Menu Premium

Ontwikkelaars Halo en Total War slaan handen ineen voor War Child

Mark Bischoff 04/09/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

War Child is een organisatie die zich al jaren hard maakt voor de belangen van kinderen in oorlogsgebieden. Diverse game-ontwikkelaars hebben nu besloten de handen ineen te slaan en een game-compilatie te maken om zo geld in te zamelen voor dit goede doel.

Diverse ontwikkelaars hebben al toegezegd om aan dit project mee te willen werken. Zo zijn onder andere Halo ontwikkelaar 343 Industries, Total War studio Creative Assembly en Team 17 – de makers van Worms – van de partij. De ontwikkelaars krijgen tijdens een ‘Game Jam’ zes dagen de tijd om een serie game-ervaringen te creëren die vervolgens gebundeld zullen worden onder de naam HELP: Real War is Not a Game. Tevens bieden Unreal, Gamemaker en Unity hun game engines kosteloos aan.

“Het werk dat War Child verricht is geweldig. Het draait om een simpele boodschap…geen enkel kind is begonnen met een oorlog, dus geen enkel kind zou hierdoor getroffen moeten worden” aldus Miles Jacobson, Studio Director bij Sports Interactive en grondlegger van de global game jam. “Of het nu gaat om de rehabilitatie van ex-kind soldaten in Congo of het creëren van veilige plekken voor Syrische vluchtelingenkinderen, overal waar War Child is proberen ze de wereld een stukje fraaier te maken voor kinderen die gedwongen in oorlogsgebieden leven” zo gaat Miles verder. Tenslotte geeft hij nog aan dat het geweldig is dat in dit vroege stadium van het project al zoveel studio’s hun hulp hebben toegezegd, en hoopt hij dat er nog vele zullen volgen.

Uiteindelijk is het een mooie gedachte dat door het spelen van games, kinderen elders in de wereld het straks  iets beter krijgen. Wat vindt jij van dit project voor War Child? Laat het ons weten in de comments.

Bron: Eurogamer

Ontwikkelaars Halo en Total War slaan handen ineen voor War Child

Ontwikkelaars Halo en Total War slaan handen ineen voor War Child

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch