Menu Premium

Ontwikkelaar Hello Games verrast zichzelf met No Man’s Sky

Karen Koch 01/09/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sinds de onthulling van No Man’s Sky vorig jaar heeft de game al een behoorlijke hype opgebouwd. De E3 en Gamescom van dit jaar hebben hier alleen maar meer hype aan toegevoegd en daardoor is No Man’s Sky ondertussen een titel geworden voor de PC en de PlayStation 4 waar velen naar uitkijken. Ook de ontwikkelaar zelf is erg gecharmeerd van hun product tot nu toe, want ontwikkelaar Hello Games verrast zichzelf met No Man’s Sky.

In een interview met Sean Murray, managing director van Hello Games, vertelt hij nog meer over wat No Man’s Sky is en wat het gaat worden. Zelf is de ontwikkelaar natuurlijk ook hartstikke verrast door de enorme hoeveelheid aandacht die de indie-game heeft gekregen. Dit brengt natuurlijk ook wel hoge verwachtingen met zich mee, maar Hello Games heeft er vertrouwen in dat ze het maximale uit de game kunnen halen.

Laatst lieten ze ook weten dat het maar liefst 585 miljard jaar zou duren om alle planeten in No Man’s Sky te ontdekken. Waarom zou iemand zich überhaupt willen toeleggen op zo’n enorme reis? Volgens Murray is het omdat je je eigen verhaal maakt. No Man’s Sky wordt niet een simpele quest-based game, er zullen geen standaard verzoeken als “zoek deze vijf kippen” aan de gamer gedaan worden. Het enige doel wat zeker is, is dat je naar het centrum van het universum moet. Je begint namelijk aan een rand, met een schip met alleen de basis. Tijdens de reis naar het centrum moet alles natuurlijk worden aangepast en verbeterd, zodat je zonder al te veel problemen door kan reizen. Verder mag je alles zelf invullen. Wat voor een rol je gaat spelen, piraat of juist anderen beschermen van piraten, een ontdekker, een handelaar, dit is allemaal aan jezelf om te bepalen.

Wat Murray ook onthult is dat er een mini-map aan de onderkant van het scherm zal staan waarop men kan zien of een planeet al is ontdekt. Als nog niemand anders op de wereld op die planeet is geland staat er namelijk gewoon “unexplored” en kan iedereen de planeet ontdekken voor credits. Ook laat de mini-map dingen zien als neergestorte schepen en hulpbronnen.

Aan de start van de game is het goed mogelijk dat men dagen, of zelfs weken, kan spelen zonder een andere levende ziel tegen te komen. Dit zegt dus hoe gigantisch de omvang is van deze game, wanneer dit ook daadwerkelijk tot uiting komt. Wanneer men steeds dichter naar het centrum van het universum trekt, komen er steeds vaker andere mensen op je pad. Of je dan wilt samenwerken of juist hen uit het universum blazen, moet je zelf weten. Ook laat Murray nog weten dat ze met het team bij Hello Games nog elke week nieuwe aspecten van No Man’s Sky ontdekken. Zelfs voor de ontwikkelaar heeft de game dus nog genoeg verassingen in petto!

No Man’s Sky belooft dus nog altijd om een gigantische game te worden. Een game waarin je nauwelijks anderen tegenkomt, een avontuur met een enorme hoeveelheid locaties, maar bovenal draait No Man’s Sky om het ontdekken. Vanaf volgend jaar zal de game beschikbaar zijn op de PC en de PlayStation 4. Tijd om een ruimtepak aan te schaffen.

Ontwikkelaar Hello Games verrast zichzelf met No Man's Sky

Ontwikkelaar Hello Games verrast zichzelf met No Man’s Sky

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch