Menu Premium

PlayStation 4 firmware update 1.74 is nu beschikbaar

Karim Shehata 22/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In november 2013 verscheen de PlayStation 4. Vanaf de release kunnen we al op de Share-knop van de DualShock 4 drukken om zo bijvoorbeeld gameplay te streamen naar Twitch, maar door middel van systeemupdates is deze functionaliteit verder uitgebreid. Zo kun je nu gameplay direct op een USB-stick zetten, kun je in 720p streamen naar Twitch en heeft Sony de gamer een videobewerkingsprogramma gegeven. Updates zijn dus zeker zeer nuttig, maar de eerstvolgende update is misschien een beetje een anti-climax op het verhaal hierboven. PlayStation 4 firmware update 1.74 is nu beschikbaar, maar brengt geen grote veranderingen met zich mee.

De update is zo’n 194 MB groot en stabiliseert eigenlijk alleen het systeem tijdens het gebruiken van sommige functionaliteiten. Onduidelijk is welke functies dit dan moeten zijn, maar het vastlopen van bepaalde applicaties en games gebeurt natuurlijk sowieso weleens. Hopen is het dus maar dat dit nu niet meer gebeurd, maar dat is natuurlijk een onrealistisch streven.

De laatste tijd is er overigens wat kritiek op Sony en dan specifiek op de updates die het uitbrengt voor de PlayStation 4. Gamers bij Microsoft weten, volgens de critici, beter waar ze aan toe zijn wat betreft updates en nieuwe functies, omdat het Amerikaanse bedrijf iedere maand een grote update uitbrengt voor de Xbox One. Sony doet dit een stuk onregelmatiger, maar de verwachting is dat we na óf tijdens de Gamescom een grote update voor de PlayStation 4 kunnen gaan downloaden die wat functies toevoegd aan de console van Sony. Of de kritiek terecht is, mag je natuurlijk zelf beoordelen, maar een feit is natuurlijk wel dat een maandelijkse update natuurlijk wel meer duidelijkheid schept. Wel is er dan natuurlijk ruimte voor discussie over het nut daarvan, want uiteindelijk moet de inhoud van zo’n update natuurlijk wel relevant zijn. Mis jij nog functies op de PlayStation 4 die je graag door middel van een update naar de console ziet komen?

PlayStation 4 firmware update 1.74 is nu beschikbaar

PlayStation 4 firmware update 1.74 is nu beschikbaar

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch