to Gatenburg en Board Game Special zijn heel tof. Liever minder vaak premium content en kwalitatief beter dan elke week een slappe discussie.

  • Ellie

   Precies dit

  • Xavier Roemer

   Een goede discussie is niets mis mee. Probleem is dat ze in de meeste gevallen gewoon wat verjaardagspraat houden. Besteed dan wat extra budget om iemand te krijgen die er meer verstand van heeft of iig een nader inzicht kan geven over hoe het eea werkt, of besteed tijd aan het krijgen van wat meer inzicht door wat inleeswerk te doen.

   Want nu betalen we voor het zgn. inzicht over dat er totaal niet is voor bepaalde onderwerpen.

 • PauluitOosterhout

  Ik heb vanaf dag 1 premium door mijn bankaccount te koppelen aan paypal en het werkt! Ik kan helaas geen creditcard nemen dus voor mij was die oplossing ideaal.
  Ik ga er daarom ook niets meer aan veranderen want zolang het werkt met die maandelijkse paypal ben ik al blij.
  Ik kan wel begrijpen dat het kut is voor mensen waarbij het niet werkt. Ik begrijp ook niet waarom het bij de een wel werkt en bij de ander niet.
  Toch hoop ik dat er meer mensen premium worden want voor een kleine bijdrage krijg je wel een bak vette ( reclamevrije) content en je steunt de grootste gamebazen van de Benelux.

 • Ralph de Man

  Beste Gamekings,
  Trouwe kijker en premium sinds een maandje of 3 nu.
  Ik vind dat jullie de juiste beslissing maken met het “blocken” van de addblocker.
  Kan me niet voorstellen dat mensen ineens massaal jullie site gaan weren door deze actie.
  Aandoenlijk om te zien hoe kut Boris het eigenlijk vindt om hiertoe gedwongen te worden.:)

 • Mick van Vliet

  Bij mij werkt het wel door mn bankrekening te koppelen aan PayPal, gebruik het al jaren zo.

  • Tomàs Kengen

   ja bij mij ook 🙂

 • aerox010

  Ik ben ook Premium en heb €50 betaald/gegeven maar dit was omdat ik Gamekings wil steunen. Waar ik mij wel aan stoor is de slappe content voor de premium items. Vooral de laatste onderwerpen/discussies waren slap. Die co-op en face-mapping discussies gingen nergens over. Idem met dat Nintendo-item, na verschillende extra’s, einde van de week en brievenmaandag’s was al lang er breed bekend wat men over de switch ging zeggen.

  Ik zou het leuk vinden als Premium veel breder werd getrokken. Dit premium journaal was al interessanter dan de laatste 3 pre items bij elkaar. Ga eens wat dieper in op de game-industrie, bijvoorbeeld een fact-check item. Voorbeeld: Nintendo of Sony roepen weken van te voren van: ‘bij launch zullen er te korten zijn’ en sturen maar wat graag een persbericht de wereld in. Maar ik ben dan weleens benieuwd van hoeveel consoles versturen ze eigenlijk en hoeveel krijgt een bepaald winkelketen. Dus hoeveel liggen er uiteindelijk in een winkel? Is het echt een tekort of een marketingtool? Of wat verdienen winkels aan games? Ik zou meer bereid zijn €60 te betalen voor een game bij een klein winkeltje als ik meer zou weten over de prijs en wat een winkel er aan overhoud. Of de hele promotiecyclus van een game/hardware eens onder de loep houden, wat is er belooft en wat is er van terecht gekomen. Een wat serieuzere onderzoeksjournalistieke Gamekings…

  Een ander Premium onderwerp wat mij interessant lijkt is meer Film/seriekings. Misschien zit ik er helemaal naast en krijgen jullie andere kijkcijfers binnen voor Filmkings, ik vind het altijd leuke items, het is jammer dat de items laatste tijd zo sporadisch zijn. Als straks Game of thrones weer begint lijkt het mij leuk om elke week een item te zien over de aflevering van zondag. En de verkiezingen komen er aan. Tussen neus en lippen door maken de verschillende Gamekings best politiek gerelateerde opmerkingen, ik zou een politieke discussie best weleens leuk vinden op Gamekings

  • Xavier Roemer

   Ik ben het met je eens dat die premium-items redelijk inspiratieloos zijn en inhoudelijk zwak. JJ heeft niet lang geleden toegezegd dat er een platform komt waarmee we zaken kunnen aandragen voor dit soort items.

   Politiek moet je je gewoon van weghouden als Gamekings zijnde. Ja, er worden wat maatschappelijk gerichte onderwerpen aangesneden (is nog geen politiek), maar dit betekent niet dat ze het gamekingspubliek ermee kunnen aanspreken. Verder creëert het tegenstellingen die totaal niet nodig zijn.

   Alleen als het Gamesindustrie-gerelateerd is, kan het gedaan worden. Al zouden ze dan wel de ballen moeten tonen en ook mensen moeten uitnodigen die er anders in staan dan zij.

   Overigens produceert Blammo ook Café Weltschmerz. Dus als je wat politiek en overige maatschappelijke onderwerpen wil hebben, kun je daar terecht.

 • Xyphoid

  Ik kan niet Premium inloggen op mijn telefoon. Android Nexus 5.
  Kunnen jullie dit alsjeblieft oplossen?

 • Bridgeman

  Het heeft geen zin om mensen met een adblocker te weren jongens. Er zijn al plugins voor elke browser die je adblocker kunnen verbergen, en zat andere manieren om dit te omzeilen. De mensen die daar te beroerd voor zijn zullen over het algemeen denk ik gewoon Gamekings niet meer bezoeken.

  Ik vraag me af of jullie de balls hebben om dit door te zetten. Er is geen weg terug, en als die bezoekers eenmaal weg zijn, blijven ze weg.

 • Nynto

  Ik heb m’n rekening aan PayPal gekoppeld en Premium wordt maandelijks van mijn rekening geschreven. Dus snap het probleem niet helemaal… of ik mis iets.

  • Shadow87

   nee, ik heb ook mijn rekening aan paypal gekoppeld zonder een creditcard te hebben. Het is dus heel erg goed te doen als je geen creditcard hebt

 • Shadow87

  Ik heb al sinds het begin premium, maar kwam er een paar maanden geleden achter dat ik ook mijn adblocker aan had staan voor Gamekings, maar dat was natuurlijk niet meer nodig. Ik heb gewoon een groen duimpje staan nu bij Gamekings. minimaal 1 eurootje per maand mensen, waar hebben we het over…

 • SealClubber

  Groot gelijk gamekings. Voor niets gaat de zon op en de content is die paar euro’s echt wel waard.

  Ik verbaas me elke keer weer dat mensen te gierig zijn om jullie te ondersteunen maar toch elke keer terug komen om te zeuren over een paar banners.

  Beetje jammer…

 • Dopefish

  Oke, ik heb voor de gelegenheid een account aangemaakt om ook maar eens een comment te droppen. Ben al jaren een trouw kijker op Gamekings.tv, maar met dit item moet ik het gewoon ook maar eventjes kwijt. Alvast excuses voor het gebrek aan kennis omtrent Nederlandse taal.

  Naast dat ik al heel lang kijk, ben ik geen premium. Ik vond het een mooi concept, maar heb heel lang de kat uit de boom gekeken. De items die zover zijn uitgekomen met premium, naast de reviews en roadtrip naar Tokyo waren het niet waard om premium te worden. Als ik door de comments heen scroll, en ook hieronder weer lees is het vaak niet meer dan wat we eigenlijk al weten.Vaak niet voorbereid en onderwerpen die gewoon niet interessant zijn. Dus ik heb er eigenlijk nooit echt over nagedacht verder om premium te worden.

  Dat inkomsten belangrijk zijn voor een website, dat begrijp ik. En dat betaalde content steeds meer de toekomst word van platformen zoals Gamekings dat begrijp ik ook. Met dat in mijn achterhoofd heb ik veel websites op een whitelist staan waar ik gewoon de advertenties van zie en natuurlijk om de website te supporten. Maar dat zijn advertenties waar ik geen last van heb. Die komen niet in een keer hard in je beeld of staan in de weg van je kijk genot.

  Een reclame spotje aan het begin van een item, enfin. Kan ik mee leven. Een banner bovenaan? Geen probleem. Dat heb ik altijd vrij normaal gevonden en me nooit aan geiriteerd. Maar als ik iets aan het kijken ben, of meeluisteren op de achtergrond en er komt in ene keer het zelfde filmpje omhoog die het item onderbreekt met een volume hoger dan het item zelf? Ja, dan ga ik me irriteren en gooi ik mijn Ublock Origin aan om het van mijn scherm te knikkeren.

  Het liefst zal ik gewoon Premium worden, maar daar is naar mijn mening de content gewoon nog niet naar om mij over de streep te halen. Maar om adblockers te weren, vind ik geen oplossing. Naast dat er scripts zijn of extensies voor adblockers om het weren tegen te gaan, is het misschien verstanding om te kijken naar de opties van je advertenties. Ik weet zeker dat veel van de door jullie genoemde 75% best bereid is om de adblocker uit te zetten. Maar dan wel met de juiste toepassing van advertenties op de website.

  Niemand zit te wachten op reclame dwars door de item heen. Voor die reden kijk ik ook geen TV meer. South Park kijken met een blok reclame van tien minuten tussen door. Waar ik altijd op een punt kom van, oh ja. Waar keek ik ook alweer naar?

  Naast dit, denk ik dat politieke items geen plek heeft hier op Gamekings. Ik erger me er dood aan in de media, dus ook hier. Als je een politieke discussie doet, doe het met twee partijen. Zover hier, is het vrij van maar een kant.

  Hoop dat je er wat mee kunt! Blijf graag een trouw kijker en hoop mijn support nog te kunnen geven.

  • Scare

   Hoewel ik met je eens ben kun je ook gewoon een eurootje lappen zonder zwaarwegende argumenten aan te dragen. Gewoon omdat het kan.

   We maken het allemaal veel te groot met zijn allen.

   • Dopefish

    Ik begrijp het helemaal dat het kan. Maar er is al eens eerder gezegt dat ze vrij weinig overhouden van dan eurootje. Als ik Premium will zijn, betaal ik liever gewoon voor een jaar of een normaal bedrag per maand zodat ze er ook wat aan hebben.

    Maar dat is natuurlijk hoe ik er tegenaan kijk! Iedereen heeft daar weer een andere mening over.

    Het gaat mij er meer om dat ik best bereid ben om mijn adblocker weer uit te zetten, maar niet voor de keuzes van adverteren zoals het nu op dit moment gedaan word.

    • Scare

     Je steunt of je steunt niet. Bedrag is niet zo relevant net wat jij kiest. Ik lees je steunt niet, ook prima. Dan boosten wij je wel 🙂

   • Lord Thunderwing

    Een eurootje kan je maar één keer uitgeven en als mensen elders meer “bang” voor hun “buck” krijgen dan wat Gamekings kan aanbieden, is de keuze snel gemaakt . . .

 • Scare

  Dank voor de banner. Totaal gemist dat de betalingen on-hold stonden. Overigens door een bug want mijn credit card was/is niet verlopen.

 • Bridgeman

  Het iDeal verhaal klopt trouwens niet. Netflix wordt bij mij gewoon maandelijks automatisch afgeschreven via iDeal direct debit, geen creditcard. Hetzelfde geldt voor World of Warcraft.

  Overigens wordt Gamekings Premium bij mij gewoon automatisch iedere maand afgeschreven van mijn Paypal die gelinkt is aan mijn bankrekening. Ik heb verder geen Paypal saldo of whatever, er wordt gewoon geld van mijn bank naar Paypal geschreven en van Paypal naar Gamekings. Ik heb nog nooit in mijn leven een creditcard gehad en ben ook niet van plan er ooit één aan te schaffen.

  • haenkie

   Ik heb Spotify ook zo ingesteld (via iDeal) maar als ik nu een Spotify abonnement wil afsluiten zie ik die optie niet meer staan. Misschien mocht het vroeger wel en tegenwoordig niet meer.

 • okkies master

  het paypal – bankpas verhaal klopt ook niet. ik heb al 10 jaar mijn paypal gekoppeld aan mijn bankpas (er gaan een paar dagen overheen om het in te stellen dat wel).
  ik beaam ook het geen wat hieronder vaak word genoemd dat netflix al direct automatisch word afgeschreven

  Ik ben premium, maar ik log vaak uit. simpelweg omdat de gratis player chromecast ondersteuning heeft en vimeo player kut is :). kom op, fix die shit

  misschien moet er ook worden gekeken naar een verouderd business model van gamekings. ja er is minimaal 1 video per dag met comments waar de community in leven word gehouden. een item en de discussie die erbij hoort leeft maar 2 weken en hierna verdwijnt het in een zwart gat

  Misschien moeten jullie je site uitbreiden.
  denk aan een tweakers daar leeft een grote community daar gaat het prima, die kijken wat breder dan enkel de jongens bij hardware.info daar gaat het ook wat minder.
  Gamekings zit vol uitgesproken persoonlijkheden die jullie goed bij de kijker weten weg te zetten in de games items. maar ik denk dat jullie je best items kunnen maken over politiek. Maar ook lifestyle, zoals de tattoo items in het verleden.
  goed voorbeeld was het eindejaars interview met Karim. dit was een van de items die mij het meest is bijgebleven.

  Gamekings is een gewoonte geworden om dagelijks te kijken. maar als ik een nieuwe kijker was dan was ik nooit gebleven.

  Ik ben de laatste tijd teleurgesteld in de kwaliteit:
  – De ad block wall die er komt. ondanks ik premium ben, wil ik ver weg blijven van dit soort sites
  – maar de onzin omtrent betalingen die hier verteld word(weer!)
  – de knullige uitvoering van het ideal gebeuren.(gamekings die zich zo uitspreekt over communicatie en nu de ideal functionaliteit terugneemt omdat er geen goed onderzoek is gedaan)
  – de inspiratieloze premium items. waaruit geen conclusie te trekken is

  nogmaals, ga breder, ga dieper(lol) en wees niet laf om gevoelige onderwerpen te vermijden.
  en damn wat een lang lulverhaal van mij. misschien had ik dit beter als brievenmaandag item kunnen versturen lol

 • mike7king
 • Guan

  Mijn normale bankrekening is gekoppeld aan paypal en schrijft elke maand automatisch af zonder dat ik credits op paypal heb staan. Dit haalt paypal dan automatisch van mijn rekening af. Dus het kan wel.
  Alleen een paypal account aanmaken. Dan rekening koppelen en dan gaat het gewoon. Paypal account heb je zo gefixed.

 • haenkie

  Als jullie de advertenties op jullie eigen domein hosten heb je dit probleem toch niet. Kost wat extra voor de adverteerder, levert ze ook wat meer op.

 • Rotjeknor

  Ik ben benieuwd hoe groot de impact is op het aantal views per item, Hoeveel % views jullie verliezen na dit besluit. Of dat iedereen daadwerkelijk zijn adblocker uitschakelt.

 • Stormpie

  Bedankt voor alle top items! erg veel lof en liefde voor jullie allemaal achter deze media machine!

 • Yumik

  Alternatief voor Disqus: Isso (https://posativ.org/isso/)
  Compatible met WordPress en Disqus comments zodat je niet alles kwijt bent.

 • Selin

  Hi Boris ik snap dat die adblocker vervelend is. Zelf ben ik premium maar ik kan die filmpjes ook gewoon niet zien zonder aangelogd te zijn op premium.. Die reclames komen ook tussen het filmpje door naar voren en het haalt je er helemaal uit naar waar je aan het kijken bent. Het is gewoon enorm storend. Dus ik snap het verhaal van beide kanten. Jullie hebben de inkomsten hard nodig. Maar er is ook een doelgroep die altijd gratis heeft kunnen kijken en niet bereid of de mogelijkheid heeft om te betalen. En de reclames zijn zo enorm hinderlijk dat je wel adblocker moet gebruiken. Veel sterkte met dit probleem. Ik denk dat de oplossing is… Nog betere Premium videos maken waardoor mensen de waarde ervan gaan inzien.

  • Yumik

   Zelf een reclame tussendoor is prima mits dat op een goede manier gedaan zou zijn. Nu wordt het standaard op precies de helft van het filmpje die reclame afgespeeld. Als jullie als Gamekings tijdens het editten van de video hier rekening mee kunnen houden. Bijv. ervoor zorgen dat de video niet tijdens een zin of woord ineens door een reclame wordt onderbroken. Misschien kan de ontwikkelaar van jullie wel iets inbouwen waarbij jullie kunnen zeggen op welk moment in de video de reclame afgespeeld moet worden. Dan kun je dat ‘veilige’ moment zelf uitkiezen. Dat zou alles al een stuk beter maken.

 • Bram

  @Boris, jij zegt dat Paypal niet werkt als je deze koppelt aan een bankrekening van bijvoorbeeld de ING.

  Ik kan je vertellen dat dit wel werkt. Dus voor iedereen die Premium wil worden, koppel gewoon Paypal aan je bankrekening.

 • Wessel

  Ik ben net premium geworden en ben blij dat jullie deze knoop durven door te hakken. Het zal voor de bezoekers vast niet makkelijk zijn om qua mindset om te schakelen, maar als je de content leuk vindt en regelmatig hier terugkeert, dan is het niet meer dan vanzelfsprekend dat je voor die content betaald. De manier waarmee je voorheen betaalde, namelijk het tolereren van advertenties is nu niet meer mogelijk, maar door deze wijziging krijg je nu een hoop meer content, en een betere ervaring op de gamekings website.

 • Djehoety

  Een vriend van mij is premium, en wat ik bij hem kijk/van hem hoor, is dat premium items gewoon zwaar onder maat zijn. Ook andere items, waar ”premium-potentie” inzit, bijv de ESport items zijn dramatisch. Als jullie daadwerkelijk content van ”hoge kwaliteit” willen maken, ga je dan eerst inlezen voordat je gaat spreken over de Eleague van CSGO, waar jullie bijv, de teams/dynamics niet kennen.

  Jullie items blijven grotendeels, uitzonderingen zoals de kwestie daargelaten, gebaseerd op een beetje lullen voor de camera zonder enige structuur; vormen van kwalitatief/kwantitatief onderzoek of enige vorm van diepgaande analyse, onderbouwd met argumenten. Je kunt niet zomaar gaan lullen en denken dat je items van hoge kwaliteit produceert; daar gaat moeite en tijd inzitten. En sorry, zolang jullie dat niet bieden kijk ik liever naar Engelstalige shows waar wel degelijk een journalistieke/kritische benadering plaats vind. Kotaku, Thorin (over Esport), of verschillende kritische Youtube vloggers.

  TL:DR Als je premium aan gaat bieden dan moet het ook goed werken, goede kwaliteit items zijn en ook daadwerkelijk ”onafhankelijke game-journalistiek” bieden of een andere mate van hoogstaande, unieke, content. Dat doet Gamekings en premium nu, wederom; op uitzonderingen na, niet. Als jullie nog niet eens een fatsoenlijk item over ESport kunnen maken ga je dan niet bezighouden met de dynamics van GamerGate/Game politics/Games en science.

  Zijn genoeg onderwerpen voor serieuze items over videogames, je kan bijv insteken op academische artikelen zoals bijv jullie kijk op ‘Dawn Spring, Gaming history: computer and video games as historical scholarship’. Dan kun je dat artikel lezen, en vervolgens het bediscussiëren in een item.

  Benieuwd naar jullie thoughts hierover.

 • Sand Man

  Wat is er toch in hemelsnaam gebeurd met ooit o zo mooie gamekings. Ik kan me nog extended reviews van Crysis herinneren of van Gears of War. Waarin echte meningen en ideeen over games verkondigd werden. Het is tegenwoordig allemaal zo lauw en zo ingetogen. Er word geen waarheid meer over games verteld, als een game kut is werd het vroeger gewoon zo genoemd. En nu is het ja het is niet echt mijn ding blablabla, kijk en ik vergeef jullie Shelly (Ik vind haar absoluut verschrikkelijk en totaal geen gameking, maar dat is persoonlijke smaak) maar de content zakt met de week en ik kijk echt al vanaf het begin, keek al op de box en had vroeger al jullie power unlimited in huis. En nu smeken jullie bijna om geld voor premium items en de ad blocker of die alsjeblieft uit mag. Kom op, hou de eer aan jezelf, maak content zoals jullie dat altijd deden, wees eerlijk tegenover jezelf als je niet meer kan zijn wie je was en je zelf wil uitdrukken zoals je bent wat is dan het nut van uberhaupt items plaatsen?
  Ik heb nog nooit gepost op deze site, maar kon het echt niet meer aanzien.
  Wil er niemand mee kwetsen of iets dergelijks maar hoop dat jullie zelf een keer een extended review van bijvoorbeeld Crysis terugkijken en kijken naar de passie en liefde voor het vak, en naar een item van nu, en dat jullie dan dezelfde conclusie trekken als mij.

  Ik zou graag premium worden of misschien wel 100,- per jaar aan jullie betalen, maar dan moet de content absoluut beter worden want dit is drie keer niks…

  Prettig weekend heren en hopende op betere tijden verblijf ik.

  • aerox010

   Van de nieuwe garde vind ik Shelly juist een van de beste. Ik vind haar droge opmerkingen leuk en inhoudelijk zegt ze naar mijn mening altijd nuttige dingen tijdens een review. Ja, zo kon in het begin geen brief hard op voorlezen maar who cares, gaat nu stukken beter.

  • Bridgeman

   Maar ga dan weg. Niet lullig bedoeld, maar je verandert niks door zo’n comment te plaatsen, er verandert pas iets als Gamekings het terug ziet in de bezoekersaantallen. Als die niet dalen dan denken ze bij Gamekings dat alles prima gaat. Als mensen hun shit toch wel blijven kijken, ook al vinden ze het slecht, waarom dan verbeteren?

   • Djehoety

    Ze vragen toch om feedback. Nou, dat geeft hij én velen anderen met hem.

    • Bridgeman

     Maar aan “Jullie waren vroeger tof, nu zijn jullie kut, wordt weer tof” hebben ze gewoon niet zoveel. De Gamekings doen echt hun best. Het is gewoon lastig.

     • Stallieman

      Dat doet hij toch niet. Hardwarewoensdag kan zo terug. Verder iets meer kennis achter de camera (zoals Steven, Emiel, Melle en Donny) zou ook niet gek zijn. Het zijn suggesties en dat mag best vanuit een kritische houding, zonder dat hij door jou wordt weggestuurd.

     • Bridgeman

      Kom op man doe nou effe niet zo achterlijk. Denk je dat Gamekings het liefst niet Melle veel meer achter de camera heeft? En Vasco die elke week een Techkings doet? Die gasten hebben andere shit te doen, Donny ook. Ze kunnen niet zomaar met hun vingers knippen en *poef* daar zitten ze. Het enige wat hier telt is geld, en Gamekings heeft het geld niet om ze in vaste dienst te nemen. Dus werken ze op freelance basis en dat wil pretty much zeggen “Als ik ooit een keertje tijd heb”.

      Als we eerlijk zijn, de reden dat Gamekings bestaat vandaag de dag is vanwege de stagiairs. Jonge gasten vinden het supercool om stage te lopen bij Gamekings, en dat is mooi, maar mocht dat een keer ophouden dan is het een ramp. Want ze hebben het geld niet om nog meer vaste mensen aan te nemen.

     • Stallieman

      Gaat me om de voorbeelden nitwit. Dat snap ik ook nog wel, dat ze iets beters te doen hebben.

     • Bridgeman

      Ok sukkel

     • Stallieman

      Ik ook van jou. Kusje.

  • Lord Thunderwing

   Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn. Dit is iets wat ik al jaren zeg tijdens die enquêtes die wel eens georganiseerd worden, maar helaas zijn deze opmerkingen tegen dovemans oren (ook ik stam uit de tijd dat Gamekings nog op The Box te zien was).

   De kwaliteit van de TV uitzendingen worden steeds bedroevender (zeker vanaf het moment dat MTV het programma ging uitzenden en dat er een half uur ingeleverd moest worden) en de reviews zijn ook matiger geworden. Een groot deel heeft ook met maken met publishers die tevreden gehouden moeten worden en embargo’s die dezelfde publishers bedingen op hun titels. Dit maakt het “professionele” review werk natuurlijk moeilijker. Op de website van Hoog Spel staat nog een interessante brief hierover die Harry d’Emme in het laatste nummer van Hoog Spel plaatste en ik kan er wel vanuit gaan dat datgeen nog steeds actief is vandaag de dag. Noot: de website is down, maar de webarchive heeft ‘m nog netjes staan. Ik bemerk dat ik steeds meer geneigd ben om eens wat user reviews te raadplegen, omdat daarin juist de dingen staan waar ik naar op zoek ben en wat een kleine vijf jaar terug nog door de Gamekings zelf geroepen werd.

   Verder heb ik niks tegen Shelley, maar ik zeg wel dat er “teveel” Gamekings zijn. Vroeger had je er negen (Boris, Steven, Skate, Melle, JJ, Rogier, Martin, Jan en Ruben die later werd vervangen door Dennis). Deze mensen maakten het programma op TV en de webitems. Dat waren de vaste en bekende gezichten van het programma die ook bijgedragen hebben aan de populariteit van Gamekings. Op sommige webitems had je wel anderen erbij (Donny en in zijn prille begin ook Jelle), maar die deden voornamelijk redactiewerk en hun input was minimaal en niet genoeg om irritant te zijn of eraan te ergeren. Sterker nog: hun bijdragen deden er toe en zeker in het geval van Donny. Sinds het aantrekken van Simon of Pascal (weet niet meer wie er als eerste van de twee erbij kwam) merk ik dat er slecht wordt omgegaan met de continuïteit van wie de items maakt. Mensen die niet vaak op Gamekings.tv komen, kunnen dus gezichten in een item zien die ze niet kennen en dat doet de populariteit ook niet ten goede.

   Wat Gamekings ook nooit had moeten doen, is TeamHWW opzetten. Hardwarewoensdag: top item! Zelfs Boris z’n HDTV special was grandioos en ook onderwerpen die mij niet direct kunnen interesseren (zoals digitale camera’s en lenzen), waren items die gewoon goed in elkaar zaten. De hardware items die tegenwoordig te zien zijn, zijn niet meer dan wat Wikipedia/fabrikant opsommingen van specs en ga zelf maar aan het klooien. Voor TeamHWW zat Steven zelf te klooien met het één en ander (Asus EEEPC en World of Warcraft). Dat vind ik een heel groot gemis aan Gamekings en tegenwoordig zijn meer mensen op Youtube aan het doen zijn: lekker klooien om te zien of het werkt zoals ze het willen dat het werkt. Het ene onderdeel tegen het licht houden en vergelijken met een onderdeel uit dezelfde range of een concurrerend onderdeel (bijvoorbeeld een Nvidia kaart tegen een ATI van hetzelfde spectrum). Vanaf het moment dat Gamekings naar MTV ging, werden deze items ook snel minder.

   Gamekings heeft te lang op hun lauweren gerust door niets of betrekkelijk weinig te doen en nu is er paniek uitgebroken en ik voorspel dat Gamekings (jammer genoeg) geen lang leven meer beschoren is. Er valt niet te spreken over één bepaalde doodsteek, dat zou vrij makkelijk zijn om dat aan te duiden, maar er zijn dingen gedaan en er zijn dingen niet gedaan wat aan beide kanten niet goed heeft uitgepakt en nu dat bezoekers actief geweerd worden, stemt mij niet hoopvol voor de toekomst van Gamekings.

   A thousand papercuts . . .

   • Stallieman

    Hardwarewoensdag en Donny zijn zeker een zeer groot gemis.
    Als we toch als premium member mee mogen denken, haal dit terug en zet het om mij part onder premium. Maarre Lord Thunderwig, heb je wat leuke youtubers die ik kan checken? Ik mag graag kijken naar dat getweak.

    • Lord Thunderwing

     Wat ik zelf wel leuk vind om te kijken, zijn de filmpjes van The 8Bit Guy. Weliswaar gaat het voornamelijk om retro spul (ook wel bij z’n zusterkanaal 8Bit Keys), maar de manier waarop hij het brengt (rustige toon, zonder heel veel technobabble of dat je heel erg dom bent) spreekt mij aan en doet denken aan de tijd dat Steven nog z’n binnenhuis bekabeling liet zien.

     • Stallieman

      Thanks man. Leuk en inspirerend om te zien. Ik heb nu zelfs mijn C64 weer van zolder gehaald. 😉

  • stealthstorm

   Het zou mij niet verbazen als de bezoekersaantallen de afgelopen paar jaar gedaald zijn. Gamekings is in mijn ogen ook echt achteruit gegaan.

 • SpartacusNLD

  Ik ben premium lid.. als ik op jullie website kom ben ik automatisch uitgelogd.. (ALTIJD).. ik heb adblock. Nemen jullie mij ook mee in jullie berekening? Zo ja, dan klopt jullie berekening niet want dan kan ik niet de enige zijn die dit heeft 🙂

 • DeBoswachter

  De kleuren/witbalans is wel erg groen/geel in sommige video’s, lijkt zo ongezond. Verder ga zo
  door 🙂

 • optimuspecs

  Daarom heb ik al vanaf het begin van Premium gezegd, fuck die PayPal shit! Dat mensen nog moderne computers kopen, maar nogsteeds zoiets ouderwets als PayPal blijven gebruiken.
  Mensen kunnen een credit card gebruiken en zelfs een PREPAID credit card. Makkelijker kunnen we het niet maken.

  Boris, gefeliciteerd! Eindelijk toon je wat management – ballen. Iedereen met ad blocker wordt zelfs geblokkeerd voor video-items. Vooral gamers, willen vaak alles gratis en zo zit de wereld niet in elkaar. Goed bezig GK!

 • oswald

  Complimenten over premium verder btw, Boris doe absoluut diepgaande items erbij. Van mij mag het best richting weltschmerz gaan ofzo, tech/AI/politiek etc.

 • Woohaa

  Alle video items blokken voor gebruikers van Adblocker is niet kut maar logisch. Als je geen premium bent (wat ik overigens wel ben) kies je er voor om gratis te kijken. Links om of rechts om moet er geld in het laadje komen dus advertentie inkomsten zijn noodzaak. Geen ruimte geven voor advertisment betekent dus gewoon niet kijken. Iedereen staat het vrij om de GK site op de whitelist te zetten.

 • TheUnknownZ

  Er bestaat niet zoiets als het blokkeren van advertenties, het web is een pull medium niet een push medium.
  Ik weiger alleen maar de aanvraag voor advertenties. Zo is dat ook weer opgelost.

 • Lord Thunderwing

  Dag Gamekings, hallo :W

  Stomste wat jullie hebben kunnen doen. Door actief ‘klanten’ te weren, stuur je ze direct door naar je concurrenten die dit nog niet hebben doorgevoerd (als ze al plannen ervoor hebben, waarschijnlijk kijken ze eerst hoe het anderen vergaan). Zie ze dan maar terug te krijgen wanneer deze mensen elders tevreden zijn, immers Gamekings heeft besloten een groot deel van haar actieve bezoekers (lees: klanten) niet meer te bedienen en dat blijft bij mensen hangen, net zoals die slechte restaurant om de hoek.

  Mensen weren is niet de oplossing, hogere kwaliteitsitems zijn dat wel en dat mis ik al heel veel jaren hier . . .

 • co2301

  Boris, nogmaals, als je je bank rek. koppelt aan paypal, kan dit ook als een soort renewal iedere maand worden afgeschreven. Dat doe ik nu voor spotify, netflix, blizzard en ook gamekings. Betaling via paypal in abbo vorm worden tegenwoordig door paypal standaard als ‘authorized’ betaling neergezet, wat inhoudt dat altijd mag afschrijven, tenzij je het inactief maakt.

 • Harry

  Is er trouwens een overzichtje te vinden waar al het premium geld aan is besteed?

  Wat ik me aan premium items kan herinneren is er flink geïnvesteerd in de Tokyo trip.
  Zijn er een paar games gekocht/gereviewed die normaal niet gereviewed zouden zijn.
  Voor de rest zie ik een groot aantal discussies met 3 personen waarvan ik dan maar hoop dat deze beter voorbereid zijn dan de meeste uit de losse hand niet premium discussies.
  Is de nieuwe betere camera wellicht gekocht met premium geld?

  Ik geloof dat er in Jelle’s einde jaars interview een toezegging zat dat de kwaliteit van de Premium items flink omhoog zou gaan. Mede omdat er met het einde van het TV seizoen ook meer tijd voor zou zijn. Vooralsnog merk ik -als outsider/non premium member- geen verbetering.

  Ondertussen mis ik ook items op de site. Er is bijvoorbeeld geen aandacht geweest voor ‘Let it die’. De nieuws sectie is nauwelijks actief en bestaat in mijn beleving uit slecht vertaalde items van Engelse sites. Daarnaast wordt er traag gereageerd op trends als de ‘rise of Conan’ op Twitch of de Boost mode die er aan komt voor de PS4 Pro (kom op Boris het schijnt een enorm verschil te maken in BF4). Andere sites zijn completer en sneller.

  Ik kijk GameKings al jaren zonder adblocker dus de hele zet je adblocker uit campagne is aan mij niet besteed. Echter, wanneer je mij als premium member wilt strikken dan moet dat wat mij betreft iets extra’s bieden. In feite maak ik bij elk nieuw premium item opnieuw de afweging. Tot op heden heb ik nog geen doorslag gevend premium item gevonden.

  • Ellie

   Ze missen voor mijn gevoel wel vaker de slag met ‘trends’. In dat opzicht zijn andere sites idd completer en sneller. Ik ben premium omdat ik al jaren hier kom en ze graag wil supporten, maar voor de premium items hoef je het niet te doen, dat ben ik met je eens

   • GuitarHero-NL

    Naar mijn mening gaat het een beetje zoals bij Playstation Plus, eerst was het een tof idee maar daarna krijg je alleen maar Indie zooi en HDD opvulling…

  • optimuspecs

   Je maakt hier en daar zeker een aantal goede punten, maar het gaat heel ver om van GK te verwachten, dat ze een overzicht moeten geven hoe premium-geld uitbesteed wordt. Dat is niet de bedoeling lijkt me.

   • Harry

    Ik heb diverse patreons gesupport en die geven allemaal gewoon een globale breakdown waar ze het geld aan willen besteden. Ik verwacht echt geen totale verantwoording of super veel details.

    Wanneer je sec uitgaat van wat GK aan heeft gegeven konden ze van het geld op een Tokyo trip (als in substantiële inkomsten). Daarna was er nog wat geld over om een paar spelletjes te kopen en nu blijft het bij we betalen freelancers wat extra uren voor de in dept discussie items.

    Dat is toch vreemd dat er ‘vroeger’ veel meer kon van het Premium geld? Juist in een item als het Premium Journaal verwacht ik veel meer positief nieuws over projecten die dankzij premium mogelijk zijn gemaakt.

    Ik snap trouwens best dat GK een beetje vast zit aan het nu zelf geïmplementeerde premium systeem maar je kan toch ook best zelf een positieve funding campagne doen dat je bijvoorbeeld 400 nieuwe premium members (of meer dan de 1 € bijdrages van bestaande premiums) nodig bent in de komende 4 maanden omdat anders (maak een keuze tussen Emiel/Shelly/David) niet mee kan naar de E3. Of je doet een funding drive om JJ mee te krijgen omdat hij wellicht een 1st class ticket nodig heeft van wege zijn rug (Willekeurige voorbeeldjes).

    Met dat soort acties maak je de Premium bijdrage een stukje tastbaarder. Je kunt een metertje met nieuwe premium pledges op de site tonen en zo mensen meer het idee geven dat hun bijdrage er toe doet. Ik zou gerust eenmalig 10 tot 20 euro bijdragen wanneer zoiets er voor zorgt dat JJ of Skate weer een keer naar de E3 kan (mochten de heren dat zelf ook willen, de studio items zijn ook prima)

    • optimuspecs

     Ik ken Patreon en de mensen die een Patreon hebben zijn vaak eenlingen, kleine Youtubers, etc. Bij hun is het dan ook veel makkelijker om in kaart te brengen wat ze met dat geld gedaan hebben. Bijvoorbeeld een camera kopen.

     GK is een bedrijf, met vaste activa, liquide middelen en zelfs een jaarrekening. Hoewel Premium een bijdrage is, zal het heel wat moeilijker zijn op onderscheid te maken tussen wat wel of niet van premium-geld gedaan wordt.

     Het beste manier om leden te laten zien en voelen dat hun premium-geld goed wordt uitbesteed, is door meer en betere premium-items te maken. En daar ben ik het wel met je mee eens.

     Ik weet dat Boris soms aangeeft wat ze wel of niet met premium-geld gedaan hebben, maar dat moet je vooral met een korreltje zout nemen. zeker afkomstig van Boris. Wat premium-geld vooral doet, is zorgen dat GK door kan gaan met de bedrijfsvoering in tijden waar men flink minder inkomsten krijgt uit reclame.

    • Diej

     Volgens mij zien GK de premium bijdragen als een gunst. Daar hoef je geen verantwoording voor af te leggen. Premium members zijn geen investeerders.

     Concrete doelen zijn niet handig voor GK. Dat betekend namelijk dat je ergens op afgerekend kunt worden. Hoe de doestelling lekker vaag dan kun je alles doen wat je wilt…

 • mrtweakbox

  Ben het er mee eens en zou er verder ook niet zo’n punt van maken. Juist omdat jullie eigen content maken hoef je ook niet bang te zijn dat je bezoekers in een keer helemaal kwijt raakt. Wel zou ik er zelf misschien net een andere draai aan geven als het technisch mogelijk is: met addblocker aan kan je alleen de eerste helft van een filmpje kijken ipv helemaal niets.

 • Stinkyfingahz
 • 333234234234

  GVD nu moet ik door gamekings weer tempermonkey aanslingeren. https://reek.github.io/anti-adblock-killer/#userscript

 • het was mij overkomen gewoon nieuwe account gemaakt, en premium werkte weer.
  Over ideal?

  ik heb nooit mijn credit card ingesteld op netflix ik heb eenmalig via ideal betaald en daarna ging hij gewoon iedere maand automatisch.

 • PieterSlotegraaf

  Nee is niet waar heb bankrekening gekoppeld aan Paypal en betaal gewoon maandelijks en het werkt.

 • JaPPa03

  iDeal betaling via Netflix en dan toestemming geven voor automatische-incasso werkt gewoon hoor. Dus zie het probleem niet waarom dit niet zou kunnen/mogen als grote bedrijven als Netflix dit gewoon doen. Geen creditcard voor nodig dus.

 • roel

  voor netflix kan je diere maand hand matig over maken dus als je zegt dat je een maand geen gebuik kan /wil maken zit je nog steeds niet vast aan een hoog bedag van f*** 60 ERO over te maken wat ik veel te veel vind voor dit soort content

  ps: ad blokkers gebruik ik niet voor de banners maar echt alleen maar voor de reclames die je tegen wordig voor ider filmpje op YouTube facebook en weet ik nog meer krijg

 • Pingback: Accounting firms in chicago()

 • Pingback: TRUSSARDI BAGS()

 • Pingback: Auto Show()

 • Pingback: Spider()

 • Pingback: blazing fire()

 • Pingback: patrol()

 • Pingback: young adult books()

 • Pingback: surprise eggs()

 • Pingback: five little monkeys()

 • Pingback: Cherry Wood Crib With Changing Table()

 • Pingback: nursery rhymes()

 • Pingback: Prezentacionnoe video()

 • Pingback: Automate Money Making Make Money Online()

 • Pingback: Wrong Head()

 • Pingback: toys()

 • Pingback: new episode()

 • Pingback: ounass()

 • Pingback: 5 little()

 • Pingback: Fukrey Returns Teaser()

 • Pingback: song for kids()

 • Pingback: Finger family()

 • Pingback: aws online course()

 • Pingback: Elsa()

 • Pingback: Wrong head()

 • Pingback: ad network()

 • Pingback: Search Engine Optimisation UK()

 • Pingback: daddy finger()

 • Pingback: Pixel Gun 3d hack()

 • Pingback: rhymes for kids()

 • Pingback: Peppa()

 • Pingback: Beads in the mouth()

 • Pingback: jewelry software()

 • Pingback: Dallas SEO()

 • Pingback: IELTS test in Karachi()

 • Pingback: IELTS institute in Karachi()

 • Pingback: extreme hailstorm()

 • Pingback: all on four pembroke pines()

 • Pingback: bottom slim review()

 • Pingback: main judi mesin slot()

 • Pingback: judi togel telak 4d()

 • Pingback: Winter Park best personal trainers()

 • Pingback: car repair()

 • Pingback: artificial flowers()

 • Pingback: qq99()

 • Pingback: entrepreneurship()

 • Pingback: Kostenloser Traffic()

 • Pingback: buy views on youtube()

 • Pingback: Lincoln dental connect()

 • Pingback: plumbing companies near me()

 • Pingback: Coconut Water Processing Machine()

 • Pingback: malaysia casino()

 • Pingback: top 40 music videos()

 • Pingback: hot pants malaysia()

 • Pingback: future ad pro()

 • Pingback: mens haircuts()

 • Pingback: business cards()

 • Pingback: Fuzjn 365()

 • Pingback: Low cost Kitchen & Bathroom Remodeling contractor Upland()

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord