Menu Premium

Persoonlijke gegevens van gebruikers PSN mogelijk opnieuw in gevaar

Karim Shehata 30/10/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 2011 lagen de persoonlijke gegevens van zo’n 77 miljoen trouwe PSN-gebruikers op straat. Tot op heden kan dit de ommekeer voor Sony worden genoemd, want vanaf dat moment werd PlayStation Plus in het leven geroepen. Vanaf dit moment begon Sony zich echt met iets unieks te profileren op haar PlayStation-platformen en zoals je kunt zien aan de verkoopcijfers van de PlayStation 4 – meer dan 10 miljoen PS4’s heeft Sony al verkocht – gaat het goed met de PlayStation-afdeling bij het noodlijdende Japanse bedrijf, mede dankzij PS Plus. Nu is er mogelijk echter heel erg slecht nieuws te melden, want de persoonlijke gegevens van gamers op PSN zijn mogelijk opnieuw in gevaar.

Dit heeft een IT security expert ontdekt. Alhoewel we het met een korreltje zout dienen te nemen, zou hij op een best simpele manier – sterker nog, op een onbeveiligde manier – toegang hebben gekregen tot de persoonlijke gegevens van PSN-gebruikers. Sony zou hier twee weken geleden over ingelicht zijn en of het lek dus nog steeds bestaat, of überhaupt bestaat, is dan ook erg onduidelijk.

Of deze kwestie iets te maken heeft met de ‘downtimes’ die PSN de laatste tijd nogal vaak doormaakt, is ook volstrekt onbekend. Het kan namelijk ook gewoon allemaal lariekoek zijn wat betreft deze beveiligingszorgen, maar waar rook is… Is er helemaal niets aan de hand? Of moet er gevreesd worden voor een nieuw immens lek in de beveiliging van het PlayStation Network? Wij houden je in ieder geval up-to-date!

Persoonlijke gegevens van gebruikers PSN mogelijk opnieuw in gevaar

Persoonlijke gegevens van gebruikers PSN mogelijk opnieuw in gevaar

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch