Menu Premium

Playlogic definitief failliet

Rowan Stroo 03/08/2010 0 Tweet Het Like/Deel Het

Playlogic, een van de grootste Nederlandse game-uitgevers, is definitief failliet verklaard. Ook de gamestudio uit Breda die onderdeel was van Playlogic is failliet verklaard. Dit meldt Control Magazine.

Alle pogingen ten spijt: Playlogic is failliet. De bewindvoerder heeft het faillissement aangevraagd. Fairytale Fights werd niet het reddende sprookje waar het bedrijf op gokte.

Eerder gaf mede-oprichter Rogier Smit nog aan dat hij hoop had voor de studio in Breda, maar ook voor deze tak is het volledige faillissement aangevraagd. Na bijna negen jaar is het over en uit voor het bedrijf van vader en zoon Willem en Rogier Smit.

Playlogic sluit aan bij Coded Illusions, Streamline Studios en Spellborn Works — drie grote Nederlandse gamesbedrijven die de laatste twee jaar ondergingen. Uit Coded Illusions is inmiddels Vertigo voortgekomen en met Khaeon, de oorspronkelijke ontwikkelaar van The Chronicles of Spellborn gaat het beter dan ooit. Met name in Breda bevindt zich veel development-talent, programmeurs, artists en producers die een complete productie-cycle hebben meegemaakt van een ambitieuze console release voor Xbox 360 en PlayStation 3. Zij zullen op zoek moeten naar een nieuwe studio of er wellicht zelf een opzetten.

Playlogiclogo

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch