Menu Premium

Oud-burgemeester New York Giuliani helpt Activision in de Noriega-zaak

Gamekings Redactie 22/09/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag komt er een wel heel opmerkelijk bericht over Call of Duty: Black Ops 2 naar buiten. Activision wordt namelijk in de rechtszaal bijgestaan door de oud-burgemeester van New York City, die tevens een advocaat is. De uitgever is namelijk aangeklaagd door de Panamees Manuel Noriega, vanwege de manier waarop hij geportretteerd is in de game.

“Het verbazingwekkende is dat Manuel Noriega, een beruchte dictator die in de gevangenis zit voor de gruwelijke misdaden die hij heeft gepleegd, boos is voor de manier waarop hij in de game als crimineel en vijand van de staat wordt neergezet. Het is te absurd voor woorden,” zegt Rudy Giuliani in een verklaring. “Ik ben niet geïnteresseerd in het toegeven aan een veroordeelde moordenaar en drugssmokkelaar zoals Manuel Noriega, die geld eist van Activision en haar populaire Call of Duty-franchise, dat gewoon haar recht op meningsuiting uitoefent. De aanklacht van Noriega richting Call of Duty komt niet als een verrassing, gezien hij een wetteloze tiran is die de rechten van zijn eigen volk vertrapte.”

Noriega diende in juli een aanklacht in tegen ontwikkelaar Activision voor het “schaamteloze misbruik, de onrechtmatige exploitatie en verduistering voor economisch gewin” van zijn persoon in Call of Duty: Black Ops 2. Manuel Noriega was van 1983 tot 1989 militaire dictator in Panama en zit sinds 1992 vast in de gevangenis.

Oud-burgemeester New York Giuliani helpt Activision in de Noriega-zaak

Oud-burgemeester New York Giuliani helpt Activision in de Noriega-zaak

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch