Menu Premium

Onverwacht vertrek van hoge bazen bij Eve Online’s maker CCP

Karen Koch 28/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ook de IJslandse game-industrie is niet veilig voor voor veranderingen. Dankzij een onverwacht vertrek van hoge bazen bij Eve Online’s maker CCP lijkt de ontwikkelaar en uitgever een plan om alles gestroomlijnder te maken toch in beweging te zetten. Naast het vertrek van twee grote namen bij het bedrijf hebben ze ook besloten om hun branche in San Francisco te sluiten.

Een echte uitleg over deze vertrekken werd niet gegeven, maar Joe Gallo en David Reed werden in het persbericht slechts bedankt voor hun inzet en goede diensten de afgelopen jaren. Reid werkte sinds 2012 bij CCP aan de PlayStation 3 game Dust 514, maar deze game is de laatste paar maanden in populariteit aan het dalen. Gallo heeft maar liefst vijf jaar bij CCP als hoofd van de financiële afdeling gewerkt. Omdat deze mannen allebei grote, bekende namen waren binnen het bedrijf en binnen de industrie, is het vrij opmerkelijk dat er verder geen informatie over hun vertrek bekend is. Ook heeft CCP hun kantoor in San Francisco gesloten. Wat dit kantoor precies voor een functie had, is ook niet bekend, al denkt men dat ze daar voornamelijk aan sales, marketing en PR werkten.

De vertrekken van Reid en Gallo en het besluit om het kantoor in San Fransisco te sluiten, is allemaal onderdeel van een groter plan dat CCP al een tijdje heeft. Het bedrijf wil namelijk alles combineren en toegankelijker maken. Eerder dit jaar heeft de ontwikkelaar ook de stekker uit hun MMORPG World of Darkness getrokken. De redenatie hierachter was dat ze zo meer tijd aan hun Eve Online-universum konden besteden. In het officiële persbericht redeneren ze dan ook dat ze zich nu “op het doel gaan richten om games te ontwikkelen voor dezelfde gamewereld: de Eve gamewereld”.

Onverwacht vertrek van hoge bazen bij Eve Online's maker CCP

Onverwacht vertrek van hoge bazen bij Eve Online’s maker CCP

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch