Menu Premium

Ontwikkelaar Grotman brengt demo uit van Tribal & Error

Jeroen Wiersma 21/10/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De kleine indie-studio Grotman uit Utrecht stond al op Firstlook met de game Tribal & Error. Nu kan iedereen proeven van de game van het jonge, kersverse, Nederlandse talent door middel van de demo die direct te downloaden is via hun site.

De game begint op het moment dat je als robot bent terug gestuurd in de tijd, met de taak de holbewoners te observeren en hun taal te ontrafelen. Dat is geen eenvoudige taak en vraagt nogal wat trial en error. Wanneer je een holbewoner met een steen ziet keilen en hij daar een bepaalde ‘groempf’ bij slaakt, neem je zijn ‘groempf’ op. Daarna loop – of eigenlijk zweef, als een robot – je naar een andere holbewoner en speel je die ‘groempf’ af. Hey kijk! Hij pakt een steen! Dus ‘groempf’ zal wel steen betekenen! Zo ontgrendel je als het ware stukje bij beetje de oertaal van de holbewoners en creëer je steeds meer mogelijkheden te communiceren met deze behaarde oermensen.

In één zin is het een puzzelgame voor de PC, met een geinig grafisch stijltje, waarin het draait om taal. Smaakt de demo naar meer? Ga dan naar Steam Greenlight, want daar zal het zich bevinden tot er genoeg interesse is om de game volledig te laten verschijnen op Steam.

Ontwikkelaar Grotman brengt demo uit van Tribal & Error

Ontwikkelaar Grotman brengt demo uit van Tribal & Error

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch