Menu Premium

Overwatch Competitive Play Season 3 is begonnen

Yannick van Doorn 01/12/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Inmiddels zijn de eerste 2 seizoenen van Overwatch Competitive Play voorbij en dat betekent dat we ons op mogen maken voor een nieuw seizoen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, want Overwatch Competitive Play Season 3 is begonnen!

Blizzard zou Blizzard niet zijn als ze er niet alles aan zouden doen om het nieuwe seizoen nog beter te laten verlopen. De uitgever heeft geanalyseerd waar de pijnpunten in het afgelopen seizoen lagen en hierop ingespeeld met een aantal veranderingen voor het nieuwe seizoen.

Ten eerste hebben de gamers die regelmatig Competitive Play spelen gemerkt dat dit onderdeel niet helemaal was afgesloten toen vorige week seizoen 2 ten einde kwam. Sterker nog, de Competitive Play werd verlengd met de Off-Season mode die gamers de kans heeft gegeven om door te gaan met dezelfde regels zonder dat dit effect heeft gehad op hun skill rating. De Off-Season mode zal vanaf nu na elk seizoen, voor ongeveer zeven dagen, beschikbaar zijn zodat je ook andere tactieken of hero combinaties kan testen zonder dat dit negatieve effecten heeft. Na de Off-Season mode zal iedereen dan weer placement matches spelen voor het nieuwe seizoen.

Ten tweede is gebleken dat een aantal skill tiers te kampen hadden met grote overpopulatie. Vooral de Gold en Platinum skill tier hadden hier onder te lijden. Dit betekende bijvoorbeeld dat de competitie in deze skill tiers elke match compleet uiteen liepen. Blizzard heeft het Skill Rating System daarom weer iets aangepast waardoor er in het nieuwe seizoen meer spreiding moet komen over de verschillende tiers. Het kan zo zijn dat een hoop gamers lager ingedeeld worden dan verwacht na hun placement match voor seizoen 3, maar Blizzard geeft aan dat dit weer recht zal trekken naar mate het seizoen vordert.

Overwatch Competitive Play Season 3 is nu live op PlayStation 4, Xbox One en PC. Waar wacht je nog op?

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch